Ogólne > Dania i o Danii
Operacja..potrzebna porada;)
zaq:
Lekarz pierwszego kontaktu nie da Ci zwolnienia na dluzej niz na ok. 3 tygodnie, ale w czasie wizyty umowi Cie na kolejna w celu przedluzenia. Jesli chodzi o wyplate sygedagpenge to nikt w borgerservice sie tym nie zajmuje, jest od tego specjalny oddzial z ktorym mozna skontaktowac sie tylko telefonicznie. A druku i tak nie dostaniesz do czasu az Twoj pracodawca zglosi sie po refundacje.
cosmospace:
Również miałem operację (tylko nie barku, ale kolana – umówmy się, że to zbliżony problem). Nie zdecydowałem się na leczenie w Danii, bo jakoś nie miałem przekonania do tamtejszych specjalistów. Miałem wcześniej niemiłe wspomnienia jeżeli chodzi o mojego syna, któremu ręki po złamaniu nie potrafili odpowiednio zagipsować. Dlatego wybrałem opcję operacji w polskiej klinice Orthosport. Oczywiście prywatnie, ale przynajmniej miałem pewność, że odbędzie się ona szybko i będę w stanie powrócić do poruszania się bez kul. Operacja się powiodła i uważam, że to była jedna z lepszych decyzji jakie mogłem podjąć.
Jomir:
Ja mialam operacje w stawie barkowym i nie narzekam. Na zwolnieniu bylam tydzien, reka do uzytku w miare byla po kilku dniach.
Smieszne co mowisz o zagipsowaniu :)
sa rozne sytuacje i czasem gips celowo sie zaklada tymczasowo ...
No, ale co kto lubi.
daniaa:
Ja to bym "lubił" jakby mi jednak po złamaniu zagipsowali, a nie tymczasowo zaciapali gipsem ;)
cosmospace, dobra decyzja, najwazniejsze zdrowie :)
Jomir:
Nie zawsze mozna .
Nawigacja
Idź do wersji pełnej