Regionalne > Kopenhaga
meldunek
K3:
--- Cytat: PTommy w 21 Paź 2008, 15:40:46 ---moge sie zameldować w dowolnym miejscu bo nikt i nic w Folkeregister nie wymaga.....
--- Koniec cytatu ---
bzdura... często do właściciela mieszkania przychodzi pismo z prośbą o potwierdzenie....
zresztą sam pomagałem odkręcać sprawę, jak kolega wynajął pokój: wynajmujący się zameldował, przyszło pismo z komuny odnośnie potwierdzenia, oraz dodatkowo ze spółdzielni....
Tula:
--- Cytat: K3 w 21 Paź 2008, 16:24:55 ---bzdura... często do właściciela mieszkania przychodzi pismo z prośbą o potwierdzenie....
--- Koniec cytatu ---
Moje miejsce zameldowania tez bylo sprawdzane, wiec nie szafowalabym stwierdzeniami, ze "nikt niczego nie wymaga".
PTommy:
--- Cytat: K3 w 21 Paź 2008, 16:24:55 ---bzdura... często do właściciela mieszkania przychodzi pismo z prośbą o potwierdzenie....
zresztą sam pomagałem odkręcać sprawę, jak kolega wynajął pokój: wynajmujący się zameldował, przyszło pismo z komuny odnośnie potwierdzenia, oraz dodatkowo ze spółdzielni....
--- Koniec cytatu ---
K3 Nie pisz bzdura jeżeli czegos nie wiesz do końca... ja napisałem to na podstawie własnych doświadczeń z meldunkami a miałem ich jak dotąd 5... Obecnie tez zameldowałem sie sam w Folkeregister u nowego właściciela... mija miesiąc i nic do niego o potwierdzenie mojego zameldowania nie przyszło.... Być może zdarzają się sprawdzania ale w moich 5 przypadkach ani razu to nie miało miejsca... Więcej nawet... Kiedy poszedłem zameldowac u siebie swoją przyjaciółkę okazało sie że ona jest juz zameldowana bo podczas zmiany żółtej karty kilka dni wcześniej juz podała nowy adres jako adres zamieszkania i urzędnik wpisał ja na listę lokatorów bez żadnego zapytania do mnie
K3:
--- Cytat: PTommy w 24 Paź 2008, 12:23:19 ---K3 Nie pisz bzdura jeżeli czegos nie wiesz do końca...
--- Koniec cytatu ---
po pierwsze: napisałem często, a nie zawsze...
po drugie: chcesz skan takiego dokumentu ??
po trzecie: w tym kraju telefon do takich spraw tez jest wykorzystywany...
i po czwarte: kiedy nie jestem pewien na 100% to się nie odzywam, wiec bądź tak łaskaw, uwierz tym co są tu trochę dłużej od ciebie i nie klap niepotrzebnie
Tula:
K3, wyhamuj. Tommy napisal o swoich doswiadczeniach, Ty o swoich i te osobiste wycieczki sa zbedne.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej