Regionalne > Odense

polskie bułki

<< < (3/4) > >>

lilia:
Manior, ten chlebek można kupić także w innych tureckich sklepach.  Jest choćby  na osiedlu przy Finlandsvej w Vejle. Za 15kr.

roga:

--- Cytat: yoursoul w 16 Sie 2008, 09:31:55 ---A czemu nie polski chleb ? Jak dla mnie tutejsze bulki sa calkiem OK

--- Koniec cytatu ---

A czemu nie polski chleb ? - poprostu dlatego, ze jest niejadalny w porownaniu do np. koldhævede kærnerugbrød. Bulek nie jadam to nie wiem.

jamjurand:
Nie moglem sie powstrzymac, sorry i pisze o pieczywie w stolicy :)
Znany kucharz dunski Bo Bech sprzedaje we wlasnej piekarni znakomity i dosc tani, jasny chleb ( tylko jeden rodzaj chleba). Kopenhaga, Store Kongensgade nr ok. 60 na przeciwko jednego ze sklepow slynnej i chyba najlepszej sieci piekarni w Kbh, Van Hauen. Chleb u Van Hauena jest ekologiczny i b.drogi, niestety mozna wpasc w nalog, polecam fransk bøndebrød, a z razowcow græskærkernerugbrød i sønderjysk groft med kerner. Dobry jasny chleb (rowniez fransk bøndebrød) produkuje tez Tranion do kupienia m.in. w niektorych føtex i superbest sklepach.
Glowna zaleta powyzszych wypiekow jest dluga zywotnosc z zachowaniem zapachu i smaku.

pomysł:
witam a ja mam propozycje jak ktos ma możliwości odpieku to ja z chęcia pomogę jestem piekarzem z 20 letnim starzem i z chęcia pomogę stworzyć chlebuś o niezapomnianym smaku i aromacie jestem z kraka więc precelki tez wchodzą pod uwagę .pozdrawiam

madzialenasz:
A czy mozesz dac przepis na precelki? W dziale kulinarnym :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej