Ogólne > Hydepark
2 tygodnie - przegiecie!
GoTTie:
Grzegorz, czy uwazasz ze firma powinna placic za te dni kiedy pracownik nie ma pracy bo jest niechciany przez pracodawcow? Jesli pracuje w firmie, jakiejkolwiek, i szef wysyla mnie na urlop bo narazie nie ma nic do roboty albo nie ma zajecia przy ktorym potrafie pracowac, to to czy siedze w domu czy na Bahamach to on powinien mi placic stala pensje?? To by byla firma cud miód i orzeszki :woohoo:
Grzegorz_Odense:
.
To nie ja tak uwazam tylko takie jest prawo w Danii . Po to biura wikarów biora pokazna nadwyzke ponad bensje swoich pracowników ( Jesper przyznal w wywiadzie ze dostaje 135-145 kr za godzine ) aby mialy m.in. na koszta kiedy ludzie nie maja pracy . Natomiast tych którzy sie nie nadaja moga po prostu zwolnic . Poniewaz JSC na prawie sie nie zna wiec przestanie niedlugo istniec jak dostanie rachunek od zwiazków . Zapewniam ....
Sceptyczny:
Grzegorz_Odense napisał:
.
Poniewaz JSC na prawie sie nie zna wiec przestanie niedlugo istniec jak dostanie rachunek od zwiazków . Zapewniam ....
Grzegorz, stawiam skrzynke piwa jesli JSC do konca tego roku zostanie prawomocnie wezwane do zaplaty jakiegokolwiek odszkodowania, chociazby 3,7 mln DKK, lub jakiegos odszkodowania za brak pracy itp. Tylko nie powolujemy sie tu na artykly w prasie gdzie 3F krzyczy ze posrednik \"jest winny\" lub \"oszukal na xxx DKK\" lecz na czyste fakty - wyrok sądu, nakaz policji itp. Przyjmujesz zaklad?
Grzegorz_Odense:
.
Znajac slamazarnosc Dunczyków sam nie wierze w to ze jeszcze w tym roku zapadnie prawomocny wyrok w sprawie JSC . Ale jestem zupelnie pewny ze zapadnie - i dlatego nie byloby fair z mojej strony sie zakladac skoro z góry wiem jaki bedzie wynik ;-)
Piotr:
Dolaczam sie do zakladu i popieram Sceptycznego. Zwiazki szumia bo nie podoba im sie ze Polacy zalewaja rynek pracy a oni musza placic bezrobotnym dunczykom wywalonym ze szklarni. Wiele informacji przez nich rozdmuchanych okazalo sie fikcja i klamstwem. Czekamy na wyniki i jesli wogole jest jakas sprawa to mozna dopabuse wyzywac od oszustow po wyroku sadu lub opinii policji.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej