Ogólne > Rodzina ...
bez pracy
niktusia:
--- Cytat: greg1969 w 24 Paź 2008, 22:46:09 ---Musisz nam wyjaśnić czy zostałaś zwolniona? Jeśli tak to dlaczego ukrywałaś, że jesteś w ciąży? Jeśli lekarz uważa, że nie powinnaś pracować to powinnaś powiadomić pracodawcę i tyle. Przy takim rozwoju sytuacji miałabyś płacone do porodu a po rozwiązaniu to już inna kwestia.
--- Koniec cytatu ---
nie zostałam zwolniona. Moją firmę przejęła inna firma, w której są już inne zasady...wcześniej miałam podpisany kontrakt na rok czasu, teraz kontrakt podpisuje jedynie wtedy, gdy dostaję pracę, i mogą to bć max 2-3m-ce.
--- Cytat: greg1969 w 24 Paź 2008, 22:46:09 ---Acha, wg mnie jeśli masz żółtą kartę nawet tymczasową to masz i cpr to raczej wygląda, że pracujesz (-owałaś?) na biało. Idź do komuny i poproś o wydanie nowej.
--- Koniec cytatu ---
na tej tymczasowej nie ma mojego cpr, ale posiadam go. Wydanie nowej tymczasowej, tak?
gosc:
Popełniłaś duży błąd nie informując pracodawcy o swojej ciąży. Byłabyś nietykalna jeśli chodzi o zwolnienie z pracy.
greg1969:
Dalej zbytnio nie rozumie jak to jest z twoim zatrudnieniem?
Jesteś jeszcze w trakcie rocznego kontraktu? Czy ten kontrakt już wygasł a nowy właściciel nie zawarł z Tobą na razie nowego?
Tak idź jak najszybciej do komuny i powiedz, ze ze względu na bliską utratę ważności prosisz o wydanie nowej. Wiem z doświadczenia znajomych, którzy posiadają te właśnie tymczasowe (papierkowe) żółte karty, iż nie było żadnych problemów. Chociaż ostatnio doszły do mnie informacje, że żądają kontraktu lub poświadczenia pracodawcy.
Jomir:
Stk. 4. Hvis arbejdsgiveren opsiger funktionæren inden barselorlovens påbegyndelse eller i den i stk. 2 nævnte periode, har hun ret til fuld løn i opsigelsesperioden. Hvis funktionæren bliver afskediget i den i stk. 2 nævnte periode, har hun ret til fuld løn fra barselorlovens påbegyndelse.«
To cytat z "Kodeksu pracy" - brzmi on mniej wiecej - Jezeli pracodawca wypowie pracownikowi umowe o pracw na poczatku lub w opisanych wczesniej dwoch okresach (chodzi o okres przed porodem i po porodzie). Pracowonik ma prawo do otrzymywania pelnego wynagrodzenia w okresie wypowiedzenia. Jezeli wypowiedzenie nastapi w dwoch wczesniej wymienionych okresach (byly tam tez terminy, ale nie dotycza Pani, wiec nie skopiowalam i nie pamiateam dokladnie). Ma ona prawo do pelnego wynagrodzenia w chwili rozpoczecia urlopu macierzynskiego.
Tak wiec wynika z tego, ze pracodawca moze zwolnic kobiete w ciazy.
Glownie dlatego, ze nie zostanie ona bez srodkow do zycia. Tak czy owak, urlop macierzynski oplacany jest przeciez przez Komune.
Niestety w Pani przypadku wyglada to dosc kiepsko i obawiam sie, ze po pomoc socjalna bedzie musiala sie Pani zglosic do Polski. Nawet gdyby miala Pani pozwolenia na prace i pobyt, jest ono wazne albo na prace u okreslonego pracowdawcy, albo nieograniczone, w ktrorym jest mowa o tym, ze mozna przebywac w Danii tak dlugo, jak ma sie ku temu mozliwosci (srodki na utrzymanie tutaj).
Tak w wielkim skrocie. Przepraszam, za ewentulane skroty myslowe :) pisze w pod obstrzalem wzroku dwoch glodnych facetow, ktorzy probuja mnie oderwac od komputerem, celem odeslania do kuchni :)
eva77:
Szkoda ze nie widziałam wcześniej twojego listu.Myślę ze mogłabym ci moze pomóc, bo jestem a właściwie byłam w podobnej sytuacji jak ty. Szkoda ze nie powiedziałaś swojemu pracodawcy o ciąży, a ponadto jeśli lekarz napisał ci w karcie że nie możesz pracować należą ci się pieniądze z komuny. Ja również zatrudniona byłam jako pracownik sezonowy, teraz jestem w ciąży, nie pracuję i otrzymuję pieniadze z komuny.Nie znam dokładnie twojej sytuacji ale jakbyś chciała czegos sie dowiedzieć to chętnie pomogę, bo w tym temacie jestem na bieżąco.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej