poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: turystyka  (Przeczytany 3149 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

studentkaodense

• Gość
turystyka
« dnia: 18 Gru 2008, 17:02:53 »
witam
Czy ktos z was spedza/l urlop lub pochodzi z zachodniopomorskiego? A moze zna dunczykow ktorzy odwiedzali ten region? Jestem z trakcie pisania zadania na temat jak przyciagnac wiecej dunczykow do spedzania wakacji nad baltykiem.. Jakie sa mocne i slabe strony pomorza? Sama tam tylko bylam raz dawno temu, wiec oprocz info z netu brakuje mi osobistych doswiadczen, wiec jesli ktos z was moglby sie podzielic wrazeniami, bardzo by mi to pomoglo:)

Klingon

• Gość
Odp: turystyka
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Gru 2008, 20:18:08 »
Problem w tym ze morze Dunczycy maja swoje. Z 10 lat temu wynajalem domek letniskowy bardzo dobrze polozony, z widokiem z tarasu na Park Narodowy, ale meble byly stare i byl brud. Parter wlascieciele swiezo wytynkowali i spalismy w wilgoci.

W innej czesci kraju widzialem grupy pijakow juz od samego rana, bijatyki w centrum w bialy dzien i otrzymalem dobra rade w pensjonacie ze po godzinie 22 lepiej nie wychodzic. ;D Rozumiem ze Dunczycy pierwszy raz jada z ciekawosci ale drugi raz chyba juz nie jada.

GOŚĆ

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Gru 2008, 21:23:54 »
Dobrze że zaznaczyłeś że to było 10 lat temu teraz jest inaczej a mamy w Polsce pokazywać.Wybrzeże rewalskie ,ruiny w Trzęsaczu ,Trzebiatów ,Wolin ,Kamień Pom.Można zahaczyć też woj.lubuskie Miedzyrzecki Rejon Umocnień .Pozdrawiam

studentkaodense

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Gru 2008, 22:07:49 »
pomorze ma tyle pieknych kurortow, wellness -co jest teraz wielkim trenden, ekstreme sports, koncerty, inne rozrywki no i jest to znacznie tansze niz w wielu innych krajach. Jest mozliwosc transportu na wiele sposobow. I coraz wiecej polakow mowi po angielsku co tez jest wazne. Takze nie rozumiem czemu miejsce nie jest bardziej popularne niz jest. czemu tylko sie slyszy ze polske odwiedzaja bo dentysta jest tani. szkoda..

Offline mala_z_Aarhus

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +8/-2
  • A friend to all is a friend to none.
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Gru 2008, 22:19:16 »
Moze waznym czynnikiem jest pogoda, czy raczej jej brak. Ceny - zbojeckie - w sezonie nawet jak dla Dunczykow.
Niezbyt rozwinieta baza campingowa.

Na temat znajomosci jezykow nie chcialabym sie wypowiadac.

Uwazam, ze trudno odwiedzic jakis region Polski, jak nie ma reklam do tego zachecajacych...Jedyne reklamy biur podrozy z wycieczakami do Polski to: tanie zakupy, dentysta, bizon (jak na wschod Polski) oraz obrazek hotelu Gromada sprzed 10 lat min. Trudno mi uznac to za cos zachecajacego. Niewielu znajomych mi wierzy w ekologiczne gospodarstwa czy cala reszte.
« Ostatnia zmiana: 18 Gru 2008, 23:06:53 wysłana przez mala_z_Aarhus »

Klingon

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Gru 2008, 22:59:55 »
Turysta przede wszystkim musi czuc sie bezpiecznym. Kiedys jeden Dunczyk mowil ze chetnie zobaczylby Krakow ale boi sie jechac przez Polske.

3 razy wynajmowalem domki letniskowe w Danii (Rømø, Fanø i Skallerup klit) i zawsze bylem bardzo zadowolony. Nawet taka podstawowa rzecz jak staniecie na parkingu i przejscie zadbana kilkukilometrowa trasa. W Polsce niestety ale jezeli juz jest parking w lesie, to jest wysypiskiem smieci i strach zostawic auto. To sa moje pojedyncze obserwacje ale w Danii mam lepsze wakacje i gdybym nie pochodzil z Polski to bym tam nie jezdzil.

Dunczycy wyjezdzaja za granice przede wszystkim z powodu pogody ktora chyba niestety niewiele rozni sie na polskim wybrzezu.
W polskiej TV slyszalem ze nie reklamowanie regionu sciaga turystow ale zadowoleni turysci.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #5 dnia: 18 Gru 2008, 22:59:55 »