Ogólne > Podatki
prośba o pomoc w rozliczeniu
Marian:
misio 99 a z jakich ulg przy rozliczaniu w Polsce mogę skorzystać bo w biurach rachunkowych to nic nie wiedzą. Co do skanu to nie mam skanera. Zauważyłem, że na każdym pasku na dole mam sume wszytskich kwot, na pasu z grudnia na dole jest suma z całego roku. Arbejdstimer to chyba godzin pracy , AM-grundlag, AM-Bidrag IALT, A-Indkomst, A-SKAT IALT, i wiele innych kwot ale tak mysle ze AM-Grundlag to przychód, A-indkomst to dochód a A-Skatt IALT to chyba podatek poprawcie mnie jeżeli się mylę chyba te trzy rzeczy czyli przychod, dochod i zaplacony podatek sa mi potrzebne do rozliczenia s ie w Polsce.
marian123:
Znalazłem rowniez rozliczenie roczne ale tez nie wiem ktore to przychod, dochod i podatek.
rozliczenie za 2008:
Witam!
Prosze o pomoc! Jestem w Danii od polowy lipca 2008. od wrzesnia zaczelam prace w Danii. Wiem ze musze sie rozliczyc z tych dochodow w Polsce i chce sie do tego przymierzyc ale nie mam pojecia jak to zrobic. Ktora kwote z ostatniego lona musze wpisac w polskiego PIT-a, o co moge te kwote pomniejszyc, co moge odliczyc. Mialam niewielki dochod w Polsce za ub. rok. Mysle ze dostane zwrot podatku dunskiego bo za te kilka miesecy zarobilam okolo 20.000 koron brutto, wiec pewnie bede musiala zaplacic podatek w Polsce od tego co tu zarobilam, prosze moze mi ktos pomoze, podpowie,nie mam pojecia jak to zrobic zeby bylo dobrze
Zosia
podatek , pomocy:
Nikt nie potrafi mi pomoc w rozliczeniu tego podatku? ?? Jestem tu w Danii i mam zamiar tu pozostac ale tez chce uczciwie rozliczyc sie z podatku w kraju za ub rok, moze jakies podpowiedzi ?
pozdrawiam Zosia
Klingon:
Najpierw bedziesz musiala rozliczyc sie w Danii. Jezeli mialas tymczasowe miejsce pracy to trzeba policzyc ulge za koszty wyzywienia i noclegu, dojazdy do pracy, i ewt. ulge na rzecz malzonka i zadeklarowac w marcu. Potem majac rozliczenie dunskie rozliczysz sie w
Polsce.
Zobacz http://www.skat.dk/display.aspx?oId=1717919&vId=201861&indhold=1
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej