Ogólne > Rodzina ...

Kaucja na mieszkanie.

<< < (3/4) > >>

Jomir:
Zmienilo sie nieco, juz nie  tzreba w kommune (nie wiedzialam wczsniej).
Teraz wystarczy tutaj (on-line):

https://www.borger.dk/Sider/Laan-til-beboerindskud.aspx?NavigationTaxonomyId=7d5abe37-92da-41c1-b037-73ea7094e9bf

farvela:
jednak to dalej w kommunie. Bo tylko wniosek sie wypelnia online. A potem jak dzwonią czy dają tą pożyczkę czy nie, to obie osoby (małżeństwo czy konkubenci ;) ) muszą przyjechać i się podpisać osobiście. No chyba że podpis elektroniczny czy cuś. Ale nie wiem czy we wszytkich komunach to działa. Także dalej kommuny takimi sprawami się zajmują.

farvela:
Chyba wystarczy tylko online. Choć wiem, że oni mają teraz taki system tego podpisu elektronicznego, że nie każdy sobie poradzi z tym.Pomagałam ost komuś wypełniać podobny wniosek i ciagle o jakies wtyczki komp pytał (mimo ze byly zainstalowane)... tak czy tak - jesli sa problemy z wypelnieniem tego wniosku elektronicznie (Jomir dala link) to mozna isc do kommuny (Borgerservice) osobiscie i oni pomogą.

Mirelle:
Po pierwsze,to trzeba miec najpierw przydzial na mieszkanie.Pozyczka udzielana jest na konkretny lokal.(konkretna suma)Jesli nie macie zadnej oferty,pozostaje tylko pozyczka gotowkowa z banku.

Holger:
Kiedyś sie na te stronę zapuściłem , ale tam sa takie sumy zaporowe ze trzeba chyba zebrać na ulicy żeby to dostać

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej