Ogólne > Rodzina ...

bez pracy

<< < (5/6) > >>

patsy:
brakuje mi tygodnia ,ponieważ komuna twierdzi że może mi zacząć płacić dopabuse po 13 tygodniach!przepracowałam 10szef ma zapłacicć za 2 to według nich tydzien mi brakuje!wiem to trochę pogmatwane.Dla mnie też .Niby wystarczy 8 ale tak naprawdę to niewystarczy i kółko się zamyka!

aneczka:
Aha , co do wyplacania pieniedzy przez komune tzn jezeli zwolnienie lekarskie jest dluzsze niz 2 tygodniu dalej placi komuna to ja za bardzo nie wiem ile trzeba miec przepracowane bo moje zwolnienia nigdy nie przkraczaly 2 tygodni. Moze udaj sie jeszcze raz do komuny i zapytaj co masz zrobic gdy brakuje Ci tygodnia a zwolnienie nie jest twoja zachcianka i gdybys mogla to bys pracowala bo to jest zrodlo Twojego utrzymania.

patsy:
idę tam w poniedziałek!musiałam "załatwić" kogoś kto mówi po duńsku,bo podobno angielski nie wystarczy.Chcę właśnie wszystko wyjaśnić u żródła.A może ktoś się orientuje czy komuna może postarać się o tłumacza?Wydaje mi się ,że są to ważne sprawy ,z którymi się do nich przychodzi i niezrozumienie czegoś może mieć swoje niezaciekawe konsekwencje.Osoba ,która ze mną tam idzie robi to grzecznościowo poprostu.

malgosiakgb:
Mąż pracuje w Danii od ponad 2,5 roku, najpierw na umowę o pracę z pośrednikiem a od kilku miesięcy na umowę o związanie z tym samym pośrednikiem. W marcu tego roku mąż uległ wypadkowi samochodowemu i miał operowany obojczyk w duńskim szpitalu, był przez cały czas pod opieką duńskich lekarzy. Od operacji mineło już ponad pół roku ( na chorobowym był 2,5 miesiąca) i nadszedł czas na wyjęcie z obojczyka metalowego zespolenia. Moje pytanie jest takie, czy może ktoś się orientuje co z zasiłkiem chorobowym jeśli mąż obecnie pracueje tylko na umowe o związanie, to zanczy pracuje tylko wtedy kiedy jest praca a w pozostałe dni czeka na informacje o pracy ? Ktoś meżowi powiedział, że w takim przypadku aby móc dostac chorobowe musi pracować jeden dzień przed zabiegiem i jeden dzień po skończonym zwolnieniu. Nie wiemy czy to prawda i w jaki sposób można by to było przewidzieć, skoro informację o pracy dostaje na kilka godzin przed jej rozpoczęciem ? Może ktoś z Was może nam pomóc ? Z góry bardzo dziękuję.

patsy:
mam pytanko!dostałam pierwsze pieniądze z komuny za zwolnienie ,ale tylko za 21 dni.Czy ktoś wie może ,jaki komuna ma okres rozliczeniowy?Wydaje mi się,że teraz tak "wyszło",bo były święta!proszę jednak o odpowiedż.Z góry dziękuję!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej