Ogólne > Rodzina ...

koszt przedszkola

<< < (2/8) > >>

surja85:

--- Cytat: Jomir w 12 Lut 2015, 08:08:44 ---Panstwo juz doplaca juz na starcie 75% kwoty, tak na marginesie...

--- Koniec cytatu ---
100% racji :) Oplata za moj zlobek wynosi ok 2400dkk. to jest koszt, ktory ponosi rodzic. Mozna jednak starac sie o dofinansowanie do tej kwoty, co jest wg mnie niesamowite, poniewaz calkowity koszt za pobyt dziecka w zlobku wyn ok 10 000dkk. Kwote ponad 7tys i tak juz placi kommune, a mimo to jeszcze jest mozliwosc otrzymac dodatkowa ulge.

jayjay:
:) Moze Fajka chciala sie pochwalic jaka bedzie bogata tym bardziej ze maz dopabuse bedzie zarabiac... :P

happybeti:
Surja, to tanio macie ten żłobek  :). U nas tyle kosztowało dagpleje, złobek ok. 3 tys., nie pamiętam już dokładnie, przedszkole niecałe 2 tys.

Jomir:
Ale oni tam jedzonka nie maja i biedna Surja codziennie musi kombinowac co do madpakke wlozyc.
Wolalabym placic tych 600 wiecej i nie kombinowac codziennie :(
No, ale u niej nie ma wyboru.

Sorry Surja, ze sie za Ciebie odspowiadalam :)

cwsm111:

--- Cytat: Jomir w 13 Lut 2015, 07:39:29 ---Ale oni tam jedzonka nie maja i biedna Surja codziennie musi kombinowac co do madpakke wlozyc.
Wolalabym placic tych 600 wiecej i nie kombinowac codziennie :(
No, ale u niej nie ma wyboru.

Sorry Surja, ze sie za Ciebie odspowiadalam :)

--- Koniec cytatu ---

Trochę to uszczypliwe , nie sadzisz Jomir?

W moim przedszkolu było glosowanie w kto ma wykonywać śniadanie , jeżeli mnie pamięć nie myli w ponad 90 procentach rodzice wypowiedzieli się by pozostawić w niezmienionej formie.
Po za tym 600 koron za śniadania to lekka przesada.
A o decydowaniu co będzie w pudelku śniadaniowym decyduje Ja, oraz moje dziecko.No ,ale kto ma faktycznie malo czasu, lub nie ma ochoty czy tez talentu może płacić, i jestem w stanie to zrozumieć.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej