Ogólne > Hydepark
Apel do Polaków
anka83.m:
Jomir jak możesz oczerniać kogoś skoro nie masz bladego pojęcia o kim mówisz? to tak jak w jakimś temacie (chyba o uchodźcach) było pisane, że ludzie się wypowiadają o duńskiej polityce, nie znając tego języka, widzisz podobieństwa? Ty teraz robisz to samo, przyznałaś że nie czytałaś, nie oglądałaś ale się tak twardo wypowiadasz! Tu nie chodzi o wprowadzaniu nowych leków na rynek, bo środków naturalnych nie da się opatentować (co za tym idzie i zarobić) . Cenie Twoje wypowiedzi w innych wątkach ale niestety tutaj nie wiesz o czym jest mowa. Do mnie nie przemawiają kilometrowe tytułu przed nazwiskiem, buce którym trzeba płacić krocie za 10 minutową wizytę, a na odchodne Cię zbędą byle tabletką, kpina ! I tak tych tabletek się zbiera i zbiera, bo skoro przyszedł ktoś do lekarza z zawrotami głowy , to co ? nie szukamy przyczyny, tylko bach otwieramy odowiednią szufladkę z napisem zawroty głowy i dajemy tabletkę ,to jest przenośnia ale takie są REALIA w Polsce, i tak tych tabletek ludzie biorą po kilka dziennie . NIE SZUKA SIĘ PRZYCZYNY LECZY SIĘ OBJAWY.
Tajga75:
Jomir juz wiem dlaczego tak piszesz !! Stoimy po różnych stronach.
--- Cytuj (zaznaczone) ---Tak wiec, "duza wiedza medyczna" jakos do mnie nie przemawia.
A Pan Zieba, coz, jak kazdy inny handlowiec i koncern farmaceutyczny, robi na tym kase.
Koncerny sprzedaja chemie, ale poparta naukowo, Pan Zieba ziola, troszke mniej poparte naukowo.
--- Koniec cytatu ---
o.
Nadal nic nie rozumiesz czy nie chcesz zrozumiec? . Trzeba miec troche wiedzy na temat P. Zięby ze by go oceniac. A tym,ze sprzedaje zioła i jest handlowcem to mnie powaliłas.
--- Cytuj (zaznaczone) ---Jomir jak możesz oczerniać kogoś skoro nie masz bladego pojęcia o kim mówisz? to tak jak w jakimś temacie (chyba o uchodźcach) było pisane, że ludzie się wypowiadają o duńskiej polityce, nie znając tego języka, widzisz podobieństwa? Ty teraz robisz to samo, przyznałaś że nie czytałaś, nie oglądałaś ale się tak twardo wypowiadasz! Tu nie chodzi o wprowadzaniu nowych leków na rynek, bo środków naturalnych nie da się opatentować (co za tym idzie i zarobić)
--- Koniec cytatu ---
Trafione w samo sedno.
anka83.m:
Jomir skoro wierzysz tylko w badania naukowe, to potem Ci poszukam takowych, teraz muszę po dziecko jechać. Tylko zrozum że nikt nie ma biznesu w tym żeby udowodnić skuteczność jakichś witamin bo na tym nie da się zarobić, nie mogą mieć patentu na środki naturalne. Rozumiem Twoje podejście, to jest Twój zawód, ale jednak jesteśmy po "innej stronie mocy"
Jomir:
--- Cytat: anka83.m w 10 Gru 2015, 11:23:32 ---Jomir jak możesz oczerniać kogoś skoro nie masz bladego pojęcia o kim mówisz? to tak jak w jakimś temacie (chyba o uchodźcach) było pisane, że ludzie się wypowiadają o duńskiej polityce, nie znając tego języka, widzisz podobieństwa? Ty teraz robisz to samo, przyznałaś że nie czytałaś, nie oglądałaś ale się tak twardo wypowiadasz! Tu nie chodzi o wprowadzaniu nowych leków na rynek, bo środków naturalnych nie da się opatentować (co za tym idzie i zarobić) . Cenie Twoje wypowiedzi w innych wątkach ale niestety tutaj nie wiesz o czym jest mowa. Do mnie nie przemawiają kilometrowe tytułu przed nazwiskiem, buce którym trzeba płacić krocie za 10 minutową wizytę, a na odchodne Cię zbędą byle tabletką, kpina ! I tak tych tabletek się zbiera i zbiera, bo skoro przyszedł ktoś do lekarza z zawrotami głowy , to co ? nie szukamy przyczyny, tylko bach otwieramy odowiednią szufladkę z napisem zawroty głowy i dajemy tabletkę ,to jest przenośnia ale takie są REALIA w Polsce, i tak tych tabletek ludzie biorą po kilka dziennie . NIE SZUKA SIĘ PRZYCZYNY LECZY SIĘ OBJAWY.
--- Koniec cytatu ---
Nie oczerniam go. Pisze jedynie, ze jest handlowcem i sprzedaje swoje ksiazki? Myslisz, ze robi to wszystko spolecznie? Za darmo? I nie zarabia na tym ani grosza?
Sorry, jak zycie pokazalo, nawet ksieza glosza slowo boze za kase.
A lekarze? coz, to ludzie, jak wszyscy sa lepsi i gorsi, bardziej ludzcy, mniej ludzcy. Zycie...
A co do wydawania pigulek, to coz, przyklad chyba z Polski, duncy zazwyczaj mowia, ze "samo przejdzie" :)
anka83.m:
Nigdy nie mówiłam że sprzedaje społecznie swoje książki, i nie widzę w tym problemu, robi kawał dobrej roboty (jakbyś przeczytała książkę to byś zrozumiała) czemu ma oddawać za darmo swoją pracę? Ja w ciemno kupię jego kolejną książke.
--- Cytat: Jomir w 10 Gru 2015, 12:07:29 ---A co do wydawania pigulek, to coz, przyklad chyba z Polski, duncy zazwyczaj mowia, ze "samo przejdzie" :)
--- Koniec cytatu ---
oczywiście że przykłady z Polski bo o ustawie polskiej tutaj rozmawiamy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej