Ogólne > Kultura

Ludzie! Co wy..

<< < (3/7) > >>

zpatentem:
W kazdym sporcie sa pieniadze, bo inaczej by to nie dzialalo w 2015; trening,sprzet, regeneracja, lekarze, trenerzy; dlatego tez sportowcy wygladaja jak papugi obklejeni reklamami.
 W tenisie pieniadze sa bardzo duze bo jest niezmiernie popularnym sportem i ogladany jest przez setki milionow ludzi w tv. Bilety na Wimbledon czy French Open sa niezwykle trudne do kupienia.
Ambitni rodzice zaczynaja szkolic dzieci w wieku 5-7 lat, dzieciaki wiec nie beda nigdy mialy normalnego dziecinstwa.

farvela:

--- Cytat: daniaa w 04 Lis 2015, 16:45:23 ---Może i tenis by mnie bawił, gdybym miał w jej wieku taką sposobność. Wiele dzieci chciałoby taką "harówkę" na korcie tenisowym opłacanym przez tatusia w Niemczech, tak jak miała nasza młoda Aga.

Rozumiem co oznacza sport, ale tej ehm... zabawy w przebijaniu piłeczki doceniać nie mam zamiaru. Jest wiele cięższych i bardziej inteligentnych dyscyplin, w których złoci medaliści nie mają tych milionów i za to ich DOCENIAM, że nie robią tego dla pieniędzy, że nie musi ich kasa motywować, aby być najlepszym na świecie. Nie wiem dlaczego w ogóle ktoś cytuje pewne kwoty nie istotne, jeśli rozmowa jest o sporcie.

Czy to rzut beretem na odległość, czy tenis to wygrała turniej i gratulacje się należą. BRAWO, cieszę się, że Polka wygrała ;D

--- Koniec cytatu ---

Dziadek wyprzedawal majatek zeby sostry Radwańskie mogly grać. I uwierz - wiele dzieci ma mozliwości żeby tak trenowań nieliczni się przebijają dalej, wlasnie dlatego, że umieją ciezko pracować. A 90 proc. odpada bo imprezki, papabusesy, płeć przeciwna. Tylko prawdziwe perełki osiągają to co osiągnęła AR.

Jest wiele cięższych sportów? Widać, że nie masz pojęcia jak trenują tenisiści. I nie wiem co masz na myśli mówiąc "inteligentniejsze sporty", o wlasnie nasza zawodniczka udowadania, że na korcie liczy się także mózg. I trzeba go mieć, żeby ta gra nie wyglądała tylko tak jak bum bum bum ;)

5-7 latek wlasnie nie zaczyna grać w tenisa dla pięniedzy. Nie to go motywuje. Pieniądze przychodzą później. Ale 90 proc. zawodników, którzy trenują tenisa dokładają do tego interesu. Żeby naprawdę zarabiać na tenisie trzeba być w pierwszej 100. A trochę to pracy wymaga.
I też żałuję, że wielu sportowców nie zarabia za wiele. Tak jest też w sporcie, którym ja się zajmuję. Ale gdy zaczynałam jako 6 letnie dziecko nawet nie wiedziałam, że sport = pieniądze. I moje dziecko, które zaczyna wlasnie swoją przygodę ze sportem ma wielką radość z tego co robi. I o to wlasnie chodzi. I oczywiscie ze bede w niego inwestować. Mam też nadzieję, że będzie na tym kiedys zarabiał. Jeśli bedzie dobry.Jesli nie. Bedzie tylko amatorem - i tez super :)

farvela:

--- Cytat: zpatentem w 04 Lis 2015, 17:25:26 ---Ambitni rodzice zaczynaja szkolic dzieci w wieku 5-7 lat, dzieciaki wiec nie beda nigdy mialy normalnego dziecinstwa.

--- Koniec cytatu ---

To najlepsze co mój ojciec dla mnie zrobił - zaraził mnie miłością do sportu. Może nie mogłam się tylko beztrosko bawić, bo były treningi, wyjazdy,obozy... ale nie znałam innego zycia, znałam tylko to co miałam i bardzo mi się ono podobało. Nikt mnie do niczego nie zmuszał. Wiele zawdzięczam tamtemu "nienormalnemu dzieciństwu".

zpatentem:
Dzisiaj Polska dostala sie do polfinalow mistrzostw swiata w pilce recznej pokonujac gigantycznego faworyta Rosje.

Nic tutaj sie nie dzieje po za wojna pomiedzy sw. Betti i politycznym analitykiem spod budki z piwem, don Habanero i jego sasiada oraz jego nielicznych groupies :) :)

happybeti:
 :-[ :-[ :-[

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej