Ogólne > Podatki

Zwrot podatku

<< < (2/3) > >>

Dawid23:
Witam, mam problem, mianowicie po wprowadzeniu korekty w rozliczeniu podatkowym za 2008 rok wyszedl mi zwrot podatku ale... to jest to wlasnie ale>
Din overskydende skat er tilbageholdt. Det skyldes, at SKAT undersøger om der er gæld, som skal dækkes
af den overskydende skat. SKAT sender meddelelse til dig, når afklaring er sket.
AM-bidrag/pension til udbetaling. Se under Specifikation af arbejdsmarkedsbidrag/pension.
Dit overskydende arbejdsmarkedsbidrag er tilbageholdt. Det skyldes at SKAT undersøger om der er gæld, som
skal dækkes af det overskydende arbejdsmarkedsbidrag. SKAT sender meddelelse til dig, når afklaring er sket.

Czy ktos spotkal sie z takim przypadkiem? O co tu chodzi?
Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam, Dawid

abc:
masz zwrot podatku ale musza wpierw sprawdzic czy im nie jestes za cos innego winny kase i jak to dokonaja to dostaniesz swoje pieniadze badz reszte ktora ci pozostanie, to jest normalna procedura, kazdy takie pismo dostaje jak ma zwrot podatku od urzedu podatkowego.

Dawid23:
Dziekuje ale chyba zostaje mi tylko kontakt osobisty w skacie, kazdy ze znajomych po owym rozliczeniu mial date dostepnych srodkow przy zwrocie... Nie dostalem nigdy mandatu, bynajmniej nic mi o tym ne wiadomo, a czekac na odpowiedz moge zapewne dlugo:) Mimo to dziekuje i pozdrawiam

Gość:
SKAT powiadomi ciebie kiedy pieniadze beda dostepne. Nie wiem po co chcesz isc do SKATu. ???

Gość:

--- Cytat: gosc w 30 Kwi 2009, 12:22:23 ---Właśnie problem w tym że skat przysłał mi rozliczenie do Polski i mam do wypłaty jakąś 1 korone, a nadpłaciłem około 5000 koron. Co jest mega dziwne?
A co do 53 i 51 to uzupełniłem,ale też mam pytanie czy mogę obie rzeczy wypełnić? Czy tylko jedną? Bo ja tam pracowałem ledwie miesiąc i doczytałem gdzieś na jakiejś stronie że można tylko jedną rzecz odliczyć.  Więc wypełniłem 51 czyli koszy dojazdu.

--- Koniec cytatu ---
Widocznie miales progrnozowane ulgi ktorych nie zadeklarowales. Porownaj karte podatkowa i rozlicznie roczne (szukaj "Øvrige lønmodtagerudgifter" - zobacz http://home25.inet.tele.dk/pl/Skat/TastSelv/Aarsopgoerelse_begraenset.html).
Obie rubryki (51 i 53) wyplenia sie niezaleznie od siebie i obie moga byc wypelnione. Jezeli nie miales kontraktu podpisanego przed wyjazdem do Danii to nie mozesz odliczyc przejazdu do pracy i zjazdu. W twoim przypadku tez chyba nie jechales do Polski w trakcie zatrudnienia. Tak wiec mysle ze pozostaje tylko rubryka 53 - nie bedzie duzej ugli bo pracowales ledwie miesiac a pierwsze 5.400 kr jest bez ulgi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej