Ogólne > Dania i o Danii

Badania na cukrzyce i tarczyce

<< < (3/8) > >>

mmaw:

--- Cytat: Tricia w 02 Kwi 2015, 13:34:37 ---
 A tak wogóle to czy tutaj robią tylko badanie na cukier z krwi ?
Czy można tutaj zrobić również po wypiciu glukozy ?
 Badają również poziom insuliny ?
Czy może ktoś wie ?

--- Koniec cytatu ---

A z czego jeszcze maja robić jak piszesz " tylko z krwi"
Jak cukier pojawi sie  w moczu to wiadomo ze w krwi jest
Robią obciążeniowy test Glukoza i po 2 godz pobierają krew
Insuliną jest b nietrwala substancja utrzymuje sie tak krótko ze nie sposób jej zanalizować . Bardzo  często pobierany jest  c peptid  to jest proinsulina .

daniaa:
Ja czekałem 3 miesiące na specjalistę w Danii. To jeszcze nic, "w UK na taką wizytę możesz czekać nawet 6 miesięcy" - pocieszył mnie lekarzyna. Trzeba mieć zdrowie, aby ten system wytrzymać :P

newbie12:

--- Cytat: Jomir w 02 Kwi 2015, 12:57:54 ---Na badanie krwi czekalam dzien, na wynik drugi. Na wizyte u endokrynologa 10.
A wszystko za darmo.
NIe wiem czy w Polsce da sie szybciej i taniej :)

--- Koniec cytatu ---

U mnie podobnie. Jednego dnia badanie krwi, nastepnego email od lekarza ze skabusewaniem do endokrynologa a na wizyte czekalam ok 3 tyg.
Samo badanie cukru w moczu wlasciwie od reki.

zpatentem:

--- Cytat: daniaa w 04 Kwi 2015, 12:53:11 ---Ja czekałem 3 miesiące na specjalistę w Danii.

--- Koniec cytatu ---

Specjalistow w kazdej kategorii lekarskiej w Danii jest wielu; majac skabusewanie od domowego lekarza, mozesz sam szukac szybszego specjalisty,tez zapisac sie na venteliste, albo isc, dosc szybko, do takiego, b. znanego, ktoremu trzeba za wizyte zaplacic.

Wiec zmoderuj, prosze, twoje z reguly nalogowo krytyczne, atytiudy. NB..Kiedy, nareszcie, wracasz do polskiego raju, to chyba juz lada moment :) ?

Egon:
W temacie OCZEKIWANIE na operacje stawu skokowego po złamaniu, to ROK i 7 dni pozdrawiam, czekam na (sarkasmus) i Wesołych Swiąt  Wielkanocnych  :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej