Ogólne > Kultura

Następny akt terroru?

<< < (4/16) > >>

lonewolf:
"A doradzisz mojej znajomej , która ma podobny problem z duńską rodzinką mieszkającą na górze ?
Wiesz, bachory latają, drą ryje, trzaskają drzwiami, albo dla odmiany zostawiaja otwarte na oścież...Tatuś przyjeżdża po dzieci na weekend, to nie chce mu się nawet wysiąść z samochodu czy dać znać przez telefon, tylko trąbi pod jej oknami , niezaleznie od pory dnia  ?
Co powinna zrobić , by się rodzinki z piekła rodem pozbyć ?
Nic ?
Bo to duńskie "bachory " ? "

Coz sa instytucje -nazywaja sie spoldzielniami mieszkaniowymi lub Komuny -wystarczy na poczatek napisac skarge skoro to "dunczycy" odnosnie innej nacji Nie wolno bo podciagna to pod rasizm..wiec mozna probowac  sabotowac  ;)

A czasem cos innego HB niz kontra na jakiekolwiek wpisy ?
Bo odnosze wrazenie ze posiadanie wlasnego zdania na tym forum jest niedopuszczalne -jedynie poprawne ma byc to co Ty piszesz i trzeba sie z tym zgadzac, masz jakis monopol na wiedze?
Podalem tylko przyklad wiec nie ironizuj
Pozdrawiam

Jomir:
Ale przeciez mozna! Na tym polega dyskusja. Dyskusja to wymienianie pogladow, kazdy pisze co uwaza. Celem dyskusji nie jest przekonanie przeciwnika, a przedstawienie swojego punktu widzenia.

cwsm111:

--- Cytat: Jomir w 15 Lis 2015, 07:30:26 ---Ale przeciez mozna! Na tym polega dyskusja. Dyskusja to wymienianie pogladow, kazdy pisze co uwaza. Celem dyskusji nie jest przekonanie przeciwnika, a przedstawienie swojego punktu widzenia.

--- Koniec cytatu ---

Dobre ,naprawdę dobre, boki zrywac.

To jak z dyskusjami co nam się nie podoba w tym kraju.

spooky:

--- Cytat: happybeti w 15 Lis 2015, 03:17:00 ---A doradzisz mojej znajomej , która ma podobny problem z duńską rodzinką mieszkającą na górze ?
Wiesz, bachory latają, drą ryje, trzaskają drzwiami, albo dla odmiany zostawiaja otwarte na oścież...Tatuś przyjeżdża po dzieci na weekend, to nie chce mu się nawet wysiąść z samochodu czy dać znać przez telefon, tylko trąbi pod jej oknami , niezaleznie od pory dnia  ?
Co powinna zrobić , by się rodzinki z piekła rodem pozbyć ?
Nic ?
Bo to duńskie "bachory " ?

--- Koniec cytatu ---

A rodowici Duńczycy, Niemcy, czy też Francuzi dokonują aktów terroru pod wpływem swojej wiary oraz w związku z tym, iż ich światopogląd przejawia jeszcze niezbyt rozwinięty poziom, jak i oni sami nie wykazują "cech zachodnich", w związku z tym, iż pochodzą z rejonów zacofanych?
hb - nie wiem, ale chyba nie powinnaś się wypowiadać w tym temacie, z przyzwoitości, tak mi się wydaje.

Jeśli chcesz pisać o Breiviku czy podobnych osobach, to są to osoby "chore psychicznie", pojedyncze przypadki, "tutaj" mamy do czynienia z religijnym fanatyzmem islamskim, gdzie potencjalne ryzyko czyha w każdym uchodźcy / najeźdzcy / imigrancie ekonomicznym (a on myśli, że co? - że ot tak - Zachód to raj - i znajdzie pracę? A jak nie znajdzie to co? - zasili szeregi sfrustrowanych i będzie podpalał samochody, czy będzie grzecznie żył z zasiłku?), a których to niesamowicie łatwo zrekrutować, im więcej ich w Europie, tym ryzyko większe. W ramach ochrony rdzennych Europejczyków, których cechują inne wartości - wygonić całe to towarzystwo z powrotem, tylko, że w Europie rządzą takie ciepłe kluchy, które nakazują wówczas, gdy jest łódź pełna najeźdzców, a oni sami ją przewracają, bo wiedzą, że wóczas zostaną uratowni, nakazują ratować. Dlatego modlitwami po zamachach albo wyrazami współczucia się nic nie zdziała, oni mają karabiny i żerują na Waszej uczuciowości, manipulują Wami, a Wy, z klapkami na oczach, ślepo wykonujecie to, co oni chcą, byście wykonali. Także ... już po Europie, za dużo ciepłych kluch. Ewentualnie im ich będzie więcej, to później Europa otworzy oczy, ale będzie ciężko, bo pewnie wprowadzą swoje osoby do parlamentu (a oni potrafią się zmobilizować, kiedyś 6 samochodów Politi goniło jednego i wjechali "na moje osiedle", zbiegło się chyba z 50 osób), no to może być już dla nas za późno. A żeby później coś z tym zrobić, i tak będzie potrzeba radykalnych środków.

A jeśli chcesz pisać o Polakach - to powiedz mi proszę, czy słyszałaś ostatnio o Polakach z karabinami maszynowymi, którzy krzyczeli "Jezus jest wielki" i dokonywali ostatnio aktów terroru? Zresztą to w ogóle do siebie nie pasuje, ale jak już pomyślisz o ludziach z tamtych rejonów, o islamie, itp. - to od razu nachodzi na myśl, że to ich sfera działania ... klapki out please.

P.S. nie bawmy się w dyskusje o rodzinkach, gdzie tatuś trąbi po dzieci i tym tematem w jakieś porówniania muslimów - broniąc ich - do duńskich, bo to dziecinada.
Zginęło ponad 100 ludzi, to mógł być każdy z nas - nie ma co się cieszyć, że mieszka się na wsi, bo to naprawdę nie na miejscu ... jeden z zamachowców najechał tereny UE jako uchodźca (co niektórzy wspierali), a kim była reszta to pewnie wiadomo ... a tu dyskusja o trąbiącym tatusiu, ręce opadają.
A to pewnie i tak dopabuse początek.

happybeti:

--- Cytat: cwsm111 w 15 Lis 2015, 07:53:08 ---
Dobre ,naprawdę dobre, boki zrywac.

To jak z dyskusjami co nam się nie podoba w tym kraju.

--- Koniec cytatu ---

A CO wedlug ciebie jest dyskusja ?

lonewolf, spooky- odpowiem potem, teraz nie mam czasu na swoj elaborat ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej