Ogólne > Hydepark
Kupno i remont domu
dania_d:
--- Cytat: Kuszek w 07 Lut 2017, 23:10:04 ---O te dokumenty(tillstandraport, energiraport og elraport i plan zagospodarowania) mogę poprosić pośrednika i powinien mi je okazać tak ?
--- Koniec cytatu ---
dokumenty zazwyczaj są na stronie sprzedawcy domu. a jak ich nie ma to już coś powinno zastanawiać
jak masz tilstandraport, to podeślij do banku czy zgodza się na finansowanie. Bo znam przypadek że już szybko købstaftale i potem placz, ale fuksem sie udalo bo sie ugadac na odmowe ze strony banku i ten 1% zostal zachowany z tytulu rozwiazania umowy
Jomir:
Sytuajac moze byc rowniez taka, ze dom jest "dødsbo", i wtedy cena jest faktycznie niska. Ale nie ma zadnych tilstandraportow itp. Kupujesz kota w worku, stad cena.
happybeti:
My wlasnie tak kupilismy ;D. Od Panstwa, bo zmarly nie zostawil zadnych spadkobiercow. Co do jakosci instalacji w tym domu...hm...spuscmy litosciwie zaslone milczenia....nie wiem, kto je robil... Nie dotyczylo nas , z oczywistych wzgledow, "ejerforsikring", a firma , w ktorej ubezpieczalismy dom, poprosila tylko o przeslanie paru zdjec .
U nas, na zadupiu, domow do wyboru, do koloru- po niskich bardzo cenach. No, ale to zadupie, kupujac dom tutaj, raczej nie mozna liczyc na jego szybka sprzedaz i to z zyskiem.
kitek:
hej.My tez kupilismy dom ;dødsbo; i byl tillstandraport,ejerskift -forsikring,mielismy adwokata,.Dom nie byl calkowicie splacony dlatego tez sprzedawala go firma adwokacka wynajeta przez bank.Cena byla atrakcyjna ,dom byl w dobrym stanie ,.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej