Ogólne > Rodzina ...
bez pracy
patsy:
chciałabym się dowiedzieć jak w Danii wygląda zwolnienei lekarskie?ja mam tylko adnotację na karcie ciąży wpisaną przez lekarza ginekologa ze szpitala,że nie mogę pracować.I to właśnie pokazałam mojemu pracodawacy.Ale mam jeszcze jedno pytanko.Ile w Danii trzeba przepracować tygodni,żeby za takowe zwolnienie dostawać pieniążki?związki mówią ,że osiem ,szef ,że 13!a mam 10 tygodni przepracowanych.Posiadam również druk -zaświadczenie E-104,poświadczający mój okres zatrunienia-składkowy w Polsce,w razie braku odpowiedniej ilości tygodni.Czy ktoś miał już styczność z tym drukiem?i czy jego posiadanie pomogło komukolwiek?Dziękuję serdecznie za jakąkolwiek odpowiedż.
[Posted on: 20 Listopad 2008, 10:05:28]
DRUK E 104!czy ktoś to już załatwiał?proszę o ewentualne informacje.Z góry dziękuję!
eva77:
powiem ci jak wyglądało to u mnie.Z zaświadczeniem od lekarza poszłam do komuny i tam dostałam papiery do wypełnienia.szczerze mówiąc nawet nie wiem jakie, bo wypełnił je za mnie mój szef i wysłał do komuny pocztą.I potem zaczęły wpływać mi na konto pieniążki.jeśli chodzi o kwestię ile czasu musisz przepracować raczej wierzyłabym zwiążkom.Ja też gdy zaszłam w ciąże chodziłam do związków się radzić i dobrze mnie pokabusewali.Powodzenia
aneczka:
U mnie w umowie jest napisane ze 8 tygodni i jak tak Ci powiedzieli w zwiazkach tzn ze tak jest a szef chce Cie oszukac
patsy:
dziękuję za wszystkie odpowiedzi!komuna wysłała do mojego szefa papiery ,że ma zapłacić to co musi,czyli ponoć 2 tygodnie.Ale to i tak za krótko,żeby mi komuna płaciła.Bo wliczając nawet zwolnienie płacone przez pracodawce brakuje mi jeden tydzień!Więc zastanawiam się czy ten druk E 104 będzie mi w jakikolwiek sposób pomocny?i czy te sztywne zasady 13 tygodni dotyczą również ciąży zagrożonej?
aneczka:
Skoro wystarczy 8 tygodni a ty jak piszesz masz przepracowane 10 tygodni to do czego brakuje Ci tygodnia?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej