poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Komentarze powyborcze?  (Przeczytany 168032 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vordingborg

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 77
  • -Otrzymane: 550
  • Reputacja: +58/-30
Odp: Komentarze powyborcze?
« Odpowiedź #60 dnia: 02 Lis 2015, 17:11:35 »
 UWAGA REKLAMA

Wygrał PIS, Duda prezydentem !!! 
A ty rwiesz włosy z głowy  :'(
 Czy już wiesz  ???

Offline zpatentem

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 165
  • -Otrzymane: 441
  • Reputacja: +34/-9
« Odpowiedź #61 dnia: 02 Lis 2015, 17:33:59 »
Betti Orzeszkowa jest bez watpienia jedna z najbardziej pomocnych, pozytywnych i kumatych postaci na tutejszym forum, zwlaszcza tez, ze dzieli sie nowymi orzechami :)  Jednak czasem podejrzewam ja, ze jest wampirem bo szaleje glownie po nocach :)

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 23
  • -Otrzymane: 78
  • Reputacja: +59/-5
« Odpowiedź #62 dnia: 02 Lis 2015, 18:11:27 »
A jeszcze co do mediów "polskich" , "niezaleznych " , to taka ta ich niezaleznośc- lizanie butów Prezesa :)). GPC była upadającym piśmidłem, które odżyło , żerujac na katastrofie smoleńskiej- dane statystyczne dot. nakładu do znalexienia w necie :).
Ci wszyscy Karnowscy, Ziemkiewicze, Pospieszalscy - dlaczego nie piszą w "Wyborczej" , "Polityce" czy "Newsweeku" ?
Proste :). Nikt ich tam nie chce :). Więc usiłują kreować się na "niezależnych"...jasne...my ass ...:)).

Z tego całego steku bzdur wybrałem jeden rodzynek. Gratuluje szybkiej i zarazem fachowej analizy Polskich mediów,naprawdę analiza zapierająca dech w piersiach , dziewczyno marnujesz się na tej prowincji.

http://demotywatory.pl/3858633

Znam Betti osobiscie! I to jak sie okazalo, od lat bodajze 30!
Recze Ci, ze kim jak kim, ale hipokrytka, to Beta nie jest!

I ze niby co w związku z tym?Czy przypadkiem, z całym szacunkiem do Ciebie Jomir nie przeceniasz swojej osoby.Zalatuje mi to o dogmat nieomylności.Czy jesteśmy świadkami namaszczenia użytkownika HB, to kolko wzajemnej adoracji jest troche mdlące.

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #63 dnia: 02 Lis 2015, 19:10:25 »
Znam Bete osobiscie, na pewno nie jest obludna czy dwulicowa, prawdopodobnie uzywasz slowa, ktorego znaczenia nie znasz. Ot. Tyle.
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline zpatentem

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #64 dnia: 02 Lis 2015, 21:01:54 »
Cwsm,
Zamiast nalogowego szukania winnych polskiej degrongoladzie i to bedac, o dziwo zagranica, powinienes odpowiedziec co i jak bys zmienil na lepsze w Polsce, podajac rowniez rozklad jazdy twoich poczynan z tym zwiazanych.

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #65 dnia: 03 Lis 2015, 03:35:54 »
Nie pale opon ,nie leje policjantów, nie blokuje ruchu czy tez nie sypie ziarna na tory.Nie trzymam władzy ustawodawczej jako zakladnika, korzystam za to z przywileju i zarazem obowiązku -biorę udział w wyborach samorządowych ,parlamentarnych i prezydenckich , mało?

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #66 dnia: 03 Lis 2015, 04:05:19 »

Z tego całego steku bzdur wybrałem jeden rodzynek. Gratuluje szybkiej i zarazem fachowej analizy Polskich mediów,naprawdę analiza zapierająca dech w piersiach , dziewczyno marnujesz się na tej prowincji.

Fajnie :)
Ale jakoś nie pokazałeś , co jest "bzdurą", nie udowodniłeś, że nie mam racji, nie przytoczyłeś na przykład krytycznych uwag pod adresem PIS z przyległościami , ferowanych przez te media.
(Ach, no jakże by mogły :))- Prezes jest nieomylny, a Płaszczak jest jego prorokiem :P. )
Co do obrazka - możnaby i tak :)

BĄDŹ "PATRYJOTĄ "- MYŚL TAK, JAK CHCEMY

Liberał - zdrajca i wróg Państwa, Żyd
Historia - jedynie słuszna , "nasza"wersja, nie pisana przez "lewaków" i Żydów, jak na przykład Norman Davies.
Tożsamośc- Polska dla "prawdziwych Polaków"- sprawdź, czy ktoś o odmiennych poglądach, nie jest Żydem. Albo...nie sprawdzaj. Na pewno jest.
Tradycja- wygodny wytrych do usprawiedliwiania swojej ciemnoty
Honor - hasło do skandowania dla chuliganów i kiboli ,demolujących rokrocznie 11go Listopada Warszawę. Nie muszą rozumieć, byleby głośno krzyczeli.
Moralność - Jak Kalemu ukraść krowę, to źle, jak Kali ukraśc krowę, to dobrze.
Wiara- narzędzie do trzymania w ryzach ciemnego ludu. Oczywiście nic wspólnego z ewangeliczna miłością bliźniego miec nie musi, jest to wręcz niepożądane.
Rodzina- tylko ta "jedynie słuszna". Rodziną nie są samotni rodzice z dziećmi, oboje rodzice z dziećmi z in vitro, rodzice bez ślubu kościelnego  i dziecko nieochrzczone. Wzorcami prawdziwie polskiej , katolickiej rodziny są Prezes Polskęzbaw i panna Pawłowiczówna. Dużo na ten temat też mają do powiedzenia panowie w czarnych sukienkach. Zwłaszcza na "lgnących dzieciach" się znają .

" Polak gorszego sortu"

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #66 dnia: 03 Lis 2015, 04:05:19 »

Offline Tajga75

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 3
  • -Otrzymane: 5
  • Reputacja: +2/-0

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #68 dnia: 03 Lis 2015, 13:25:41 »
"Zaszczuto", bo zdymisjonowano za jazde po pijaku.
Gdyby nie zdymisjonowano, co "niezalezni od rozumu" wtedy by mówili ?
Oto ćwiczenie intelektualne dla obrońców p. Zbrojewskiej.

A prawda jest banalna.
Bardzo wielu ludzi "na stanowiskach", to "ukryci alkoholicy". Piją, bo presja, bo tak łatwiej sobie poradzić.
Otoczenie zazwyczaj nie zdaje sobie sprawy z ich alkoholizmu, bo jakoś funkcjonują. do czasu.
Mogło byc tez tak, że po dymisji pani Zbrojewskiej "zawalił się świat", została z niczym - z "wilczym biletem". Jak każdy inny obywatel, zwolniony dyscyplinarnie za picie alkoholu .
Mogła w tym stanie targnąc się na swoje życie - wcale nie tak rzadkie przypadki.
Doszukiwanie sie tu jakiegoś drugiego dna, spisków i prowokacji - trąci zwyczjaną PISią paranoją .
Ale dotego był czas przywyknąć...a teraz stanie się to oficjalną "religią państwową" .
" Polak gorszego sortu"

Offline waruiny

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 189
  • -Otrzymane: 124
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #69 dnia: 03 Lis 2015, 14:11:55 »
Doszukiwanie sie tu jakiegoś drugiego dna, spisków i prowokacji - trąci zwyczjaną PISią paranoją .
Ale dotego był czas przywyknąć...a teraz stanie się to oficjalną "religią państwową" .

Straszenie pisem już nie działa na rodaków. Aha, i mała manipulacja, bo do takich wniosków to trzeba mieć więcej danych.

Offline Tajga75

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 3
  • -Otrzymane: 5
  • Reputacja: +2/-0
« Odpowiedź #70 dnia: 03 Lis 2015, 14:37:30 »
Nie spodziewalam się innej odpowiedzi od HB jak spisku Pis. Tylko z tego co wiem to Pis tego wogole nie komentowal- to jaki spisek!!  HB bez obrazy Ty masz jakas paranoje w stosunku do Pis…. i naszej religii. Ja czytając Twoje posty czuje się troche urazona  cytuje „ciemny lud”, „katoland” itd . Bardzo  nienawidzisz chyba swojej ojczyzny. Napisalas we wczesni poscie ,ze nie chcesz mieszkac w „katolandzie” to może „musloland” Ci bardzie odpowiada (bez obrazy).Zaznaczam nie chce nikogo obrazic.Od bardzo dawna czytam Twoje posty i jak widze jestes wszech -wiedząca i na wszystko masz zawsze odpowiedz. Ktos tam napisal ,ze marnujesz się na tym forum i może ma racje!!! :)
Co do tej pani to nie akceptuje pijakow na drodze ,bo to potencjalni zabojcy. Tylko jedno mnie dziwi ,ze jak zlapali ja po pijaku to trąbiły wszystkie media( telewizji,portale i gazety) a jak prawdopodobnie popełniła samobójstwo (lekarz nie mogl stwierdzic co było przyczyna śmierci-dziwne) to ani slowa, cisza. Jak dla mnie to cos musialo być na rzeczy skoro tak to się skończyło. Pani może za duzo wiedziala. W koncu była w kilku komisjach śledczych. Smieszne ,ze popełniła samobójstwo z powodu dymisji. Pani adwokat z takim dorobkiem poradzila by sobie. Ludzie nie z takich opresji i kłopotów wychodza. Bylo wczesniej w Polsce wiele "tajemniczych samobojstw". 

Offline zpatentem

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #71 dnia: 03 Lis 2015, 15:42:55 »
Tajga,
Znam wielu, od lat tu mieszkajacych, polakow ktorych poglady na obecna Polske sa podobne, ba identyczne, do pogladow Betti.
Sledzac wybryki zdemoralizowanych politykow, podsluchy, korupcje, rowniez agresje pazernego kosciola wobec wszystkiego co jest nieco inne, tak jak kompromitujace wypowiedzi reprezentantow i fanow tej "firmy", wzbudzaja natychmiastowa niechec, przerazenie czy nawet odraze do tej (bylej?) ojczyzny.Czytajac roznorakie polskie fora internetowe i obserwujac panujaca tam nienawisc i podejrzliwosc wobec wszystkiego co jest inne "od mojego" mozna sie bezskutecznie zastanawiac: kto to zmieni? Kiedy?

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #72 dnia: 03 Lis 2015, 16:10:03 »
Fajnie :)
Ale jakoś nie pokazałeś , co jest "bzdurą", nie udowodniłeś, że nie mam racji, nie przytoczyłeś na przykład krytycznych uwag pod adresem PIS z przyległościami , ferowanych przez te media.
(Ach, no jakże by mogły :))- Prezes jest nieomylny, a Płaszczak jest jego prorokiem :P. )
Co do obrazka - możnaby i tak :)

A co mam niby udowadniać , ze rządy złodziej i zostały zastąpione rządami debili , to jest dla mnie oczywiste?

Raz juz tobie tłumaczyłem przy z okazji wyborów prezydenckich ze jest mi daleko do elektoratu  Pisu ,ale jeszcze dalej jak nie najdalej do rządów gamoni z PO, to jest takie proste , a ty dalej swoje.Polemika z tobą przypomina kopanie sie z koniem po jajach.

Wniosek jest prosty -to zwycięzcy piszą historie, nikt inny. I ani  przyspieszone jąkanie Michnika ,utyskiwanie Zakowskiego(ostatnio pięknie wypunktowanego przez premiera cieni) ,czy płacz Olejnik tego nie zmienia(a jak juz jestem przy michniku ,to o malu mu sie nie wyrwało ze demokratyczne wybory nie nalezą się społeczeństwu polskiemu , trochę to dziwne słyszeć to od osoby ktora prawie sama -przy lekkiej pomocy Koru s obaliła komunizm i domagała się demokratycznych wyborów, to te sam który wydymał Tygodnik Mazowsze, nawet socjalista Bugaj jedzie po nim jak po lysej kobyle) ).

Straszenie Pisem nie skutkuje -szczególnie ze sprawowanie władzy nawet się nie rozpoczęło,straszono Duda  i jakoś bez większych problemów pilnuje swojego żyrandola.

Wybrane punkty które wrzuciłaś były na tapecie przed wyborami będą i po wyborach , szczególnie ze opozycja nie bardzo ma pomysłu co by jeszcze do tego gara dorzucić  Pożyteczni idioci z tobą na czele muszą poszukać czegoś bardziej konkretnego, żeby przy następnych wyborach coś zdziałać.

Wracając do mediów , nie zauważyłaś ze PO naprawdę sobie nagrabiła w sposób fenomenalny, nawet rozdawnictwo premier nie zdziałało z wiele.Nie powiem ze społeczeństwo przejrzało na oczy gdyby tak było to PO nie weszła by do sejmu ,ale i Pis nie sprawował by władzy absolutnej.
Polscy wyborcy marnie wypadają , wystarczyło jedno srednie wystapienie mlodego marksisty w telewizji ikilak dni zamieszania w mediach ,i on  jak i byla kochanka z komunistami wylądowali poza sejmem , marnie to wygląda( nie żebym żałował komunistów).
I to jest następny fenomen -rozdawnictwo PO, wszystkie największe media staja za murem za  władza a , mimo to dostają po tyłku, media niepewnego nurtu ma takie oddziaływanie i zafałszowało obraz cudownego sprawowania władzy?Malo nakładowe pisemka ,radia internetowe i telewizje kablowe?

Przecież przeciętny wyborca jest bombardowany ,rządami sukcesu , jak w Korei  wystarczyło siąść na dupie i patrzeć prosto w ekran, to dlaczego przegrało?.Przegrało w każdym województwie ,w każdej grupie wiekowej i co najdziwniejsze w grupie ludzi z wyższym wykształceniem, zostali zbałamuceni przez Pospieszalskiego ze spółka?Dostało po dupie nawet za granica , gdzie zawsze miało za sobą młodych i wykształconych, oni tam nie byli nawet drodzy , porażka na całej linij.

Przeglądałem ulotki wyborcze kandydatów PO , i niczym się nie różniły od tych z przed czterech czy ośmiu  lat , wtedy gdy po raz pierwszy sprawiali władze koalicyjna. To co stało na przeszkodzie by te obietnice spełniać ,mieli władzę absolutna z prezydentem na czele , i nawet to spartoliło dzira energetyczna , palmy na słońcu stały na przeszkodzie?, a ty z piana na ustach straszysz pisem, jeszcze raz napisze nie jest to modne.

Tak zadecydowali wyborcy trzeba to uszanować , i nie zachowaj się jak rasowy bolszewik , ale zeby to zrozumiec trzeba miec chodziarz odrobine krytycyzmu , odrobine.

Co do limaka z byla wiceminister , myslalem ze po falandyzacji prawa , nastąpi japonizazja sceny politycznej , i politycy za swe przewiny będą odchodzić z tego swiata w sposob honorowy, niestety ta nadzieje tez mi zabrano.

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #73 dnia: 03 Lis 2015, 16:33:01 »
Tajga, dlatego właśnie pisze nie o "patriotach", tylko "patRYJotach", tych spod znaku "Radia z Ryjem", przekonanych o własnym MONOPOLU na "miłość do ojczyzny".
Twój post jedynie potwierdza moje spostrzeżenia- przykro mi, że nie jesteś w stanie tego zobaczysz.

A propos "ciemnego ludu"- pozwól, że opowiem ci historię-prawdziwą- jak powstało to określenie.Jak widac, moje posty czytasz jednak niezyt uważnie, skoro ci to umknęło. Ale do rzeczy :
Otóż pierwszy raz zostało użyte przez Jacka Kurskiego, gdy był szefem kampanii prezydenckiej Lecha Kaczyńskiego. Chodziło o "wyciągnięcie" Tuskowi "dziadka z Wehrmachtu". Gdy sam Lech Kaczyński zastanawiał się, czy to nie zbyt grubymi nicmi szyte, że nikt normalny się na to nie nabierze, Kurski odpowiedział mu "ciemny lud to kupi". Czyli głosujący na PIS.
No i ciemny lud kupił, "dziadek z Wehrmachtu" pogrążył Tuska w ówczesnych wyborach. Strategia okazała się skuteczna.
Więc jeśli na kogoś chcesz się obrażac, to obraź się na PIS, który o WŁASNYM ELEKTORACIE , czyli m. in. o Tobie, mówi "ciemny lud" i tak Was traktuje. Moja to wina, że "kupujecie" ? Zastanów się nad tym, kto tu kogo obraża. Bo ja w życiu nie głosowałabym na partie, która mówi o mnie "ciemny lud". No, ale widocznie wyborcom PIS to nie przeszkadza. Więc z pretensjami o to okreslenie to pod inny adres proszę.
Co do "katolandu" - zrozum, kobieto czy facecie, kimkolwiek jesteś, że NIE MA OBOWIĄZKU wierzyć w to, co KK sprzedaje swoim "barankom". Jeśli odejmie się całą tę otoczkę "wiary", co zostaje ?
Chciwa, pazerna, wyzuta z wszelkich zasad moralnych korporacja, która dla zysku zrobi wszystko. Czym różni się taki KK od Coca Coli? obie korporacje sprzedają swój produkt, nie cofając się przed niczym. Puste hasełka o "moralności" i "miłości bliźniego", a rzeczywistość? Skandale finansowe, pedofilskie, korupcyjne- co tylko zechcesz. I Ty mi mówisz, że mam za "duchowych przewodników" uważać tak cynicznych łajdaków, jak abp Wesołowski czy Rydzyk ???NO WAY ! Chcesz, to im płać daniny, posyłaj im dzieci, daj się mamić. Ja dziękuję, postoję (gdy Ty wolisz klękać przed takimi ). Zaraz powiesz, że to wyjątki...Tak ? To dlaczego KK nic z nimi nie zrobił ? Dlaczego ich chroni i wspiera? Nie mam zamiaru słuchac organizacji, która wspiera i chroni przestępców w swoich szeregach. Mogłabym o zbrodniach KK długo, ale to nie ten temat. I bądź łaskawa na przyszłość pisac o SWOJEJ religii, nie "NASZEJ". Bo MOJA religia to nie jest, jak nie jest nią żadna . A jestem Polką. Polak  NIE RÓWNA SIĘ "katolik", bądź łaskawa to zapamiętać.

Co do "patriotyzmu" jeszcze- zastanów się nad takim problemem :kto był "patriotą". Romantycy czy Pozytywiści (zpat, natchnąłeś mnie tą Orzeszkową ;) ) . A moze oba "obozy" ? A może to nie tak, że "patriotą" mozna być na jeden tylko, "znów "jedynie słuszny" sposób ? Może dla jednych patriotyzmem jest śpiewanie patriotycznych pieśni i wymachiwanie sztandarami , a dla inncy praca, edukacja i placenie podatków ? I kto lepiej przysłuża się Polsce? Inaczej- co Polska i Polacy zyskują , wykrzykując patriotyczne hasła i machając szabelką? Pomyśl nad tym,  zanim zaczniesz oskarżać myslących inaczej, niż obóz PIS o "nienawiść do Polski".

Jeszcze co do p. Zbrojewskiej.
Złapali ją po pijaku, więc fakty były oczywiste.
Teraz badane są przyczyny śmierci, jest to STANDARDOWA PROCEDURA. O przyczynach dowiemy się , gdy będą znane wyniki sekcji- proste. Wszystko inne byłoby spekulacją mediów.
Jeśli ktoś dopatruje się w tym jakichś spisków i "tajemniczych samobójstw" , jego problem.
Widać mało wiesz o psychice ludzkiej, skoro wydaje ci się nieprawdopodobne, że osoba nagle pozbawiona kariery, jesli ta kariera była dla niej "całym zyciem", popełnia samobójstwo (co oficjalnie stwierdzone też nie jest, wciąż nie znamy oficjalnej przyczyny śmierci, więc to też jedynie spekulacje) .Ale generalnie ta sprawa nie jest dla mnie jakaś wielce interesująca . Ot, ludzka tragedia, jakich wiele. Żerowanie na niej w imię jakichś teorii politycznych to zwykłe s...syństwo i tyle.

" Polak gorszego sortu"

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #74 dnia: 03 Lis 2015, 16:49:13 »
cwsm, krótko :
dlaczego mam "szanować" wybór opcji politycznej, która mi nie odpowiada? Wiesz, bomb nie mam zamiaru pod Sejm podkładać, ani obrzucać Dudy czy Kaczyńskiego pomidorami. O marionetce Szydlo nawet wspominać nie warto, bo, jak było widac, nie była nawet godna by uczestniczyć w tworzeniu "swojego" rządu. Sami jej partyjni koledzy jej nie szanują, dlaczego ja miałabym ja szanować ? BTW, zobaczymy, kto zostanie szefem MONu  8). Gowin, desygnowany przez Szydło, czy Macierewicz, namaszczony przez Prezesa? okaże się wtedy, co oznaczają "solenne zapewnienia " "kandydatki na premiera" .
Ale mam prawo wyrażać swoje zdanie na temat tej partii z przyległościami .

Dlaczego i za co mam szanować ludzi, którzy takich, jak ja , nazywają "komuchami", Żydami, UBekami, zdrajcami Polski, oszustami i złodziejami ? Dlaczego mam szanowac półanalfabetów , którzy nawet nie wiedzą, na co i na kogo głosowali ? I prawdę mówiąc, większości to nie obchodzi, bo widzą tylko "pińcet na dziecko".Albo zdemenciałe staruszki, które ksiądz szantażuje piekłem, jeśli nie zagłosują na "obrońców życia" ?
 Na szacunek trzeba sobie zasłużyć.
Ta opcja ciężko sobie zapracowała przez lata na mój brak szacunku.
Mozesz mnie nazywać "pożytecznym idiotą" , ale pogadamy za rok i wtedy się okaże, kto tak naprawdę nim był.
Sęk w tym, że wtedy , po zmianie Konstytucji, może już być za późno.

Małe sprostowanie do Twojego postu.
PIS przegrał w 2 województwach- tam, gdzie wpływy KK są najsłabsze- Pomorskiem i Zachodniopomorskiem. No, ale to zawsze były przodujące pod względem rozwoju cywilizacyjnego regiony, więc nie dziwne  8)
" Polak gorszego sortu"

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #74 dnia: 03 Lis 2015, 16:49:13 »