poloniainfo.dk

*
Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Apel do Polaków  (Przeczytany 29847 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 98
  • -Otrzymane: 26
  • Reputacja: +42/-25
  • Tabula rasa...
Odp: Apel do Polaków
« Odpowiedź #75 dnia: 10 Gru 2015, 19:59:17 »
Poczytałam Was "po łebkach". Ja tam petycję podpisałam. Uważam, że każdy ma prawo wyboru jak chce być leczonym. Ktoś tu wcześniej mówił, że sami sobie możemy te wynalazki stosować.
Nieprawda! Bo np wlew dożylny musi być zrobiony przez lekarza. A przykładowo witaminę C w leczeniu nowotworów stosuje się tylko w postaci wlewu dożylnego.

Jomir - ja też jestem z branży. Jestem farmaceutką - pracowałam w zawodzie. I jestem przeciwniczką przemysłu farmaceutycznego. Oni zrobią wszystko, żeby lek się sprzedał. A czasami wystarczy najprostsze, najtańsze rozwiązanie. Ale ludzie o tym nie wiedzą. Tak - w przeciwieństwie do Ciebie, nie wierzę w to co robię.

ja to pisałem , ale to dotyczyło leczenia marihuaną i innymi niesprawdzonymi środkami "z rękawa". W kwestii zdrowego odżywiania i ziołolecznictwa potdrzymuję; każdy z nas może na własną rękę stosować takie rzeczy, ale na sobie samym
"Dopóki nie skorzys­tałem z In­terne­tu, nie wie­działem, że na świecie jest ty­lu idiotów."
S.Lem

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #76 dnia: 10 Gru 2015, 20:04:35 »
Emotiona - byc moze dlatego , ze jestes gdzies tam, a ja dopabuse zaczynam? W sprzecie medycznym "siedzę od lat 8, tu jest wszystko jasne :) 
No i zebymy sie rozumialy. Ja wierze w medycyne i lekarzy, a nie farmacje i tabletki . W obronie farmacji stanelam by wykazac analogie dzialania Pana Zieby i koncernow, ale ten temat jest dla mnie zakonczony.
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #77 dnia: 10 Gru 2015, 20:14:39 »
Emotikona - teraz mi sie tez przypomnialo. Ty tu jestes od niedawna. Tu nieco inaczej wyglada marketing farmaceutyczny. Nic praktycznie nie mozna , a by zostac konsultantem w farmie, trzeba ukonczyc Studia podyplomowe konczace sie egzaminami panstwowymi. Jest prowadzony rejestr doradcow, wiec jest ich niewielu i nie sa anonimowi. Wobec tego to wszystko nie jest tak agresywne jak w Polsce.

Offline emotikona

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 3
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #78 dnia: 10 Gru 2015, 20:17:25 »
ja to pisałem , ale to dotyczyło leczenia marihuaną i innymi niesprawdzonymi środkami "z rękawa". W kwestii zdrowego odżywiania i ziołolecznictwa potdrzymuję; każdy z nas może na własną rękę stosować takie rzeczy, ale na sobie samym

No właśnie, tutaj nie do końca chodzi o zdrowe odżywianie i leczenie ziołami. Zioła zadziałają albo i nie. Chodzi o to, żeby np pacjent z nowotworem mógł powiedzieć lekarzowi: "nie chcę chemii, spróbujmy wlewu z witaminy C, jak nie zadziała to zrobimy chemię". Obecnie owszem - może tak powiedzieć, ale żaden lekarz mu nie zrobi wlewu z witaminy C, bo to niezgodne z procedurą... A o zwykłej witaminie C się nie mówi, bo za tania, bo za prosta, bo... ot takie tam...
To raczej nie jest dyskusja na forum :) A przynajmniej ja nie chcę się wypowiadać.

Jomir ja też wierzę w lekarzy i medycynę. Ale byłam "za okienkiem", miałam styczność z przedstawicielami... swoje widziałam, swoje wiem. Przemysł farmaceutyczny ma nieskończony wpływ na lekarzy... na medycynę. I masz rację w Polsce jest za agresywnie. Jestem nowa tutaj - ale i słyszałam, że np antybiotyki są tutaj niechętnie przepisywane. A w Polsce? Jak czasami widziałam jakie dawki są rzucane małym dzieciom przy lekkiej infekcji to mnie krew zalewała. Ale dawka nieprzekroczona to co robić? Przecież matce nie wytłumaczysz, a lekarzowi tym bardziej...

Na sprzęcie się nie znam: czasami tylko ciśnieniomierz sprzedałam :P

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #79 dnia: 10 Gru 2015, 20:20:43 »
No właśnie, tutaj nie do końca chodzi o zdrowe odżywianie i leczenie ziołami. Zioła zadziałają albo i nie. Chodzi o to, żeby np pacjent z nowotworem mógł powiedzieć lekarzowi: "nie chcę chemii, spróbujmy wlewu z witaminy C, jak nie zadziała to zrobimy chemię". Obecnie owszem - może tak powiedzieć, ale żaden lekarz mu nie zrobi wlewu z witaminy C, bo to niezgodne z procedurą... A o zwykłej witaminie C się nie mówi, bo za tania, bo za prosta, bo... ot takie tam...
To raczej nie jest dyskusja na forum :) A przynajmniej ja nie chcę się wypowiadać.

Przyznaję z ręką na sercu że nie słyszałem/czytałem nic na temat tych wlewów. Ale obiecuję nadrobić zaległości. Na chwilę obecną mogę tylko powiedzieć że widocznie są jakieś przesłanki stojące na przeszkodzie wprowadzeniu tej metody do powszechnego użytku
"Dopóki nie skorzys­tałem z In­terne­tu, nie wie­działem, że na świecie jest ty­lu idiotów."
S.Lem

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #80 dnia: 10 Gru 2015, 20:22:29 »
Emotikona - teraz mi sie tez przypomnialo. Ty tu jestes od niedawna. Tu nieco inaczej wyglada marketing farmaceutyczny. Nic praktycznie nie mozna , a by zostac konsultantem w farmie, trzeba ukonczyc Studia podyplomowe konczace sie egzaminami panstwowymi. Jest prowadzony rejestr doradcow, wiec jest ich niewielu i nie sa anonimowi. Wobec tego to wszystko nie jest tak agresywne jak w Polsce.
Pisalysmy rownoczesnie, wiec moze przeoczylas to co napisalam nieco powyzej. Wierze, ze doswiadczenia z przedstawicielami w Polsce robia swoje.
Tez poznalam to srodowisko :(

Offline emotikona

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 3
« Odpowiedź #81 dnia: 10 Gru 2015, 20:35:26 »
Hanabero największą przesłanką do tego, że wlewy z witaminy C są proceduralnie niedozwolone jest to, że witamina C jest wielokrotnie tańsza od substancji chemioterapeutycznych. A pomyśl: jeśli są przesłanki, a nawet dowody, że wlewy są skuteczne, to dlaczego to nie jest stosowane? Przecież środek chemioterapeutyczny nie niszczy tylko nowotwora (o ile zniszczy) ale też cały organizm człowieka... Chodzi o kasę - na witaminie C nikt nie zarobi :)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #81 dnia: 10 Gru 2015, 20:35:26 »

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #82 dnia: 10 Gru 2015, 20:38:05 »
Hanabero największą przesłanką do tego, że wlewy z witaminy C są proceduralnie niedozwolone jest to, że witamina C jest wielokrotnie tańsza od substancji chemioterapeutycznych. A pomyśl: jeśli są przesłanki, a nawet dowody, że wlewy są skuteczne, to dlaczego to nie jest stosowane? Przecież środek chemioterapeutyczny nie niszczy tylko nowotwora (o ile zniszczy) ale też cały organizm człowieka... Chodzi o kasę - na witaminie C nikt nie zarobi :)

Sporo czytam na temat pazerności koncernów i wiem że to prawda, ale gdzieś w głębi duszy wierzę w ludzi i ludzkość... I dlatego trudno mi uwierzyć że ktoś, gdzieś mimo wszystko lub wbrew wszystkiemu wprowadzi coś takiego do użytku jeżeli faktycznie przynosi rezultaty
S.Lem

Offline ona79

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 2
« Odpowiedź #83 dnia: 10 Gru 2015, 20:43:13 »
Habanero są robione wlewy ale w podziemiu :)
Są lekarze którzy umieją, są tacy co chcą się nauczyć ale na razie mają związane ręce

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #84 dnia: 10 Gru 2015, 20:46:28 »
Habanero są robione wlewy ale w podziemiu :)
już szukam czegoś na ten temat... a co ze skutecznością ?
S.Lem

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #85 dnia: 10 Gru 2015, 20:47:46 »
heeeeejjjjj..... jakie to podziemie ?

http://witamina-c.manifo.com/
S.Lem

Offline ona79

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #86 dnia: 10 Gru 2015, 20:57:24 »
a czy lekarz w szpitalu zrobi taki wlew przy nowotworze zgodnie z procedurami? chyba nie w Polsce

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #87 dnia: 10 Gru 2015, 21:00:09 »
ten lekarz pewnie by coś takiego zrobił gdyby nie obiecane "sympozjum" na koszt koncernu farmaceutycznego (czyt. hotel, dziwki, jedzenie i picie przez kilka dni)
S.Lem

Offline ona79

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #88 dnia: 10 Gru 2015, 21:02:41 »
albo się bał konsekwencji jak wyjdzie, że podał :)
Też wierzę w ludzi i na pewno są lekarze którzy chcą....no ale....

Offline anka83.m

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +1/-0
« Odpowiedź #89 dnia: 10 Gru 2015, 21:05:36 »
Z tym podziemiem to jest tak...jak z dawaniem koperty lekarzowi, niby nie mozna,  nie wolno, a jednak istnieje, tylko sie o tym głośno nie mowi
.

Wlasnie

ten lekarz pewnie by coś takiego zrobił gdyby nie obiecane "sympozjum" na koszt koncernu farmaceutycznego (czyt. hotel, dziwki, jedzenie i picie przez kilka dni)
.  Ten lekarz moze i by to zrobił jakby sie nie obawaprzed utrata prawa do wykuwania zawodu. 

Ide spac dobranoc
"100 % społeczeństwa w polsce posiada umiejętność czytania i pisania 98% nie wie zupełnie w jakim celu"

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #89 dnia: 10 Gru 2015, 21:05:36 »

należne ulgi dla polaków pracujących na umowe o prace na czas nieokreslony

Zaczęty przez wbisewski33Dział Podatki

Odpowiedzi: 32
Wyświetleń: 47324
Ostatnia wiadomość 16 Mar 2008, 14:39:02
wysłana przez Klingon
poszukiwania polaków w okolicach holstebro ;)

Zaczęty przez LukasIKasiaDział Århus, Aalborg ...

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 6354
Ostatnia wiadomość 05 Sie 2010, 08:30:04
wysłana przez LukasIKasia
Szukam Polaków z Sonderborg

Zaczęty przez monia21976Dział Århus, Aalborg ...

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 6643
Ostatnia wiadomość 30 Mar 2008, 19:58:19
wysłana przez nanusz1234
Kultura Polaków w Dani...

Zaczęty przez Dareq M.Dział Hydepark

Odpowiedzi: 164
Wyświetleń: 76244
Ostatnia wiadomość 27 Lip 2009, 21:56:15
wysłana przez szczeciniak
czy wielu polakow jest w tym regionie?

Zaczęty przez tygrys3000Dział Esbjerg, Haderslev, Kolding ...

Odpowiedzi: 64
Wyświetleń: 38404
Ostatnia wiadomość 16 Mar 2010, 18:31:27
wysłana przez czysio