Ogólne > Kultura
Polska literatura po dunsku
Władysław z Erga:
To może wrzucę wam drzazgę do worka.
A co sami zrobiliście/śmy aby polska literatura na dłużej zagościła do duńskich księgarń. Czy ktoś z Was/Nas napisał do jakiegoś wydawnictwa zachęcająca recenzję o jakiejś polskiej książce?
Przecież to tak niewiele a każdy z nas ma jakąś polską książkę która bardzo mu się podoba.
Tula:
--- Cytat: Władysław z Erga w 19 Lut 2009, 09:07:04 ---To może wrzucę wam drzazgę do worka.
A co sami zrobiliście/śmy aby polska literatura na dłużej zagościła do duńskich księgarń. Czy ktoś z Was/Nas napisał do jakiegoś wydawnictwa zachęcająca recenzję o jakiejś polskiej książce?
Przecież to tak niewiele a każdy z nas ma jakąś polską książkę która bardzo mu się podoba.
--- Koniec cytatu ---
Juz myslalam, ze zarzuci nam Pan, ze nam sie nie chce tlumaczyc ;D.
Swoja droga, jestem jakos dziwnie spokojna, ze jak jakies wydawnictwo dostanie recenzje 10 Polakow, napisana kalekim dunskim, na temat kilku roznych ksiazek autorow, o jakich nigdy nie slyszeli, to nie beda inwestowac w tlumacza tylko po to, zeby sie przekonac, czy to dobre ;D.
Władysław z Erga:
Czyli :o od razu rezygnujemy, bo na pewno NIE to nie da!!
Nie powiem, fajne podejście. Skoro jednak tak do tego podchodzisz, to jakim cudem zdecydowałaś się na wyjazd poza granice. Przecież statystycznie nie miałaś nawet 20% nadziei, że właśnie to się to powiedzie.
Juta:
A co ma piernik do wiatraka ? Ja tez nie mam wiary w pisanie do wydawnictw i jakos nie widze jak to sie ma do mojego starannie zaplanowanego i dobrze zorganizowanego wyjazdu za granice.
Tula:
--- Cytat: Władysław z Erga w 19 Lut 2009, 16:41:14 ---jakim cudem zdecydowałaś się na wyjazd poza granice. Przecież statystycznie nie miałaś nawet 20% nadziei, że właśnie to się to powiedzie.
--- Koniec cytatu ---
Zlapalam bogatego meza ::).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej