Ogólne > Kącik Kulinarny
Kisiel po prostu..
lilia:
He,he... nie Poli, to NIE JEST dżem. I z dzemem ma tyle wspolnego, ze jest słodki ;D
Jomir:
Zapewniam CIe, ze to co Dunczycy jedza z mlekiem, nie jest dzemem. Z racji przynalzenosci do dunskiej rodziny jadam cos takiego dosyc czesto, to cos pomiedzy dzemem, kisielem i jeszcze czyms. Obawiam sie, ze z chlebem smakowaloby srednio.
To po prostu GRØD :) i nie ma co kombinowac z porownaniami.
Poli:
Tak szczerze, jest to cos pomiedzy dzemem, a kisielem : grød, jak dla mnie ;). Mi w konsystensji przypomina zupe owocowa - nasza polska. A zupa owocowa to kompot z owocami zagęszczony kisielem. Pierwszy raz jak jadlam od razu skojarzyłam: super smakowałoby z makaronem ;D Ale z mlekiem nie wyobrażam sobie ::) Chociaz moj luby mowi, ze jest przepyszne , to jednak ja podziekuje :D.
K3:
--- Cytat: Poli w 26 Lis 2008, 17:57:06 ---Tak szczerze, jest to cos pomiedzy dzemem, a kisielem : grød, jak dla mnie ;). Mi w konsystensji przypomina zupe owocowa - nasza polska. A zupa owocowa to kompot z owocami zagęszczony kisielem. Pierwszy raz jak jadlam od razu skojarzyłam: super smakowałoby z makaronem ;D Ale z mlekiem nie wyobrażam sobie ::) Chociaz moj luby mowi, ze jest przepyszne , to jednak ja podziekuje :D.
--- Koniec cytatu ---
dobre jest z ryżem ;D
Jomir:
Wyglada ohydnie, ale smakuje niezle.
Nie wiem jak Ty, ale ja zageszczam mlekiem lub smietanka zupe owocowa, wiec smakuje podobnie :)
Dobry pomysl z ta zupa :) wkrotce sprobuje.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej