Ogólne > Rodzina ...
jade z dziećmi do Danii i mam pare pytań
happybeti:
Nie mam nic przeciwko chińskiej medycynie, wielu moim znajomym pewien lekarz, Polak, tóry tez praktykuje chińską medycynę, pomógł.
Ale nie o tym była mowa- tylko o medycynie "europejskiej" , czy "euroamerykańskiej" , kanonie, którego uczy się studentów w większości świata.
Nie uważam się w żadnym razie za lekarza.
Podaję tylko z Wiki (najprostsze źródło, PubMedu nie chcę cytować) to, co na dzień dzisiejszy "oficjalna" medycyna mówi o etiologii chorób reumatycznych.
BTW- wytłumaczysz paniom "przedszkolankom", by biegały za dziećmi i zamykały drzwi i okna, bo chinska medycyna przestrzega przed przeciągami ??! ::) Ja się nie podejmuję ;).
Skoro moje dziecko mieszka tu, chodzi do tutejszego przedszkola, to muszę z tym żyć ;)- a nie biadolić, że bez czapki i w przeciągach. Obowiązku posyłania do przedszkola nie ma.
Jomir:
--- Cytat: daniaa w 24 Paź 2015, 19:06:21 ---Temat do przerobienia dla dunskich lekarzy na ich "encyklopedii medycznej" - google potocznie zwany: powikłania, następstwa nieleczonych objawów chorobowych. A przeciągi odbiją się po 30 latach reumatyzmem i bólami w stawach, ale wtedy to już w plejehjem dostaniesz tabletki przeciwbólowe jak cukierki. U mnie w pracy średnio co miesiąc szef kupuje nową paczkę, tak się duńczycy zajadają. Bo po co iść do lekarza, skoro przecież i tak nic nie przepisze. :P
Ale zapraszamy, socjala dla każdego DAMY.
--- Koniec cytatu ---
Potocznie zwany reumatyzm czyli reumatoidalne zapalenie stawow jest choroba ukladu immunologicznego i nic wspolnego nie ma z przeciagami.
Zmiany zwyrodnieniowe natomiast wynikaja z obciazen fizycznych i znow - nic wspolnego z przeciagami.
I tak, ani na jedna, ani na druga lekarstwa LECZACEGO poki co nie ma.
Antybiotyki na grype tez nie zapobiegna.
No, ale jak ktos lubi antybiotyk na katar, to "kto bogatemu zabroni" ?
daniaa:
I tak bez końca, powtarzane internetowe mądrości.
Jomir:
Akurat nie internetowe, a czysto szkolne...
Nie wszyscy wiedze, z internetow czerpia...
happybeti:
--- Cytat: Jomir w 26 Paź 2015, 20:15:23 ---Akurat nie internetowe, a czysto szkolne...
Nie wszyscy wiedze, z internetow czerpia...
--- Koniec cytatu ---
Oczywiscie.
I nikt nie bedzie przepisywal podrecznika dla studentow medycyny, jesli wystarczy PODSTAWOWE informacje skopiowac z netu- po to m.in. sa.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej