Ogólne > Hydepark

Brexit co on oznacza dla nas?

<< < (6/12) > >>

Jomir:
Ciekawa analiza:

http://www.dr.dk/nyheder/udland/brexit/analyse-storbritannien-bliver-i-eu

Habanero:

--- Cytat: Jomir w 27 Cze 2016, 10:55:39 ---Ciekawa analiza:

http://www.dr.dk/nyheder/udland/brexit/analyse-storbritannien-bliver-i-eu

--- Koniec cytatu ---

I Ty w to wierzysz ?  Zawiedziesz się. Jeszcze tylko powiedz że te wszystkie kraje które chcą opuścić eurokołchoz , też w nim pozostaną...

happybeti:

--- Cytat: Habanero w 27 Cze 2016, 08:57:10 ---Daruj sobie te zaczepki... Ja już nie podejmę z Tobą dyskusji. Nie szanuję Cię i nie mam zamiaru z Tobą rozmawiać. Bez odbioru !

--- Koniec cytatu ---
Vice versa :)
Zaczepki to nie ja- jak kazdy moze zobaczyc, dopabuse teraz dolaczylam do dyskusji.
Gdybys mnie szanowal, musialabym sie martwic .
Szacunek ze strony takich, jak ty, brzydko by mi pachnial.

daniaa:

--- Cytat: Jomir w 26 Cze 2016, 22:40:28 ---Mnie zastanawiam jedno, macie mozliwosc pracy w Danii wlasnie dzieki Unii.
Gdyby Polska do UE nie weszla, a pozniej nie otwarto dla Was rynku pracy, siedzieli byscie w Polsce i marzyli o "zachodzie".

--- Koniec cytatu ---
Mialem okazję wyjechac na przełomie wejścia Polski do Związku...ehmm Unii, EU, czy jak tam zwał;) Eurobiurowce nie były do tego potrzebne. Jasne, że to ułatwiło, ale nie znaczy, że granice były zamknięte. Nie było przypadkowych wypadów za granicę, ludzi którzy ot tak różnym trafem próbowali szczęścia w jakiejś tam małej krainie, którzy uciekają przed prawem, są poszukiwani, jadą się wyszaleć, zerwani z łańcucha żony/męża itd; takie to  mam dziś odczucia. "Marzyciele" to teraz przyjeżdzają ;)
 Znajomy, który od lat '90-tych mieszkał w UK, stwierdził, że było lepiej w starej W.Brytanii, właśnie jeszcze przed wejściem Polski do Unii. On nie marzył, on realizował marzenia i działał, Unia nie było jemu potrzebna, a wręcz zaszkodziła, bo kilka lat temu wrócił do PL. A dziś zupełnie go nie dziwi wynik wyjścia tego państwa z UE.

cwsm111:

--- Cytat: Jomir w 26 Cze 2016, 22:44:01 ---Hmm.. czegos nie rozumiem..
WInisz Unie, za to, ze dunskie produkty sa znane a polskie nie?
Winisz Unie za to, ze Polacy  pracuja za zebracze stawki?
Ze w Polsce przez lata transformacji nie ma preznych firm?
Ze Unijne pieniedza w Polsce sa bezmyslnie wydawane?

I to wszystko Unii wina???

--- Koniec cytatu ---
A gdzież tam wszystko, tylko w większości. A ta większość podzieliłbym po równo w okresie przed wstąpienie jak i po.
Jakież to wielkie starania czyni unia europejska po referendum,i wyobraźcie sobie ze nie ma podziału na członków lepszych i gorszych.A tu jednak Orban miał racje ,chociaż nie pałam do niego miłością.   

--- Cytat: Jomir w 26 Cze 2016, 22:40:28 ---Mnie zastanawiam jedno, macie mozliwosc pracy w Danii wlasnie dzieki Unii.
Gdyby Polska do UE nie weszla, a pozniej nie otwarto dla Was rynku pracy, siedzieli byscie w Polsce i marzyli o "zachodzie".
Jak to bylo? "nie gryz reki, ktora Cie karmi"?
--- Koniec cytatu ---

A istnieje sporo krajów w europie które nie szczycą sie przynależnością do UE ,i nie maja najmniejszych problemów w przepływie pracowników i środków ,wot ciekawostka.

--- Cytat: Habanero w 26 Cze 2016, 23:03:37 ---OOOO!!!  Myszka-Agresorka się pojawiła :D  Już Ci odpowiadam Myszko ; Jestem w Danii dzięki swojemu kaprysowi i dzięki temu że tak a nie inaczej potoczyło się moje życie i kilku innych osób... Unia nie ma i nie miała nic do tego... Zonk nr 1

Nie gniłem w PGR (nie mierz świata swoją miarą) ... Zonk nr 2

Mnie karmi tylko i wyłacznie moja ręka ; wszystko co osiągam, osiągam własną ciężką i uczciwą pracą... Zonk nr 3

-a byłaś w polskich wsiach ?  N.p. w takiej głębokiej Wielkopolsce albo na Podlasiu ?  A byłaś w Berlińskich slumsach ? Albo w Paryskich ?  Pokazówki to akurat domena Niemców ... Zonk nr 4

Przyjacielska rada ; poszperaj w necie i doucz się geografii na poziomie Szkoły Podstawowej... Moskwa NIGDY NIE BYŁA KRAJEM... nawet nowoczesnym i bogatym ;)  ... Zonk nr 5

Stoczniowe produkcje nigdy nie były rentowne... Szczególnie kiedy piszą o tym niemieccy eksperci ;)  Zonk nr 6

Nie odniosę się do tego co napisałaś w odpowiedzi na wpis @cwsm111... Niech on się też pośmieje ;)

P.S. Nie mam nic przeciwko temu że plujesz żeby pluć... Ale najpierw zastanów się nad tym w jaki sposób chcesz to robić i poukładaj sobie wszystko. Na razie robisz to bardzo chaotycznie i trochę Ci nie idzie...

--- Koniec cytatu ---

Nie bardzo mam czas ,zarobiony jestem:))

Po za tym zastanawiam  czy się produkować, nie wytrzymasz i nabluzgasz trollowi ,poleci pod skrzydła wybawicielki i temat pozamiatany.
Wystarczy przeczytać jej pierwszy post w tym temacie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej