Ogólne > Kącik Kulinarny

Kisiel po prostu..

<< < (4/8) > >>

lilia:
He,he... nie Poli, to NIE JEST dżem. I z dzemem ma tyle wspolnego, ze jest słodki ;D

Jomir:
Zapewniam CIe, ze to co Dunczycy jedza z mlekiem, nie jest dzemem.  Z racji przynalzenosci do dunskiej rodziny jadam cos takiego dosyc czesto, to cos pomiedzy dzemem, kisielem i jeszcze czyms. Obawiam sie, ze z chlebem smakowaloby srednio.

To po prostu GRØD :) i nie ma co kombinowac z porownaniami.

Poli:
Tak szczerze, jest to cos pomiedzy dzemem, a kisielem : grød,  jak dla mnie  ;). Mi w konsystensji przypomina zupe owocowa - nasza polska. A zupa owocowa to kompot z owocami zagęszczony kisielem.  Pierwszy raz jak jadlam od razu skojarzyłam: super smakowałoby z makaronem  ;D Ale  z mlekiem nie wyobrażam sobie ::) Chociaz moj luby mowi, ze jest przepyszne , to jednak ja  podziekuje  :D.

K3:

--- Cytat: Poli w 26 Lis 2008, 17:57:06 ---Tak szczerze, jest to cos pomiedzy dzemem, a kisielem : grød,  jak dla mnie  ;). Mi w konsystensji przypomina zupe owocowa - nasza polska. A zupa owocowa to kompot z owocami zagęszczony kisielem.  Pierwszy raz jak jadlam od razu skojarzyłam: super smakowałoby z makaronem  ;D Ale  z mlekiem nie wyobrażam sobie ::) Chociaz moj luby mowi, ze jest przepyszne , to jednak ja  podziekuje  :D.

--- Koniec cytatu ---

dobre jest z ryżem  ;D

Jomir:
Wyglada ohydnie, ale smakuje niezle.

Nie wiem jak Ty, ale ja zageszczam mlekiem lub smietanka zupe owocowa, wiec  smakuje podobnie :)
Dobry pomysl z ta zupa :) wkrotce sprobuje.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej