Ogólne > Podatki

Zwrot podatku

(1/3) > >>

Zwrot podatku:
Witam. Pracowałem w Danii przez wakacje i jedna firma przy wypłacie naliczyła mi za duży podatek (zamiast 8% policzyła 60%). Z tego co wiem to można uzyskać ten zwrot tylko niestety język duński jest dość trudny i nie mogę się połapać za bardzo z tym wszystkim. Czy może wie ktoś gdzie to trzeba zrobić w TastSelvie jaka rubryka i jak to policzyć ?
Będę ogromnie wdzięczny za pomoc:)

Gosc:
Nic nie musisz robic - to byla tylko zaliczka na podatek i ewt. nadplacony podatek bedzie przy tym rozliczeniu zwrocony. Jezeli miales tymczasowe miejsce pracy to nie zapomnij o wypelnieniu rubryki 53 (ulga za koszy wyzwienia i noclegu) i ewt. rubryki 51.

gosc:
Właśnie problem w tym że skat przysłał mi rozliczenie do Polski i mam do wypłaty jakąś 1 korone, a nadpłaciłem około 5000 koron. Co jest mega dziwne?
A co do 53 i 51 to uzupełniłem,ale też mam pytanie czy mogę obie rzeczy wypełnić? Czy tylko jedną? Bo ja tam pracowałem ledwie miesiąc i doczytałem gdzieś na jakiejś stronie że można tylko jedną rzecz odliczyć.  Więc wypełniłem 51 czyli koszy dojazdu.

Zwrot podatku:
Witam mam pytanie poniewaz w odstepie czasowym dostalem 2 czeki na poczet zwrotu podatku.mam pytanie czy czek ktory dostalem jeszcze przed moja korekta mam zrealizowac i czy jest to uwzglednione przy drugim zwrocie ?Czy moze ten pierwszy czek juz jest anulowany?

roslinka:
Dwa są dobre i bierz, w tym roku tak zrobili ze jak sie nanosilo poprawki to jedno årsopgørelse  bylo takie co skat wyliczyl a drugie bylo generowane po prawkach podatnika

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej