poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Gdzie niedrogo zjeść w Kopenhadze?  (Przeczytany 16813 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kr2345

• Gość
Gdzie niedrogo zjeść w Kopenhadze?
« dnia: 09 Mar 2009, 11:25:41 »
Witam,
Czy możecie się podzielic informacjami gdzie w Kopenhadze można w miarę tanio zjeść posiłek?
Mają mnie odwiedzić goście na tydzień, i chcielibyśmy podczas zwiedzania zjeść coś "w mieście", a niestety nie mam zbytniego rozeznania, gdyż do tej pory nie miałem zbyt częstego kontaktu z "publicznym" żywieniem.

Tula

• Gość
Odp: Gdzie niedrogo zjeść w Kopenhadze?
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Mar 2009, 13:04:09 »
http://poloniainfo.dk/forum?topic=3233.0

Poza tym wszystko "bufetowe", np. grecka restauracja SAMOS na Skindergade 29, niedaleko Jorcks Passage (bufet przedpoludniowy kosztuje bodaj 50, a wieczorny 80 dkk; przemila obsluga) czy turecka ANKARA (naprzeciwko biblioteki glownej na Krystalgade, bufet przedpoludniowy 49, wieczorny 79 dkk, zajrzyj zreszta sam: http://www.restaurant-ankara.dk/). Kolo kina DAGMAR na Rådhuspladsen jest tez jadlodajnia Chilimili, ponoc z jedzeniem zdrowym i niedrogim: http://www.chilimili.dk/Locations.aspx

Na glownym deptaku jest tez sporo pizzerii czy knajp z chinskim zarciem w niskich cenach, takze tylko sie dobrze rozejrzyj ;)

Smacznego ;)
« Ostatnia zmiana: 09 Mar 2009, 13:34:08 wysłana przez Tula »

jamjurand

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Mar 2009, 15:35:45 »
jakie sa fundusze? Jakosc w wyzej wymieniony greckich i tureckich knajpach jest potworna, wlasciciele niechetnie patrza na polakow (robotnikow) ze wzgledu na ich apetyt i brak potrzeby zamawiania napojow.
 Polecam, jesli wchodzi to w rachube, takeaway Tangofoodclub (znakomite!), COFOCO czy Esperia (Vesterbro i Østerbro) ok 100dkr na lebka za 3 dania. Pare dobrych i tanich restauracji znajduje sie tez na Værnedamsvej (Vesterbro). Na Istegade jest tez wiele tanich,orientalnych miejsc i jest dodatkowo mozlwosc pokazania Copenhagen by night  :)

Tula

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Mar 2009, 15:48:04 »
jakie sa fundusze? Jakosc w wyzej wymieniony greckich i tureckich knajpach jest potworna, wlasciciele niechetnie patrza na polakow (robotnikow) ze wzgledu na ich apetyt i brak potrzeby zamawiania napojow.
Generalizujesz; mnie, ile razy jestem w SAMOS, witaja z usmiechem i z polskim "dzien dobry" na ustach. W ANKARZE i RIZRAZIE zas jest za duzy przerob, zeby kogokolwiek pamietali ;D. Co do jakosci jedzenia, to moim zdaniem za taka cene jest dobra (a w RIZRAZIE bardzo dobra), ale ja nie jadam miesa, wiec za to nie recze.
Najlepiej sie na wlasnym zoladku przekonac ;).

jamjurand

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Mar 2009, 16:06:52 »
Nie odwiedzam "fabryk" z 200 stronnym jadlospisem czy 30 daniami na ogniu przez caly dzien bo jestem ostrozny i wybredny, a takze dbam o siebie  :). Moja opinia o samosie i ankarze jest stara, polscy budowlancy ja ostatnio oswiezyli, nazrec sie tam napewno mozna.
Majac kochanych gosci z Polski wzialbym ich w poludnie na dunski frokost (sledzie i smørrebrød) albo wieczorem do tajlandzkiej.

krystynka

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 09 Mar 2009, 17:19:15 »
Zgadzam sie z Jamjurand, lepiej zjesc rzadziej a dobrze, ale widac niektorym wszystko jedno co i gdzie zra oraz jakiej to jest jakosci, coz nie kazdy ma wyrobione podniebienie.

Offline jedrzej

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +1/-1
« Odpowiedź #6 dnia: 09 Mar 2009, 19:26:11 »
A co to znaczy zra?

::)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 09 Mar 2009, 19:26:11 »

kop2500

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 09 Mar 2009, 19:29:47 »
bez przesady kazdy ma prawo do swojego wyboru a zjesc tanio to nie jest jednoznacznie ze gorszej jakosci kto ci naklamal ze jak placisz wiecej to zjesz swiezsze itd. wpierw pomieszkaj tu wiele lat i zapoznaj sie z danymi stolowkami i ich czystoscia itd. a pozniej wypowiadaj sie bo nie ma sensu samego siebie osmieszac - pytanie bylo gdzie tanio i zapewne dobre i czyste i swieze a nie tak jak to ujelas, ja znam wiele kuchni od wewnatrz wiec mam pojecie na ten temat podaj gdzie ty stolujesz sie a ci moze podpowiem czy dobrze wybralas bo to swieci sie to nie jest jednoznaczne ze jest najlepsze

[Posted on: 09 Marzec  2009, 19:27:50]

no i ile kasy wydajesz na swoje jedzenie zamozna damo buahahah

Offline RybkaWillego

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 56
  • -Otrzymane: 114
  • Reputacja: +28/-12
    • Status GG
« Odpowiedź #8 dnia: 09 Mar 2009, 21:21:09 »
Ja polecam chińską restaurację z bufetem na Åboulevard 27 , 1960 Frederiksberg. Koszt to: do godziny 16.00 cena 70Dkk a po 16.00 108Dkk. Jedzenie bardzo dobre i miła obsługa. Gorąco polecam.
Za dużo mówimy o zmianie świata, a za mało świat zmieniamy. Za dużo mówimy o miłości, a za mało kochamy.

Tula

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 09 Mar 2009, 21:55:52 »
Co prawda to prawda, podniebienia wyrobionego nie mam: ja z rodziny robotniczo-chlopskiej, wiec rzeczywiscie nie zazeralismy sie kalmarami, kawiorem i foie gras :D.

Przypomnialo mi sie jeszcze jedno miejsce, INDIA PALACE na rogu Studiestræde i H.C. Andersens Boulevard, niedaleko rådhuspladsen. Maja bufet (do 15.00 bodaj 69 dkk, potem niemal dwukrotnie drozszy) oraz dania z karty w przyzwoitych cenach i dobre indyjskie piwo Kingsfisher :).

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #9 dnia: 09 Mar 2009, 21:55:52 »

ROWER ... gdzie moge kupic?

Zaczęty przez Ania78Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 11356
Ostatnia wiadomość 16 Kwi 2008, 23:17:33
wysłana przez lilianka
aktualna lista,gdzie?

Zaczęty przez dar_czarDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 9929
Ostatnia wiadomość 02 Cze 2008, 13:59:58
wysłana przez Klingon
Gdzie najlepiej mieszka sie w Århus?

Zaczęty przez SarahDział Århus, Aalborg ...

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 28183
Ostatnia wiadomość 14 Cze 2012, 19:29:18
wysłana przez air2006
muah Thai - gdzie mozna sie zapisac?

Zaczęty przez Muay Thai- gdzie znajde?Dział Esbjerg, Haderslev, Kolding ...

Odpowiedzi: 23
Wyświetleń: 41575
Ostatnia wiadomość 14 Sty 2014, 13:41:34
wysłana przez czesio
gdzie wymienic polski certyfikat na dunski ( wozki widlowe )

Zaczęty przez kumcokDział Hydepark

Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 28270
Ostatnia wiadomość 03 Sty 2022, 20:01:03
wysłana przez wafl