poloniainfo.dk

*
Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Komentarze powyborcze?  (Przeczytany 169789 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
Odp: Komentarze powyborcze?
« Odpowiedź #180 dnia: 08 Gru 2015, 22:02:18 »
Ale w Danii, za jeden klaps, trafia sie przed sad. W trybie natychmiastowym. Bo prawo oprocz tego, ze jest, to jest jeszcze egzekwowane, a  i ludzie nie sa obojetni na przemoc. I chocby sasiad na sasiada doniesie.
A co z tego, ze prawo w Polsce jest, jak jest tylko kawalkie papieru zapisanym paragrafami, a wokol niego opieszalosc i zmowa milczenia.

Jak Ci w Danii zupe za slona serwuja, to zmien kucharke  ;D
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #181 dnia: 09 Gru 2015, 02:56:12 »
To ze dzielnicowi się nie wyrabiają ,sady są zawalone robota , prokuratora nie dość ze opieszała do ma ciągoty do politykowania.Kuratorzy sadowi spętani przepisami rodem z okresu międzywojennego ,a w MOPSach na jednego pracownika socjalnego w skrajnych przypadkach podchodzi ponad 2500 mieszkańców.Tłuc nowe przepisy na potęgę ?
Sam sobie odpowiedziałeś.
Konwencja miała w zapisie również przyspieszenie procedur, tak, by np ta od "za słonej zupy" nie musiała czekac latami na wyrok sądu.
"IDEOLOGOIA" gender ?
Nie istnieje coś takiego. Jest nauka gender, badajaca zjawiska płci, ale "ideologię" "wynalazł" obóz prawicy, by straszyć "Genderem Straszliwym" ciemny lud.
Btw, gdyby w Danii przeciętnemu człowiekowi powiedzieć, co w Polsce rozumie się przez "straszną "ideologię" gender", popukałby się znacząco w głowę. Mam akurat dziecko w wieku przedszkolnym, obserwuję czasem zachowania i zabawy dzieci w przedszkolu. Politycy "bogoojczyźniani" kazaliby pewnie egzorcyzmy odprawiać i złego ducha z dziatek wyganiac. Bo jak to możliwe, że lalki maja tu płeć, a chłopiec przebierze się za "prinsesse" i nikt go za to nie strofuje i nie krzyczy, że jest "baba", a facet w przedszkolu jest wychowawcą .
W cywilizowanych społeczeństwach nie ma czegoś takiego, jak "gender straszliwy", bo to jest dla nich normalne życie, normalne funkcjonowanie, czego politycy spod znaku radia z ryjem nie są w stanie pojąć.
" Polak gorszego sortu"

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 23
  • -Otrzymane: 78
  • Reputacja: +59/-5
« Odpowiedź #182 dnia: 09 Gru 2015, 03:36:55 »
Jak Ci w Danii zupe za slona serwuja, to zmien kucharke  ;D

Spieszę wyjaśnić ,ponieważ mam obawy  ze dowcip odczytywany jest jednostronnie.
Wiecej przemocy wobec kobiet w europie jest akurat w Danii.

HB

Czy jesteś w stanie sklecić choćby kilka zdań z sensem , bez obrażania kogo i czego kogokolwiek?Do konfabulowania jestem przyzwyczajony ,do tego można przywyknac.Potem plączesz na forum ze nikt ciebie nie lubi i twoje posty wywołują agresje i bezsensowne ataki.
Albo to sa pierwsze objawy klimakterium (obstawiam raczej syndrom niedopchnięcia) lub czysty masochizm.Jezeli tak to sprawa jasna i klarowna.
« Ostatnia zmiana: 09 Gru 2015, 04:01:06 wysłana przez cwsm111 »

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #183 dnia: 09 Gru 2015, 08:01:48 »
Bo w Danii jeden policzek czy jednego klapsa zglasza sie na policje. Czy poszkodowany, czy sasiedzi.
W Polsce, klapsy leca na potege, bo "... nie szklanka", albo "ja bylem bity i wyroslem na czlowieka.
Tak samo z bitymi kobietami.
Sa bite latami, przy akceptacji policji i spoleczenstwa. A jak juz taka trafi na komisariat, to jeszcze musi udowadniac, ze nie jest wielbladem.

Tu sie policzek (nie poiwme juz o regularnym biciu do krwi czy siniakow) czy klaps, liczy jako bicie i za to dostaje sie wyrok WIEZIENIA!

W Polsce nie jest mniej ofiar, a mniej zgloszen. !

Jestem na starcie w stanie wymienic trzy osoby, ktore Betke lubia!
I jeszcze nigdynie  slyszalam, by plakala, z powodu niepopularnosci.
NIe znasz Bety. Ja znam, poznaly ja tez inne osoby, ktorym pomogla.
Ale jako skromna osoba, tym sie nie chwali.
No, ale jej chociaz dowaliles  ;D

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #184 dnia: 09 Gru 2015, 15:59:27 »
Bo w Danii jeden policzek czy jednego klapsa zglasza sie na policje. Czy poszkodowany, czy sasiedzi.
W Polsce, klapsy leca na potege, bo "... nie szklanka", albo "ja bylem bity i wyroslem na czlowieka.
Tak samo z bitymi kobietami.
Sa bite latami, przy akceptacji policji i spoleczenstwa. A jak juz taka trafi na komisariat, to jeszcze musi udowadniac, ze nie jest wielbladem.

Tu sie policzek (nie poiwme juz o regularnym biciu do krwi czy siniakow) czy klaps, liczy jako bicie i za to dostaje sie wyrok WIEZIENIA!

W Polsce nie jest mniej ofiar, a mniej zgloszen. !
[/i][/b][/u]

Moze warto obstawic totka? po moim wpisie obstawilem  czy i kto zareaguje w na mojego posta , nawet przewidziałem wiekopomne stwierdzenie , jedynie czego nie trafiłem to czas , sporo za późno.

Brakuje mi tutaj jeszcze winy Kosciloa katolickiego ,zaściankowości,ludowego pojmowania rodziny,patriarchatu itd ,ale jest jeszcze czas nie wszyscy się wypowiedzieli.

Oczywiście prawo antyprzemocowe wszystko zmieni.na raz jak klasniecie w dlonie.

Offline zpatentem

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 165
  • -Otrzymane: 441
  • Reputacja: +34/-9
« Odpowiedź #185 dnia: 09 Gru 2015, 16:16:47 »

"Spieszę wyjaśnić ,ponieważ mam obawy  ze dowcip odczytywany jest jednostronnie.
Wiecej przemocy wobec kobiet w europie jest akurat w Danii".

Jakbys napisal, ze jest wiecej przemocy kobiet wobec mężczyzn to bym sie, kiwajac glowa, zastanowil. W komentarzu do tego polskiego artykulu podkreslono subiektywnosc tworzenia tego typu statystyk .

Ukrywajac sie w Danii juz od dawna, stwierdze, ze bojka jako element dyskusji rodzinnej jest tutaj nieslychanie rzadki. Dunczycy genetycznie sa na to nie przygotowani. Rozroby rodzinne to raczej obcokrajowcy i to czesto ci o ciemniejszej karnacji.

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #186 dnia: 09 Gru 2015, 17:02:04 »
Spieszę wyjaśnić ,ponieważ mam obawy  ze dowcip odczytywany jest jednostronnie.
Wiecej przemocy wobec kobiet w europie jest akurat w Danii".

Jakbys napisal, ze jest wiecej przemocy kobiet wobec mężczyzn to bym sie, kiwajac glowa, zastanowil. W komentarzu do tego polskiego artykulu podkreslono subiektywnosc tworzenia tego typu statystyk .

Ukrywajac sie w Danii juz od dawna, stwierdze, ze bojka jako element dyskusji rodzinnej jest tutaj nieslychanie rzadki. Dunczycy genetycznie sa na to nie przygotowani. Rozroby rodzinne to raczej obcokrajowcy i to czesto ci o ciemniejszej karnacji.

Jakiego linka , nie za bardzo wiem o co biega.

Jezlei ktos ma ochote poczytac .

http://www.racjonalista.pl/index.php/s,38/t,40075

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #186 dnia: 09 Gru 2015, 17:02:04 »

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #187 dnia: 09 Gru 2015, 17:05:31 »
Jestem na starcie w stanie wymienic trzy osoby, ktore Betke lubia!
I jeszcze nigdynie  slyszalam, by plakala, z powodu niepopularnosci.
NIe znasz Bety. Ja znam, poznaly ja tez inne osoby, ktorym pomogla.
Ale jako skromna osoba, tym sie nie chwali.
No, ale jej chociaz dowaliles  ;D

A to oznacz ze jej nie lubię ? wręcz przeciwnie ,zdziwiłabyś sie.tak samo jak ja poza wirtualna zeczywistoscia jestem ,milym ,uczynnym i przystojnym młodzieńcem.

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #188 dnia: 09 Gru 2015, 21:07:09 »
NO popatrz jak sie dobralismy - sami mlodzi, mili i kulturalni ludzie :) a mordobicie na calego, az stolki z knajpy przez okna leca :)
Milego wieczoru mily czlowieku  ;D

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #189 dnia: 10 Gru 2015, 15:25:01 »
Akurat załapałem sie na ten komentarz, ze to się nie skończyło banem , to jestem zaskoczony.

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #190 dnia: 10 Gru 2015, 20:35:50 »
Skonczy sie nim dzisiaj :)

Offline wojseb

• Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 3
  • Reputacja: +1/-0
« Odpowiedź #191 dnia: 10 Gru 2015, 20:59:07 »
Forum to miejsce na kulturalne wpisy z argumentami ,bez agresji . Pozdrawiam wszystkich

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 98
  • -Otrzymane: 26
  • Reputacja: +42/-25
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #192 dnia: 10 Gru 2015, 21:02:28 »
Forum to miejsce na kulturalne wpisy z argumentami ,bez agresji . Pozdrawiam wszystkich
absolutna racja ! To też miejsce gdzie wszyscy mogą się wypowiadać nie będąc atakowanymi i prowokowanymi, a moderator to ktoś, kto więcej używa mózgu a nie przycisku "usuń". Również pozdrawiam!
"Dopóki nie skorzys­tałem z In­terne­tu, nie wie­działem, że na świecie jest ty­lu idiotów."
S.Lem

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #193 dnia: 11 Gru 2015, 02:52:22 »
Chciałbyś, trollu.
Jak ci tu moderacja przeszkadza- droga wolna, spadaj na swoje brunatne fora, gdzie możecie sobie jeśc z dzióbków i tęsknić do wielkiego wodza i 1000letniej IV RP.
Tu , na szczęście, jest Dania i nikomu ust nie zamkniesz, "kulturalny człowieku" (ową "kulturę "mieliśmy okazję parę razy zaobserwować ). Gdy nie masz merytorycznych argumentów, przechodzisz do wyzwisk .Panie "kulturalny".
" Polak gorszego sortu"

Offline zpatentem

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 165
  • -Otrzymane: 441
  • Reputacja: +34/-9

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #194 dnia: 11 Gru 2015, 18:05:19 »