Ogólne > Rodzina ...
Przeprowadzka z rodziną
sopocianka:
Najlepiej, niech maz przyjedzie sam na poczatek i zobaczy jak to wszystko wyglada tutaj ;)
Znajdzie dla was mieszkanie itd
Jeszcze nigdy nie slyszalam, aby ktos podawal wyplate netto i to jeszcze przed przyjazdem do Danii i podpisaniem kontraktu :)
ninczasek:
Kumpel męża pracował w tej firmie za tą samą stawkę i tak na oko powiedział ze będzie około 30 tys. koron netto tylko że on z rodziną żyją tam już ładnych kilka lat i może jakoś inaczej się to wyliczało kilka lat temu? Mąż pojedzie sam zobaczymy jak będziemy stali z finansami, jeśli uda nam się odłożyć więcej kasy to ściągnie nas wcześniej:) dzzięki za rady:)
Jomir:
Znajac dunskie realia i pensje, to zeby zarabiac 30000 netto (majac tu rodzine, czyli nie korzystajac z duzych ulg podatkowych), trzeba miec pensje dobrze ponad 50.000 koron. Co oznacza, ze trzeba miec stanowisko na przynajmniej srednim szczeblu zarzadzania.
No, chyba, ze kumpel pisze o pracy 7 dni w tygodniu, po 14 godzin na nocnych zmianach. To spokojnie...
franekk166:
Bardzo trudno to ocenić, każdy ma inne wydatki, dodatkowo mąż może pracować w weekendy lub bez, oraz różną liczbę godzin. Najlepiej przyjechać i przekonać się osobiście.
farvela:
A ja bym spokojnie całą rodziną przyjeżdzała. Taka kwota to spokojnie starczy na 4 os rodzinę. Wiem co mowie - sama mam 2 dzieci :) i zaczynaliśmy w Kopenhadze od znacznie mniejszej kwoty :)
Powodzenia
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej