Ogólne > Rodzina ...
jestem w ciazy, rodzic w Danii????
marti:
Aniulka gratuluję synka.. ;) Dobrze, że jesteś w miarę zadowolona.. Może napiszesz coś więcej w temacie "młode mamusie". Nie tylko samym porodzie, ale i jak sobie teraz tu radzisz z dizdziusiem..
zyrafffkaa:
--- Cytat: Mirra w 23 Wrz 2008, 18:17:51 ---Na przyklad w Polsce po porodzie naturalnym opuszcza sie szpital, gdy dziecko ma 3 doby, w Danii po 6 godzinach.
Po cesarce - w Polsce po tygodniu, tu po 3 dobach.
--- Koniec cytatu ---
Nie zgodze sie z Toba, w Danii szpital opuszczasz wtedy kiedy ty czujesz sie juz na silach. Ja po porodzie naturalnym zdecydowalam wyjsc po 2 dniach :) i nikt nie kazal mi opuszczac szpitala po 6 godzinach.
Jomir:
Moja szwagierka byla w domu po 6 godzinach. Nie czynila tego gwaltem, czy na wlasna prosbe.
W Polsce, mozesz to tylko uczynic po podpisaniu dokumentu o tym, ze bierzesz odpowiedzialnosc za zdrowie i zycie dziecka.
willy:
Przez TYSIĄCE lat ludzie rodzili w domu przy asyście babki jakiejś, ba rodzili w POLU !! (mojego teścia mama urodziła w polu, umyła, na plecy i dalej w pole do roboty) i jakoś wszyscy żyją ...
Więc co w tym złego że jak kobieta czuje się na siłach i niema przeciwwskazań aby puścić ją do domu ... A sam poród odbywa się przecież w warunkach bardzo dobrych, napewno lepszych niż wy się rodziłyście :D (ja zresztą też)
Jomir:
Ta... przez tysiace lat rodzily....
Sprawdz moze co mowia dostepne statystyki na temat umieralnosci kobiet w pologu i noworodkow na przestrzeni ostatniego stulecia.
Miales szczescie, ze Rybka i Wasza coreczka sa zdrowie.
Ja, niestety musialam reanimowac swojego 4 tygodniowego synka, na szczescie pogotowie bylo w ciagu 5 minut i do szpitala bylo tez 5 minut. Owszem, ze nie chodzilo o porod, ale o nowo narodzone dziecko. W takich sytuacjach kazda sekunda jest na wage zycia.
Moja przyjaciolka polozna, czesto po pracy przychodzila do mnie bolem na twarzy. MOja przyjaciolka stracila dzieciatko urodzone w 40 tygodniu, ja ratowano 3 doby ...
Nie chce uprawiac czarnowidztwa, chce zwrocic Wasza uwage na fakt, ze naprawde wazne jest posiadanie fachowej pomocy, a nawet aparatury, w ciagu pierwszych dni zycia dziecka.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej