poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Komentarze powyborcze?  (Przeczytany 168106 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 98
  • -Otrzymane: 26
  • Reputacja: +42/-25
  • Tabula rasa...
Odp: Komentarze powyborcze?
« Odpowiedź #135 dnia: 16 Lis 2015, 13:58:02 »
Moi drodzy i teraz powiedzcie mi prosze, co ja mam z Tymi Waszymi "ujami" zrobic?
Wiem, wiem, cytujecie "wielkich" tego swiata, ze to argumenty (dosc mocne) w dyskusji,

Tylko ja sie tak obawiam, ze zaraz sie znajda i inne cytaty, a pozniej, ze "neologizmy" itp.

Bardzo prosze, nie stawiajcie mnie  pod sciana. Rowne prawa dla wszystkich, ok?

Uje się nie kreskuje :D :D :D Uśmiechnij się

tu też poprawię. Myślę że jest różnica między wrzuceniem czasem jakiegoś cytatu, nawet zawierającego wulgaryzm a nagminnym (nad)używaniem wulgaryzmów czy obrzucaniem nimi kogoś w dyskusji
« Ostatnia zmiana: 16 Lis 2015, 14:30:47 wysłana przez Habanero »
"Dopóki nie skorzys­tałem z In­terne­tu, nie wie­działem, że na świecie jest ty­lu idiotów."
S.Lem

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #136 dnia: 16 Lis 2015, 17:18:07 »
Jest ! Ale problem w tym, ze nie wszyscy to dostrzegaja. I Zaraz bedzie, ze kumoterstwo, nepotyzm i bog wie co jeszcze.
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 23
  • -Otrzymane: 78
  • Reputacja: +59/-5
« Odpowiedź #137 dnia: 16 Lis 2015, 18:36:36 »
est ! Ale problem w tym, ze nie wszyscy to dostrzegaja. I Zaraz bedzie, ze kumoterstwo, nepotyzm i bog wie co jeszcze.

Wlasnie sie nozyce odezwaly

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #138 dnia: 16 Lis 2015, 18:40:09 »
Dlatego właśnie prosiłam o usunięcie tamtego posta.

@ Habanero.
Nie wiem, czy zauważyłeś, ale to właśnie "polscy patrioci " (by nie napisac dosadniej, mam na takich swoje określenie ) , ciągle używali słowa "mainstream" , "media mainstreamowe" itp. Ja, jak zauwazyłeś, JEDYNIE ich cytowałam. Z pretensjami do autorów, nie do mnie.
Tak samo z "ciemnym ludem "  8). Jest jeden, jedyny w swoim rodzaju, okreslony tak przez Kurskiego i nie odbierajmy mu tego zaszczytnego miana. Czytelników "Wyborczej" itp., nazywaliście "lemingami". To ja już wolę być lemingiem,lewakiem, niż ciemnym ludem :). Tego zaszczytrnego miana nie mam zamiaru wam odbierać, cieszcie się nim do woli.
" Polak gorszego sortu"

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #139 dnia: 16 Lis 2015, 18:41:27 »

???
Że co ? Ziemia do cwsm!
A kto niby miał się odezwać, jak nie moderator ? Ty w ogóle rozumiesz, o czym była mowa? bo mam wrażenie, że nie bardzo...
" Polak gorszego sortu"

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #140 dnia: 16 Lis 2015, 18:49:50 »

Ano :) zauwaz tylko, ze to ja uderzylam w stol :)
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #141 dnia: 16 Lis 2015, 18:59:32 »
Dlatego właśnie prosiłam o usunięcie tamtego posta.

@ Habanero.
Nie wiem, czy zauważyłeś, ale to właśnie "polscy patrioci " (by nie napisac dosadniej, mam na takich swoje określenie ) , ciągle używali słowa "mainstream" , "media mainstreamowe" itp. Ja, jak zauwazyłeś, JEDYNIE ich cytowałam. Z pretensjami do autorów, nie do mnie.
Tak samo z "ciemnym ludem "  8). Jest jeden, jedyny w swoim rodzaju, okreslony tak przez Kurskiego i nie odbierajmy mu tego zaszczytnego miana. Czytelników "Wyborczej" itp., nazywaliście "lemingami". To ja już wolę być lemingiem,lewakiem, niż ciemnym ludem :). Tego zaszczytrnego miana nie mam zamiaru wam odbierać, cieszcie się nim do woli.
Czytając/cytując Gniot Wybiórczy dobrowolnie robisz z siebie odmóżdżony "ciemny lud" nie zmienisz tego przyklejaniem tej łatki mnie czy komukolwiek innemu... zrozum kobieto. To nie jest wojna na obraźliwe określenia na poziomie przedszkolnym... to stwierdzenie faktu. Jeżeli poczułaś się tym dotknięta to przepraszam, ale takie są fakty. A w kwestii "polskich patriotów" powiem tylko tyle że właśnie wróciłem z Polski, byłem na Marszu jak co roku i spotkałem różnych "patriotów".... są ludzie i ludziska. Ty przyczepiłaś się przypadków skrajnych, a takich normalnych ludzi jest znacznie więcej
"Dopóki nie skorzys­tałem z In­terne­tu, nie wie­działem, że na świecie jest ty­lu idiotów."
S.Lem

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #141 dnia: 16 Lis 2015, 18:59:32 »

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 23
  • -Otrzymane: 78
  • Reputacja: +59/-5
« Odpowiedź #142 dnia: 16 Lis 2015, 19:08:20 »
Cytat: cwsm111 w Dzisiaj o 19:36:36

Ano :) zauwaz tylko, ze to ja uderzylam w stol :)

Toc pisze ze sie nozyce odezwaly.

Bosze ,jak to trzeba dosadnie.

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #143 dnia: 16 Lis 2015, 19:12:15 »
A w kwestii "polskich patriotów" powiem tylko tyle że właśnie wróciłem z Polski, byłem na Marszu jak co roku i spotkałem różnych "patriotów".... są ludzie i ludziska.

Ach, witaj, Makar :)
Właśnie zastanawiałam się, skąd Cię znam :)
" Polak gorszego sortu"

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #144 dnia: 16 Lis 2015, 19:18:14 »
Ach, witaj, Makar :)
Właśnie zastanawiałam się, skąd Cię znam :)

Jaki Makar ???  Bierzesz coś ?
S.Lem

Offline Tajga75

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 3
  • -Otrzymane: 5
  • Reputacja: +2/-0
« Odpowiedź #145 dnia: 17 Lis 2015, 17:52:30 »
Wychodza nastepne "grabieże" naszego bylego prezydenta.Willa w Klarysewie splądrowana przez Komorowskiego. Brakowało stołów, krzeseł, kanap, regałów, luster, obrazów, dywanów, żyrandoli. Zdemontowano nawet wyposażenie kuchni i łazienek. Wszystkie te przedmioty - blisko 400 - były ponoć w tak fatalnym stanie, że nadawały się tylko do utylizacji.Koszt tego to 1,5 miliona zł. Jak dobrze,ze juz nie jest prezydentem!!! Taka jest cala PO -"By żyło się lepiej" A haslo cytowane wczesniej tu na forum pasuje ja ulał do tego co zrobil Komorowski.

http://pikio.pl/super-express-spladrowano-prezydencka-wille/

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #146 dnia: 17 Lis 2015, 19:01:35 »
Pozostał tylko bul i póstka...  Nie czepiaj się Tajga, on chciał oszczędzić pracy przy utylizacji tego wszystkiego dla swojego następcy  ;)
S.Lem

Offline Tajga75

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 3
  • -Otrzymane: 5
  • Reputacja: +2/-0
« Odpowiedź #147 dnia: 17 Lis 2015, 19:43:33 »
Cytuj (zaznaczone)
Pozostał tylko bul i póstka...  Nie czepiaj się Tajga, on chciał oszczędzić pracy przy utylizacji tego wszystkiego dla swojego następcy  ;)

Lepiej bym tego nie ujela-trafiles w samo sedno !!!! :) :) :)

Offline newbie12

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 17
  • -Otrzymane: 58
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #148 dnia: 18 Lis 2015, 07:30:10 »
Koszt tego to 1,5 miliona zł. Jak dobrze,ze juz nie jest prezydentem!!! Taka jest cala PO -"By żyło się lepiej" A haslo cytowane wczesniej tu na forum pasuje ja ulał do tego co zrobil Komorowski.

http://pikio.pl/super-express-spladrowano-prezydencka-wille/

Super expres - super źródło. Ale mniejsza z tym. Ciekawe na jakie koszta narazi nas obecny rząd...

Podczas zaprzysiężenia rządu prezydent powiedział, że"teraz Polska będzie sprawiedliwa" i zaraz po tym uniewinnił Kamińskiego i jego kolesiów. Jeszcze nigdy nie zdarzyło się, by uniewinniono kogoś, kto nie ma prawomocnego wyroku. Prezydent, który wielokrotnie mówił o równości wobec prawa, właśnie wzniósł ponad prawo grupę swych partyjnych kolegów.
To jest właśnie sprawiedliwość??? No, ale przecież im wolno.

Rozpoczęła się akcja legalizacji zamachu smoleńskiego. Zaangażowani są w nią najwyżsi urzędnicy państwowi: prezydent, szef MON i minister sprawiedliwości, który pewnie będzie także prokuratorem generalnym. Oficjalnie pierwszy hasło rzucił prezydent Andrzej Duda. Jego zdaniem kłamliwy raport Millera trzeba unieważnić, zastępując go "prawdą" ekspertów Macierewicza, a winnych skazać.

Cały świat łączył się w bólu po zamachu w Paryżu, oczywiście polscy politycy wykorzystali to do dyskusji o uchodźcach i szczekania na Merkel, co zostało skrytykowane przez niemieckie media. W odpowiedzi na artykuł niemiecki dziennikarz usłyszał, że Niemcy zabijali ludzi w czasie II wojny światowej. Ręce opadają.

Ministrami są ludzie mający za sobą wiele afer, przekrętów i nadużyć.

PiS wrócił, Proszę Państwa, i to w swojej najgorszej postaci.
Co jeszcze nas czeka?
Już kiedyś pojawiło się hasło "PiS rządzi a Polakom wstyd"

Offline zpatentem

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 165
  • -Otrzymane: 441
  • Reputacja: +34/-9
« Odpowiedź #149 dnia: 18 Lis 2015, 11:00:41 »
Habanero,

Chcialbym, nie prosilbym ! Zebys jako intrygujaco nowy, bystry i aktywny forumowicz z wieloma mocnymi pogladami , opisal na czym polega polski patriotyzm.

Jak juz wielokrotnie wspominalem nigdy w Danii nie slyszalem okreslenia "dunski patriota", a pomimo wszystko frekwencja wyborcza jest ok. 90%, choragiewki wisza wszedzie, gdy sa tutaj jakies swieta narodowe.Oni po prostu tego nie manifestuja bo to jest genetyczna swiadomosc czy dumna mila przyjemnosc, pewnie odruch bezwarunkowy.

Dla mnie polski patriotyzm to grupowe lamentowanie, narzekanie, obwinianie wszystkich o wszystko, nagminna bezradnosc, brak inwencji i wyborcze lenistwo.
Podziwiam polskich quasi patriotow na emigracji, ktorzy, zreszta dzieki instynktom samozachowawczym :)  prawdopodobnie nigdy do Polski nie wroca, bredzacych o pariotyzmie, bedac nabusezlacznie rodzinnie podlaczonych do zagranicznego dobrobytu.

Definicje innych zagranicznych patriotow tez sa, przeze mnie mile widziane :)
« Ostatnia zmiana: 18 Lis 2015, 11:57:07 wysłana przez zpatentem »

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #149 dnia: 18 Lis 2015, 11:00:41 »