Ogólne > Rodzina ...
reakcja dzieci na Przedszkole
maxmaniak:
czytalam troszke na forum jak wyglada dzien w przeczkolu dunskim ile kosztuje gdzie trzeba isc zeby zalatwic formalnosci. ale chyba nikt jeszcze nie pisal swoich opini jak dziecko ragowalo na 1 wizyte w przedszkolu, chciala bym sie dowiedziec jak sobie radzily wasze pociechy z wolaniem o siusi, kupke zwykle podstawowe czynnosci nie znajac jezyka dunskiego tylko polski!
gość:
Najlepiej na pierwszej wizycie wyjaśnić że jeśli dziecko mówi siku na przykład to znaczy... i inne.Pierwszy dzień najlepiej jest spędzić z dzieckiem i nie zostawiać na cały dzień a jedynie na kilka godzin.
zyrafffkaa:
najlepiej to chyba kilka pierwszych dni chodzic z dzieckiem a pozniej zostawiac na kilka godzin i byc caly czas pod telefonem jak by co :) takie moje zdanie
Tula:
Dokladnie tak to wyglada: rodzic, ktorego dziecko zaczyna przedszkole, powinien przez co najmniej tydzien z dzieckiem w nim byc. Pierwszego dnia przychodzi sie na pare godzin, drugiego zostaja z dzieckiem na frokoscie, trzeciego az do podwieczorku, czwartego sie zostawia dziecko samo na godzinke itd. Niektore dzieci sie adaptuja bardzo szybko, inne nieco dluzej, zwlaszcza bez znajomosci jezyka. Ale pedagodzy sa naprawde bardzo pomocni, a im szybciej dziecko zacznie przedszkole, tym szybciej zacznie sie porozumiewac po dunsku.
I proponuje tez, zamiast uczyc pedagogow polskiego, nauczyc dziecko podstawowych slow po dunsku w stylu "pic", "jesc", "siusiu", "boli mnie" itp. To duzo ulatwi na poczatku :).
ojciec:
dunscy pedadodzy do dno , nie powinno sie mówic przedszkole tylko przechowalnia moje dziecko jest ponoc w jednym z lepszych przedszkoli ale słowa uznania tylko pod adresem pani dyrektor moge wysłać
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej