Habanero , powiedział to nielegalnie nagrany (cui bono ?) szef MSW, Sienkiewicz do Belki .Polskie Inwestycje Rozwojowe - flagowy projekt rządu Tuska - określił mianem "chuj, dupa i kamieni kupa", twierdził też, że Polacy "mają w dupie orliki i autostrady". Czyli nie "o kim", a "o czym" .
Jak się okazało, zresztą, miał rację. Polacy mają w d...orliki i autostrady, w "Polskę w ruinie" uwierzyli (co niektórzy, oczywiście) Szydło i PISowi.
cwsm
Pisząc o języku adwersarzy, miałam na mysli język adwersarzy. Jesli się do nich zaliczasz, jesli uzywałeś takich określeń, Twoja sprawa, nie wymagaj ode mnie teraz analizy Twoich postów pod tym kątem. Nie "odpowiedzialność zbiorowa", a to, że sami nie przebierając w słowach, wymagacie ode mnie "Wersalu" .
Co do towarzystwa aisak, mycha, 1941 - cóż- swój pogląd na nich i ich działalność na forum zrewidowałam już dawno, po dokładniejszym "poznaniu". Jeśli nadal chcesz mnie za tamto "rozliczać", be my guest, nie krępuj się

.
W sprawie dokumentu pdf - nie mam pojęcia, nie pamiętam, o czym piszesz. Naprawdę nie żyję tylko tym forum. Być może znałam już to, być może było przewidywalne, być może znałam skądinąd - moge zgadywać do wieczora

.Jak to Jomir niedawno was tu uświadamiała, ja naprawdę jestem "starszą panią" i pamięć już nie taka

. Nie mam obowiązku przechowywać w niej wszystkich postów i swoich odpowiedzi. Litości! Pisz mniej enigmatycznie, test to jakiś, czy co

A w ogóle o czym ta dyskusja ?
PIS doszedł do władzy, rządzi samodzielnie.
Mi się to nie podoba, nigdy nie byłam fanką tej opcji politycznej. Jakoś nie uśmiecha mi się bycie "ciemnym ludem" .
Uważam, że to wybór szkodliwy dla Polski i zdania nie zmienię, bo nawet jeszcze nie zaczęli rządzić, a już popisali się takimi zachowaniami wypowiedziami, że ...można tylko otworzyć oczy ze zdziwienia, delikatnie mówiąc. Szkodliwy pod wzgledem gospodarczym, wolności obywatelskich, wizerunkowym.
Można zaklinac rzeczywistośc, ale póki co, to nie Orban i Węgry, a Niemcy i Francja "nadają ton" w Europie i długo jeszcze tak będzie.
Parę linkow bym wkleiła, ale , że to z Wyborczej , to daruję sobie

.Szkoda mojego czasu - i tak nie przeczytasz, bo to Wyborcza. Tylko, kurczę, jak ją teraz nazwać? Przeciez już nie "mainstream" ? To teraz Wyborcza jest opozycyjna i "niezależna", nie ? A te wszystkie "Republiki", "wPolityce" , "W Sieci", "GPC" itd- to mainstream, nie ?

Na koniec coś , od razu napiszę, co :
to piosenka z filmu Disneya dla dzieci, "Król Lew" .
Mam nadzieję, że to uchroni filmik przed wycięciem, ponieważ treść ujawniłam i moderator nie będzie musiał otwierać i sprawdzać zawartości, czy nie niesie jakichś nieprzyzwoitych treści.
Oswiadczam, że nie. To zwyczajna , bez przeróbek, piosenka z filmu .
Mój komentarz :
No i przyszedł czas...