Ogólne > Dania i o Danii

Wyjazd do Danii. Jakie są naprawdę realia życia?

<< < (3/3)

tomeh:
Po eng mówi prawie każdy ale kto nie mówi po duński to nie będzie tam traktowany poważnie w wielu sytuacjach. To też warto dodać.

Qujav:
No i wylądowałem tutaj. Mieszkanie bardzo ładne mam, formalności związane z CPR w trakcie :)

Ale mam problem z pracą, bardzo dużo studentów się najechało teraz i niemalże niemożliwe jest znalezienie czegokolwiek, nawet niektórzy duńczycy narzekali mi, że przez studentów sami nie mogą nic znaleźć.

Słyszałem, że fabryki i inne zakłady zatrudniające obcokrajowców nie ogłaszają się tylko zatrudniają przez polecenie.

Może ktoś z was zna kogoś kto pomógłby mi znaleźć prace na terenie Odense lub w okolicach?
Nie proszę, żeby ktoś za mnie wszystko załatwił i wsadził mnie na wakat, ale dał jakieś bardziej szczegółowe wskazówki.

Pozdrawiam ;)

Jomir:
www.jobindex.dk - jako wyszukiwanie studiejob

Probowales?

heo:

--- Cytat: Jomir w 28 Sie 2015, 20:52:24 ---www.jobindex.dk - jako wyszukiwanie studiejob

Probowales?

--- Koniec cytatu ---

Niestety realia są takie, że jak się coś pojawia na takiej stronie to mają po kilkadziesiąt cv w pierwszym dniu. Szybciej coś można znaleźć biegając samemu po firmach i rozdawać swoje cv. A jak trzeba od razu pracy to vikar.

Bez umowy o prace to chyba nie ma żadnych formalności.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej