Regionalne > Odense
Łapanka na PL samochody w Odense
jaclaw6:
--- Cytat: jolka w 25 Kwi 2009, 23:39:45 ---Chcieliście, żeby wypowiedział się ktoś "poszkodowany". W środę mnie złapali. Zabrali mi dowód rejestracyjny i kazali zadzwonić do skata w piątek. Porobili fotki auta na zewnątrz i w środku (łącznie z licznikiem) i według tego wyliczyli ile muszę zapłacić. Babka ze skata powiedziała, że albo zarejestruję go, co wyniesie mnie około 53000, albo wywiozę go do Polski do końca miesiąca lub będę płacić podatek drogowy i dostanę papiery z policji, że mogę jeździć. Oprócz tego muszę zapłacić podatek za czas jaki mam samochód w dk.
Jeśli chodzi o to gdzie łapią...mnie dopadli na drodze na stige, koło Lidla na stacji OK. Na drugi dzień ich nie było, nie wykluczone, że mogą stanąć gdzieś indziej, ale nie będę snuć podejrzeń.
--- Koniec cytatu ---
A może wiesz ile wynosi taki podatek drogowy i czy opłacenie go zwalnia z obowiązku rejestracji pojazdu i daje prawo do poruszania sie autem?
Baumi:
--- Cytat: jaclaw6 w 26 Kwi 2009, 14:17:23 ---A może wiesz ile wynosi taki podatek drogowy i czy opłacenie go zwalnia z obowiązku rejestracji pojazdu i daje prawo do poruszania sie autem?
--- Koniec cytatu ---
podatek drogowy placi sie co 6 miesiecy a jego wysokosc zalezy od tego ile samochod pali (w Danii skala przedstawiona jest jako Km/l). Gdzies tu na forum mozna znalezc watek, w ktorym jest link do tabeli oplat. Polecam jeszcze przeczytac ten watek jesli Cie to interesuje: http://poloniainfo.dk/forum?topic=4420.0 :)
GOSC:
Cały ten temat jest lekko prowokacyjny i nijaki moim zdaniem. Napewno z dalszych wypowiedzi nic nie wynika co do "łapanki w Odense". RBaumi zaczyna wątek i Baumi kończy bleble jakimi wypowiedziami na inny temat. Najbardziej mnie wk... , że potem po jakimś czasie ktokolwiek zapyta o w/w temat i kto inny odpowie "temat był wałkowany tyle razy - poszukaj".
No to złapali kogo, czy nie ???????
To pisałem ja - dir33 (nadal nie moge sie zalogowac na stronce)
jaclaw6:
Niestety nie znam dunskiego więc nie potrafię się dobrać do tej tabeli.I na pewno nie ma tam odpowiedzi czy ten podatek drogowy zwalnia z rejestracji pojazdu.Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Emma:
orientuje sie ktos ile kosztuje przerejestrowanie smaochodu pol-dus np golf 2, 90rocznik i gdzie mam sie z tym zwrocic w ODENSE?dziekuje
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej