Ogólne > Edukacja
Doktorat w Danii
Jomir:
Dziekuje za odpowiedz...
Na razie jestem na etapie "czy naprawde mi sie jeszcze chce" ;D
I czy ten tytul jest mi do obecnego postrzegania swiata i wizji szczescia potrzebny.
Svaria:
--- Cytat: Mirra w 25 Mar 2009, 22:39:29 ---Na razie jestem na etapie "czy naprawde mi sie jeszcze chce" ;D
--- Koniec cytatu ---
Jezeli masz stabilne i spokojne zycie to czemu nie :)
Studia to taka luzniejsza forma pracy :) bardziej indywidualna :)
Tula:
--- Cytat: ciacho w 25 Mar 2009, 22:28:25 ---U nas na SDU byla dziewczyna z Rosji ktora formalnie tam zaczynala, pozniej u nas robila badania ale na obrone wrocila do siebie - bylo to cos na ksztalt wspolpracy miedzy jednostkami badawczymi.
--- Koniec cytatu ---
U mnie w klasie sa dwie panie doktor, jedna z Rumunii, jedna z Uzbekistanu, tez przyjechaly tu na wymiane i tez na obrone musialy jechac do swoich krajow. Tak to widac dziala.
Na necie znalazlam tyle:
http://studyindenmark.dk/student-life/Study-options/phd-and-research
Jomir:
Ale mi sie juz chce domu, dwoch psow i gromadki dzieci.... a nie za tytulami latac :)
DOm do lipca powinnismy w koncu kupic... Bezdomny golden z "Fundacji na pomoc goldenom" tez juz zaklepany...
Na gromadke dzieci tez juz mam pomysl - myslimy o zawodowym byciu "rodzina zastepcza" ... co prawda na razie jest to luzny pomysl, wymagajacy jeszcze gruntownego przemyslenia, ale jest...
DO tego wszystkiego tytul doktora zarzadzania strategicznego wcale mi nie potrzebny... ale kto wie :) moze ta banda psow i dzieci bedzie trzeba zarzadzac :)
Pozyjemy zobaczymy, moze mi checi do nauki wroca :)
Svaria:
Przecierz mozna miec dom, sfore pso i dzieci i dodatkowo studiowac :)
Ja przykladowo juz tez troche lat za soba na studiahc mam.
Teraz pracuje w zawodzie ale mimo wsyztsko takei zycie wydaje mi sie cholernie nudne.
Tymbardziej w Danii gdzie poprzez to widoczne na kazdym kroku sztuczne wyrownywanie ludzi oraz myslenie strikte zespolowe bez patrzenia na indywidualne jednostki potrafi jescze bardziej mnie dobic nuda i szaroscia :)
Wiec chce wrocic na studia.
Mysle o PhD ale jeszcze zanim to to bede musial sie dospecjalizowac w drugim magazynierze lub chociaz bakalazu czyli perspektywa na kolejnych kilka lat :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej