Ogólne > Rodzina ...

jestem w ciazy, rodzic w Danii????

<< < (5/21) > >>

Jomir:
Ja tylko dodam, ze jedyna korzyscia z rodzenia w Danii jest przebywanie w czystym, wyremontowanym, dobrze wyposazonym szpitalu, w ktorym serwuja bogate posilki.
To wszystko.
Polscy lekarze sa o niebo lepsi, a i opieka medyczna bardziej dostosowana do potrzeb.
Na przyklad w Polsce po porodzie naturalnym opuszcza sie szpital, gdy dziecko ma 3 doby, w Danii po 6 godzinach.
Po cesarce - w Polsce po tygodniu, tu po 3 dobach.
Dla mnie jest to  bardzo niebezpieczne dla zycia noworodka, ale coz co kraj to obyczaj.

marti:

--- Cytat: patsy w 23 Wrz 2008, 16:13:23 ---l .Pyta też czy potrzebny ci będzie tłumacz.

--- Koniec cytatu ---

A gdzie tak pytają?? Bo mnie nikt o to nie pytał.. Dopabuse po wizycie wyczytałam na forum, że jest taka możliwość..
Zaznaczam, że duńskiego nie znam wcale a angielski to tak że się tylko dogaduje..

patsy:
taką informacje wpisywała mi lekarka do mojej karty.

willy:
Nawet pielęgniarka jak przyszła pierwszy raz z wizytą do maleństwa wypytywała się czy potrzebny jest tłumacz.

aniulka@25:
Witam ! 8 tygodni temu urodzilam synka w szpitalu w Holbæk niestety musze stwierdzic ze Dania jako kraj upodobala sobie naturalizm! Jezeli dobrze sie czujesz po porodzie i dziecko jest zdrowiutkie wychodzisz kiedy chcesz ja wyszlam juz w 2 dobie:-) Opieka jest lepsza niz u nas w Polsce wiesz ze ktos sie toba interesuje! Jednak podejscie do porodu mnie przerazilo i chcialam jechac rodzic do Polski odchodzilam od zmyslow jak juz 2 dobe kazali mi lezec w domu i sie relaksowac gdy nadszedl czas porodu zadnych tabletek i czekanie do pelnego rozwarcia,to byl moj pierwszy porod i nie wiedzialam co robic a lezenie napewno by nie pomoglo czekalabym w nieskonczonosc wiec chodzilam dopoki moglam:-(. Jednak po porodzie stwierdzilam ze moze i dobrze ze tak do tego podchodza bo przynajmniej moglam wyjsc wczesniej do domu i nie mialam problemow z poruszaniem sie po porodzie normalnie chodzilam juz 2 dnia. Ciesze sie ze synek urodzila sie zdrowiutki bo takie czekanie juz prawie 3 dobe bywa po prostu nie bezpieczne dla dziecka i tego sie balam. Takze w Danii wszystko idzie zgodnie z rytmem natury takze decyzja nalezy do Ciebie:-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej