Ogólne > Rodzina ...
Adopcja w Danii
marta_malgorzata:
Moja kolezanka zaszla w ciaze dzieki metodzie sztucznego zaplodnienia . Pierwsze 3 proby sa bezplatne.
Urodzila pieknego synka. Teraz mialaby chec na drugie dziecko, niestety koszt ponownego zaplodnienia to 100.000 koron.
Bardzo dyzo dziewczyn z mojej szkoly jezykowej probuje zajsc w ciaze poprzez sztuczne zaplodnienie.
anha:
Masz na myśli in vitro czy inseminację bo to różnica?
marta_malgorzata:
Anha wydaje mi sie , ze chodzilo o inseminacje, ale pewnosci nie mam. Moge dopytac pod koniec grudnia, jak wroci do Dk z wakacji ;)
anha:
Ach,nie musisz się dopytywać bo ja właściwie wiem na ten temat bardzo dużo.
Trzy próby są bezpłatne ale chodzi o in vitro.Jeżeli ma się mrozaczki na później to żaden problem,płaci się za to jakąś kwotę.
Jeżeli nie ma mrozaczków to przy drugim dziecku płaci się sporo,być może właśnie te 100.000kr.
Co do inseminacji to nie jestem pewna co do ograniczenia ilości.
Poli:
Jesli chodzi o adopcje z polski to milam kontakt z rodzinami z dani, szwecji i holandii , ktorzy przyjeżdżali po adopcje do polski .
Tak jak mowiono przewaznie sa to "chore" dzieci, ale w duzej mierze byly to dzieci z problemami psychicznymi wynikajacymi z zaniedbania. Bodajże jedno dziecko mialo wade serca, a drugie genetyczna chorobe, reszta problemy psychiczne.
Przeważnie byly to dzieci w wieku 2-5 lat. Ja osobiscie jesli mialabym wybierac wybralabym adopcje z Polski, sama pracowalam przez pewiem okres w domu dziecka i polskie warunki nie sa doskonale, bez przerwy brak pieniedzy na cos , za malo opiekunow itd.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej