Ogólne > Rodzina ...
ciąża a wyjazd do Polski
dzodzo:
Ja bym sie bardziej martwiła o dzidzie i że moge urodzić w samolocie :P a nie o zwolnienie :P
asienka17225:
A czy na urlopie macierzyńskim można wyjechać do Polski? Jakie dokumenty wystarcza abym mogła zabrać dziecko do Pl? Do ambasady mam daleko a mąż mieszka i pracuje w Polsce? Czy jeśli udałoby mi się bez problemu dojechać do celu to czy mogę zarejestrować i wyrobić np dowod osobisty w Polsce pomijając Ambasadę w Kopenhadze?
RybkaWillego:
Asienka17225 aby jechać z dzidzia do Polski, powinnaś mieć dla niej paszport. Ja bym nie ryzykowała wyjazdu bez dokumentów, bo w razie kontroli oże byc nieciekawie. Chyba więc lepiej pofatygować sie do ambasady, nawet jeżeli jest daleko.
asienka17225:
Powiedzcie mi jeszcze proszę, czy po porodzie mogę odmówić wizyt u pielęgniarki? Była już u mnie dwa razy pielęgniarka środowiskowa ale w najbliższym czasie chce pojechać do Polski na 3 miesiące. Również ominelaby nas wizyta kontrolna u lekarza...
Jomir:
Mozesz uzgodnic to z pielegniarka, by przyszla w innym terminie. Masz przeciez prawo wyjechac na wakacje z dzieckiem. Odmowic bym nie radzila. Te wizyty maja tez na celu sprawdzanie srodowiska dziecka i zglaszanie do kommune sytuacji watpliwych.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej