Ogólne > Rodzina ...

Urlop rodzicielski w Danii

<< < (16/22) > >>

@ae@:
Barseldagpenge to taka sama kwota jak normalne dagpenge czyli max 3940 na tydzien. 

greg1969:
@ae@ masz złotą łopatę za prace odkrywkowe ;D ;D :D :D.

agnieszka1234:
Jestem w 4 miesiącu  ciązy i planuję pracować do końca. Od ponad roku mam umowę na stałę, mam na godzinę ok 112 kr plus bonusy. Czy bonusy takze się wliczją w wyliczenia zasilku macierzyńskiego. Zastanawiam się w jakiej wysokości będę otrzymywać macierzyńskie i jak się to załatwia, a także jak i gdzie się załatwia pieniądze za dwa tygodnie wolnego dla ojca dziecka.

Jomir:

--- Cytat: agnieszka1234 w 17 Lip 2012, 22:43:03 ---Jestem w 4 miesiącu  ciązy i planuję pracować do końca. Od ponad roku mam umowę na stałę, mam na godzinę ok 112 kr plus bonusy. Czy bonusy takze się wliczją w wyliczenia zasilku macierzyńskiego. Zastanawiam się w jakiej wysokości będę otrzymywać macierzyńskie i jak się to załatwia, a także jak i gdzie się załatwia pieniądze za dwa tygodnie wolnego dla ojca dziecka.

--- Koniec cytatu ---
jezeli jestes zatrudniona, zglaszasz pracodawcy i pracodawca sam wszytsko zalatwia, przesylajac CI odpowiednie druki do wyplaty. Od umowy (Twojej umowy o prace) lub obowiazujacego w firmie ukladu zbiorowego zalezy ile bedziesz miala placone oraz czy bedzie placil pracodawa czy kommuna.

Jezeli chodzi o ojca dziecka, sklada wniosek do swojego pracodawcy.

agnieszka1234:
Dziękuję za odpowiedź. Mam nadzieje, że dostanę więcej niż 9 tys na miesiąc, gdyż teraz zarabiam znacznie więcej. Moja koleżanka która pracowała przez vikar niemal przez całą ciążę, bo skończyła pracować 2 tyg przed porodem, miała na godzinę ok 120 kr, dostaje teraz 9 tys macierzyńskiego. Ciekawe czy osoba pracująca na stałym kontrakcie ma szansę dostać więcej. Jeżeli chodzi 2 tygodniowe macierzyńskie dla ojca,to vikar w ktorym pracuje mój mąż, i mąż koleżanki która niedawno urodziła twierdzi, że nie ma obowiązku płacenia za te dwa tygodnie, ani robienia niczego w tej sprawie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej