Ogólne > Rodzina ...
prosze pomozcie mi z tym chodzi o dziecko...
zmartwiona:
uwazasz to narzucaniem sie.... rok temu do niego pisalam a pol roku temu dzwonilam i jakos pare dni roznicy po tym spotkalismy sie na stacji paliwa bo podjechalam zatankowac auto... a z kad ja moglam wiedziec ze on bedzie tam przy kasie stal....?????!!!!!!!!!!! dobra dzieki za pomoc.papa
Xara:
Prostymi słowy piszesz o tym jak zrobić by człowiek zniknął z Twojego życia a sama szukasz z nim kontaktu. Coś tu nie gra.
zmartwiona:
tak kiedys szukalam z nim kontaktu ale to jak juz napisalam kiedys!!!! ostatni raz polroku temu moze troszke wiecej nawet no ale cos kolo tego.
Jomir:
Zaraz, zaraz...
Kurcze. Facet jest ojcem i naturalnym jest, ze ona sie z nim kontaktowac bedzie.
Jakie narzucanie sie??? O czym wy piszecie?
Pewne sprawy trzeba uregulowac i w zwiazku z tym, trzeba sie kontaktowac.
Jezeli chodzi o kontakty z dzieckiem. Jezeli wladza rodzicielska jest przyznana tylko Pani, a ojciec dziecka jest jej pozbawioy calkowicie, ma Pani prawo nie wyrazac zgody na spotkania z dzieckiem, oraz ewentualnie poprosic sad o wydanie odpowiedniego postanowienia w tej sprawie.
Mi sie jenak jawi inne pytanie. Skoro slad po ojcu jest, w postaci nazwiska? mniemam (bo dziecko ma obywatelstow po ojcu, wiec pewnie i nazwisko), to dziecko predzej czy pozniej o ojca zapyta, bedzie chcialo go poznac. Czy nie lepiej mimo wszystko nie uksztaltowac jakichs oficjalnych acz poprawnych stosunkow z nim juz teraz?
mala_z_Aarhus:
Jesli ojciec zechce widywac sie z dzieckiem lub w jakis sposob kontaktowac sie, aby bylo to zgodne z prawem, musi poprosic Statsforvaltning o pomoc - zmiane praw rodzicielskich, wyznaczenie godzin i dni spotkania itd. Uwazam, ze jesli chce pani uniknac tego typu niespodzianek, powinna pani skontaktowac sie z najblizszym Statsforvaltning i sprawdzic/ustalic co i jak. Z pani postow nie wynika, ze ma pani wylaczne prawa rodzicielskie. Zreszta i takie, nie sa w wiekszosci przypadkow dane na pelne 16 lat, lecz moga zostac zawieszone, ograniczone itd.
Takie tam wrozenie, to niewiele wprowadzi do sprawy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej