poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: rejestracja i ubezpieczenie auta w dani  (Przeczytany 24913 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Cruellaa

• Gość
Odp: rejestracja i ubezpieczenie auta w dani
« Odpowiedź #30 dnia: 19 Cze 2009, 22:14:24 »
wole płacić ten ich podatek, ale mieć jako taką socjalkę , opiekę medyczną itd. w każdym urzędzie miły uśmiechnięty personel .będąc kilka dni w Polsce, w  domu , jak mam coś pozałatwiać (nie daj Boże w służbie zdrowia ) , to aż się trzęsę z radości:)

Offline Zurich

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #31 dnia: 19 Cze 2009, 23:09:23 »
wole płacić ten ich podatek, ale mieć jako taką socjalkę , opiekę medyczną itd. w każdym urzędzie miły uśmiechnięty personel .będąc kilka dni w Polsce, w  domu , jak mam coś pozałatwiać (nie daj Boże w służbie zdrowia ) , to aż się trzęsę z radości:)

Chyba nie nacieszysz sie za dlugo tym Dunskim eldorado bo jak widac ciagna tu takie cwaniaczki ktorzy tylko mysla jak by tu oszukac,oklamac,wyludzic(czytaj wujek dobra rada qwertyXYZ).Wiec juz za pare latek mozemy tu miec nasz taki bardzo polski burdelik.

nokos

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 19 Cze 2009, 23:45:26 »
Właśnie przez takich kombinatorów mamy burdelik w naszym pięknym kraju. >:(
Pozdrawiam

guniek

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 20 Cze 2009, 01:09:48 »
No to co polaki do domu do swojego burdeliku - po co w zorganizowanym państwie duńskim oszuści i łobuzy. No a co z bandami rumuńskimi i bułgarskimi? do domu też. Zamknąć te cale Unie. Jak kto nie umie docenić dobrodziejstw tutejszych to niech wraca na swoje podwórko

Offline rzeznik55

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 0
« Odpowiedź #34 dnia: 20 Cze 2009, 11:23:56 »
polacy to jak szarancza
mowia ze gdzie polak przejdzie to nic juz niewyrosnie
doslownie wszystko wypalone do golej ziemi

Offline mala_z_Aarhus

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +8/-2
  • A friend to all is a friend to none.
« Odpowiedź #35 dnia: 20 Cze 2009, 19:06:18 »
Panowie prosze o nieuzywanie wulgaryzmow.
Pozbylismy sie 4 postow.

Offline chorykrolik

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #36 dnia: 21 Cze 2009, 13:06:55 »
pozbyto sie postow.hihi.wg mnie niesprawiedliwe, ale to nie ja narzucam co jest wlasciwe, co nie.(uklon do pewnej moderatorki).
prosilbym tylko o nie dyskryminowanie innych narodowosci, jest to niewlasciwe i swiadczy o prostolinijnosci i braku wiary w lepsze jutro.
na szczescie te toki myslenia sa na wymarciu.
a wracajac do glownego watku, mozna jezdzic na zoltych do pl?

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #36 dnia: 21 Cze 2009, 13:06:55 »

bnm

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 21 Cze 2009, 16:32:39 »
a wracajac do glownego watku, mozna jezdzic na zoltych do pl?
jeśl masz opłacony moms, to tak

pilotek

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 21 Cze 2009, 17:13:01 »
popieram,a cluellaa mowi chyba o sobie.poza tym ciezko pracujemy,a jak ktos przyjezdza tutaj na kilka miesiecy to tez ma przerejestrowac auto?z tej strony jest to chory system,potrzebuja nas do pracy.ostatnio nawet moj szef niby to w zartach-jak mu powiedzialem ze przydal by nam sie murzyn(oczywiscie niko nie obrazajac)bo mialem ciezka prace,to powiedzial ze murzyn by tego nie chcial robic.

pilotek

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 21 Cze 2009, 17:16:54 »
cruella,jeszcze sie najesz ta ich opieka i pomoca,az sie zdziwisz,mam nadzieje, ze zawsze bedziesz zdrowa i miec sile do pracy,bo gdy zdrowia brak, zaczynaja sie schody.

cruellaawwwww

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 21 Cze 2009, 18:00:32 »
miałam już do czynienie z służba zdrowia zarówno duńska jak i Polska.. bez porównania, z Polska miałam głębszy kontakt, można powiedzieć (od kuchni ) i widziałam co tam się wyprawia .... (korupcja, chamstwo , bród smród i ubóstwo )
w Danii miałam  kontakt jako pacjent, nie stałam  w kolejkach,nie odczułam żadnej dyskryminacji wynikającej z faktu ze jestem Polką , opieka , pomoc , wszędzie czyściutko , każdy miły . może ja miałam tylko takie szcęscie.nie wiem .
a jak ktos przyjezdza tutaj na kilka miesiecy to tez ma przerejestrowac auto?

nie nie musi, ... pzry pobycie ponad 3 msc, można poruszac sie na Polskich blachach , majac kontrakt do roku czasu , uzyskując odpowiednie pozwolenie w skacie .

a co do mojej pracy , sprzątam , praca jest cięzka , ale psychicznie wreszcie wypoczęłam .

w Polsce miałam dobra prace , można powiedziec , ze niefizyczną , a jednak ze strony psychicznej byłam  wykonczona, mobbing mobbing i jeszce raz mobbing ,

i jak mówisz, oby jak najdłużej

oooooooffff

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 21 Cze 2009, 18:02:03 »
a skoro macie taka feee robote to wróccie do Polski, tam jest w brud świetnej roboty :)

Offline chorykrolik

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #42 dnia: 21 Cze 2009, 18:20:00 »
miałam już do czynienie z służba zdrowia zarówno duńska jak i Polska.. bez porównania, z Polska miałam głębszy kontakt, można powiedzieć (od kuchni ) i widziałam co tam się wyprawia .... (korupcja, chamstwo , bród smród i ubóstwo )
w Danii miałam  kontakt jako pacjent, nie stałam  w kolejkach,nie odczułam żadnej dyskryminacji wynikającej z faktu ze jestem Polką , opieka , pomoc , wszędzie czyściutko , każdy miły . może ja miałam tylko takie szcęscie.nie wiem .
nie nie musi, ... pzry pobycie ponad 3 msc, można poruszac sie na Polskich blachach , majac kontrakt do roku czasu , uzyskując odpowiednie pozwolenie w skacie .

a co do mojej pracy , sprzątam , praca jest cięzka , ale psychicznie wreszcie wypoczęłam .

w Polsce miałam dobra prace , można powiedziec , ze niefizyczną , a jednak ze strony psychicznej byłam  wykonczona, mobbing mobbing i jeszce raz mobbing ,

i jak mówisz, oby jak najdłużej
chyba jestes kochanie pierwszy raz za granica i myslisz, ze tutaj jest wszystko rozowe
a co do mobbingu,to trzeba byc naprawde slabym czlowiekiem ,zeby sie poddac, lub nie robic nic z tym faktem

cruellaa2eeeee

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 21 Cze 2009, 18:47:55 »
nie nie wszystko jest różowe, widzę to odczuwam, ale nie jestem tutaj po to żeby wywozic cała kase do kraju i tu życ na minimum, tak , pierwszy raz wyjechałam  za granice do pracy , ale nie jestem z tych którzy zyja cŁY MIESIAC ZA 200 KR  a w Polsce buduja pałace ( np)i.... ja tu staram sie normalnie zyc. i GDYBY  nie podobało mi sie cos w pracy , socjalce czy innnych sprawach spakowałabym sie i wróciła do kraju , skoro Tobie KOCHANIE sie tak tutaj nie podoba ,  to powiedz po co tu jestes?a co do mobbingu  w miejscu którym pracowałam , myslisz sie ze nie reagowałam . sa takie instytucje chroniace prawa pracowników, kilka razy dzwonilismy do nich ,przyjezdzali , ( prezesostwo prawie zawsze było uprzedzone ) na zapleczu kawka , ciastko, i wychodzili zadowolenie z" koperta w reku ", a nastepnego dnia : wy h.... nie podoba sie wam , to wypad, :)
tak było, mozesz mi nie wierzyc , trudno :) pozdrawiam ,

kazdy ma swoja opinie , swoje zycie i przezycia , wydaje mi sie ze watek za bardzo odbiegł od tematu,pozdrawiam chory królik :)

Offline chorykrolik

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #44 dnia: 21 Cze 2009, 19:11:29 »
jest niemozliwe wyzyc za 200 kr,hihi,i nie nastawilem sie na kase. po prostu juz od dawna przyzwyczailem sie do jakiejs tam stopy zyciowej. w danii trace na to samo mniej kalorii, niz gdzie indziej.a zwiedzilem juz troszeczke,i denerwuje mnie jak ktos opowiada o danii jak o pepku swiata. swiadczy to o tym ze nigdzie nie byl i nie ma porownania. fajnie,ze juz jestemy wirtualnymi kochankami:)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #44 dnia: 21 Cze 2009, 19:11:29 »

Ubezpieczenia Samochodu - Niewlasciwa firma podana przy rejestracji auta

Zaczęty przez beenpl20Dział Dania i o Danii

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 13732
Ostatnia wiadomość 12 Lip 2016, 23:59:25
wysłana przez maryo1977
odszkodowanie za zniszczenie auta

Zaczęty przez magdaleeenkaDział Pomoc!

Odpowiedzi: 18