Ogólne > Pomoc!
szkoła językowa
surja85:
Nam w komunne babka powiedziala, że musimy czekac, wiec do szkoly malego pojechalam dopabuse jak CPRy dostalam. Natomiast dyrektor zapytal dlaczego tak pozno przyszlam skoro tylko na nie czekalam i mam zamiar tu zostac na stale.
Ja juz teraz na waszym bym pojechala do szkoly, do ktorej mialaby córka chodzić i o wszystko dopytala :)
miki91:
ale tu jest od kiedy obowiązek szkolny bo u nas w polsce od 5 lat a tu nie wiem jak. bo ona w tym roku konczy 6 i nie wiem czy to bedzie zerówka czy juz szkoła? kazdy mówi różnie. A jeszcze jak moge załatwic dla siebie szkole jezykowa i jakie dokumenty bym potrzebowala? próbowałam wejsc na tą strone borger dk ale nie mam pojecia gdzie tam szukac. maja tam temat szkoly i edukacja ale to normalnie czarna magia dla mnie.
surja85:
Moj syn jest w zerowce i ma kolegow 5-6 letnich, wiec mysle, ze zerowka. tymbardziej, ze nie zna jezyka. moj syn powinien byc w PL w drugiej klassie. co do dokumentow do szkoly jezykowej to nie wiem, bo sie jeszcze za to nie zabralam, ale w komunne przy okazji dopytywania o szkole dla syna dostalam rowniez adres do jezykowej. Podobno sama mam pojechac i z nimi pogadac. I nie boj sie niczego. pytaj i wyjasniaj wszystkie watpliwosci, ktore cie nurtuja. Odpowiedza Ci na kazde pytanie a jak nie beda wiedzieli to sie zorientuja i powiedza jak sytuacja wyglada. :D Tu jest fajne podejscie do "petentow". Przynajmniej ja mam bardzo mile doswiadczenia. Wszedzie szlam zestresowana, a okazywalo sie, ze niepotrzebnie.
miki91:
czyli powinnam najpierw pójść do swojej najbliższej szkoły językowej i tam zapytać jak wygląda zapisanie a oni mi reszte powiedzą i poprowadzą jak załatwić. dzięki za odpowiedzi, na pewno na dniach podejdę i zobaczę co mi powiedzą.
Jomir:
NIe jezykowej! PODSTAWOWEJ - folkeskole.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej