Ogólne > Rodzina ...

jestem w ciazy, rodzic w Danii????

<< < (17/21) > >>

horta:

--- Cytat: horta w 16 Kwi 2013, 09:40:39 ---A  nie mozecie wziasc slubu?Sprawe bedziesz miala zalatwiona od reki:) jestes zona nalezy ci sie opieka,pobyt, twoj partner musi cie utrzymywac i to jest glowny warunek.Mozecie odrazu wziasc duze mieszkanie i komuna bedzie wam pomagala w oplkatach, tak samo jest z przedszkolem dostaje sie dotacje. Tak ze porozmawiaj z partnerem , wezcie slub cywilny.Moje wszystkie kolezanki taz zyja.

--- Koniec cytatu ---
Kochaniutka ,ty sie ta pracom tak nie przejmuj.Teraz pomysl o sobie i o tym zeby twoj chlopak cie zabezpieczyl,powinien sie zobowiazac najlepiej slub.Jak urodzisz, zapisz sie do szkoly sprøgcenter ,trwa ok 3 lata,ale zazwyczaj robi ja sie w 1.5 roku.Mozesz sie zapisac nawet w ciazy.Jak zrobisz ta szkolke to mozesz sie dalej uczyc i isc np. do VUC wtedy dostaniesz stypendium ok 5 tys kor + mozesz znalesc sobie jescze prace na kilka godzin lub gazety? Tak ze nie przejmuj sie ,tylko dzialaj w urzedzie.A zobaczysz bedzie wszystko ok.Ja proponuje zalatwic papiery  slubu i rodzic w danii.Jest bardzo dobrze.Zyc.. tez radze w danii.

varszafiak:

--- Cytat: horta w 16 Kwi 2013, 09:40:39 ---A  nie mozecie wziasc slubu?Sprawe bedziesz miala zalatwiona od reki:) jestes zona nalezy ci sie opieka,pobyt, twoj partner musi cie utrzymywac i to jest glowny warunek.Mozecie odrazu wziasc duze mieszkanie i komuna bedzie wam pomagala w oplkatach, tak samo jest z przedszkolem dostaje sie dotacje. Tak ze porozmawiaj z partnerem , wezcie slub cywilny.Moje wszystkie kolezanki taz zyja.

--- Koniec cytatu ---
Dobra rada, lepiej późno niż wale?   :D ;D

lukashero:

--- Koniec cytatu ---

i nie "pracom" tylko "pracą" na rany Chrystusa!

poza tym, to dziecko ma juz  4 lata. Wykopalas post z 2008 r.

Jomir:

--- Koniec cytatu ---

ZLOTA LOPATA DLA CIEBIE za wykopanie tak starego watku i tematu  ;D ;D ;D ;D

iwonka:
Lubię to  ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej