Ogólne > Podatki

polskie auto i duńskie auto

<< < (9/13) > >>

vera:

--- Cytat: K3 w 05 Kwi 2009, 15:55:26 ---przy zółtej i tak standardowo pytają o foto.... ale przy takim zestawie nie będzie żadnych problemów

[Posted on: 05 Kwiecień  2009, 15:54:28]

ostatnio to jest non-stop kontrola ze względu na szczyt...

--- Koniec cytatu ---

Tak ale nie ma jakichś szczególnych ruchów w związku z tablicami PL, bynajmniej ja nie spotkałem. Bo w związku właśnie ze szczytem byłem pierwszy raz kontrolowany od dwóch lat - skończyło się na pokazaniu dokumentów.

andrzeji:
a jak zlapia na pl blachach a nie mam tu meldunku a jestem 4 lata \zrobia mi cos z autem

turbo:

--- Cytat: vera w 05 Kwi 2009, 11:12:30 ---Kolego zastanów sie co piszesz. Nikogo na autostradzie nie zatrzymuje SKAT to po pierwsze. Po drugie twója płaczliwa argumentacja usprawiedliwienia nie wiem czemu ma służyć.

rebeliantus co do ciebie to zapomniałeś dodać gdzie ciebie dokładnie trzasneli bo nie w mocno neutralnym miejscu. Tylko pewnie koło roboty , albo na miescie.

--- Koniec cytatu ---
po pierwsze nie jestem twoim kolego po drugie osobiście widziałem łapankę na auta PL i D na pierwszym parkingu po wjeździe do DK stał policjant przy autostradzie i wyłapywał kogo trzeba i tak sama sytuacja była po przeciwnej stronie czyli na ostatnim parkingu przed wyjazdem z DK wiec nie pisz mi że na autostradzie nikogo nie zatrzymują bo nie wiesz o czym piszesz i tylko ludzi w błąd wprowadzasz.
po za tym w ciągu ostatnich trzech latach widziałem dwa czy trzy razy, właśnie na autostradzie policję celną w nie oznakowanych autach jak trzepali innych obywateli UE. a co do mojej płaczliwej argumentacji to wiesz że oni to mają głęboko w d... że masz auto DK dla nich liczy się że bez zezwolenia używasz auta PL na terenie DK :-*

vera:

--- Cytat: turbo w 05 Kwi 2009, 16:21:01 ---po pierwsze nie jestem twoim kolego po drugie osobiście widziałem łapankę na auta PL i D na pierwszym parkingu po wjeździe do DK stał policjant przy autostradzie i wyłapywał kogo trzeba i tak sama sytuacja była po przeciwnej stronie czyli na ostatnim parkingu przed wyjazdem z DK wiec nie pisz mi że na autostradzie nikogo nie zatrzymują bo nie wiesz o czym piszesz i tylko ludzi w błąd wprowadzasz.
po za tym w ciągu ostatnich trzech latach widziałem dwa czy trzy razy, właśnie na autostradzie policję celną w nie oznakowanych autach jak trzepali innych obywateli UE. a co do mojej płaczliwej argumentacji to wiesz że oni to mają głęboko w d... że masz auto DK dla nich liczy się że bez zezwolenia używasz auta PL na terenie DK :-*

--- Koniec cytatu ---

żałosny jesteś, to że stał policjant i sprawdza dokumenty to jest inny temat. Na wyjeździe z Danii stoi Niemiecka Policja. Zasadniczo chyba przednią szybę masz do wymiany że tego nie widzisz. A w błąd ty wprowadzasz jakimś farmazonem związany z twoją histerią bo sam w tym nie uczestniczysz a filozofujesz za 10. A to że straż graniczna lub celna kontroluje to nie tylko zdarza się w Danii i nie ma nic związanego z tablicami. Coś zobaczysz potem dopisujesz historie i wychodzi ze nagle byłeś , coś widziałeś do końca nie wiesz co a tak w ogóle to był twój znajomy którego nie znasz. I na sam koniec nie muszę się tłumaczyć co mam a czego nie (auto czy samolot na dunskich tablicach). A to że bez zezwolenia śmigają już wszyscy to nie tajemnica, SKAT już przestał wydawać roczne pozwolenia na użytkowanie fury lub wnika bardzo mocno w temat.

Tula:
Panowie, pohamujcie sie w inwektywach, bo zmuszona bede zamknac temat.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej