poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Kupno auta w Danii z meldunkiem w PL  (Przeczytany 22581 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nonia

• Gość
Odp: Kupno auta w Danii z meldunkiem w PL
« Odpowiedź #30 dnia: 02 Cze 2009, 17:32:26 »
Cos zle przeczytales - co napisalam. Bylam z chlopakiem rejstrowac auto swiezo kupione na d.t. POdal cpr wyskoczyl adres polski no to powiedzialam ze mieszka teraz w Danii  i podal adres gdzie wynajmowal pokøj - okazalo sie ze takiego adresu nie ma u nich w bazie bo budynek byl zarejstrowany jako przemyslowy no to sie wscieklam i podalam swøj dunski adres no i zarejstrowali.

andret

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 02 Cze 2009, 22:24:46 »
Cos zle przeczytales - co napisalam. Bylam z chlopakiem rejstrowac auto swiezo kupione na d.t. POdal cpr wyskoczyl adres polski no to powiedzialam ze mieszka teraz w Danii  i podal adres gdzie wynajmowal pokøj - okazalo sie ze takiego adresu nie ma u nich w bazie bo budynek byl zarejstrowany jako przemyslowy no to sie wscieklam i podalam swøj dunski adres no i zarejstrowali.

a jaka masz karte zdrowia tzn ta od komuny

Klingon

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 02 Cze 2009, 22:54:11 »
.. budynek byl zarejstrowany jako przemyslowy no to sie wscieklam ..
.. bo budynek nie byl przemyslowy? ???

g@

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 02 Cze 2009, 22:57:55 »
Klingom
to trzeba miec meldunek aby auto zarejestrowac

Klingon

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 02 Cze 2009, 23:22:19 »
Nie
Klingom
to trzeba miec meldunek aby auto zarejestrowac
Nie wiem - ironiczny off-topic bo nie bardzo rozumialem powod do wsciekania.

Trudno znalezc odpowiedz na pytanie - czy bezdomny moze zarejestrowac samochod? Dlatego najproscej skontaktowac sie ze SKATem, ktory przejal od policji sprawy rejestracji samochodow - Kontakt. Chociaz brzmi to dziwnie to nie jest zabronione posiadanie przez bezdomnych samochodu i jest obowiazek rejestracji wiec musi byc tez tego mozliwosc - tak mysle. :)

Klingon

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 02 Cze 2009, 23:29:04 »
Nie jestem w temacie ale dlaczego ludzie nie maja adresu zamieszkania w Danii? Rozumiem ze ze wzgledu na ulgi podatkowe trzeba miec stale miejsce zamiszkania w Polsce ale w tym czasie mozna/trzeba tymczasowo mieszkac w Danii. O co chodzi z kupowaniem meldunku?

Marchewa

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 03 Cze 2009, 00:25:09 »
No własnie zobacz ogloszenia, kupie meldunek. Ludzie wynajmuja pokoje mieszkania od osøb ktøre wynajmuja je nielegalnie to znaczy nie zglaszajac dochodøw do skatu. W zwiazku z tym nie moga tych wynajmujacych zameldowac
 czesto sa to mieszkania komunalne gdzie moze byc zamaldowana okreslona ilosc osøb. Do mieszkania dwupokojowego nie wpakujesz 6 obcych sobie ludzi - a polacy potrafia tak mieszkac tutaj byle mniej zaplacic.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #36 dnia: 03 Cze 2009, 00:25:09 »

g@

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 03 Cze 2009, 15:35:42 »
NieNie wiem - ironiczny off-topic bo nie bardzo rozumialem powod do wsciekania.

Trudno znalezc odpowiedz na pytanie - czy bezdomny moze zarejestrowac samochod? Dlatego najproscej skontaktowac sie ze SKATem, ktory przejal od policji sprawy rejestracji samochodow - Kontakt. Chociaz brzmi to dziwnie to nie jest zabronione posiadanie przez bezdomnych samochodu i jest obowiazek rejestracji wiec musi byc tez tego mozliwosc - tak mysle. :)

Nie zadna wieklosc
To pytanie,bo wreszcie wrociles i znow beda odpowiedzi merytoryczne
A nie z palca wyssane

Klingon

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 03 Cze 2009, 15:56:11 »
Nie zadna wieklosc
Przepraszam, troche zagmatwalem -  off-topic byl odpowiedzia dla Nonia.

Co do rejestracji to niestety niewiem ale trudno bedzie przekonac pracownika SKATu ze nigdzie sie nie mieszka.

artee

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 03 Cze 2009, 16:17:01 »
Przepraszam, troche zagmatwalem -  off-topic byl odpowiedzia dla Nonia.

Co do rejestracji to niestety niewiem ale trudno bedzie przekonac pracownika SKATu ze nigdzie sie nie mieszka.

auta nie zarejstruja,
 musza miec adres w systemie borgerserice

cruella2

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 03 Cze 2009, 16:57:12 »
Nie jestem w temacie ale dlaczego ludzie nie maja adresu zamieszkania w Danii? Rozumiem ze ze wzgledu na ulgi podatkowe trzeba miec stale miejsce zamiszkania w Polsce ale w tym czasie mozna/trzeba tymczasowo mieszkac w Danii. O co chodzi z kupowaniem meldunku?

Ludzie myslą( hehe ) że jak sie nie zamelduja w Danii to mogą jezdzic na Pl blachach do woli :) ( słyszałam taką wersje od wieeeeeeluuu ludzi ) oczywiście niech sobie dalej tak myśla :)

olekghhh

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 03 Cze 2009, 17:02:13 »
Ludzie myslą( hehe ) że jak sie nie zamelduja w Danii to mogą jezdzic na Pl blachach do woli :) ( słyszałam taką wersje od wieeeeeeluuu ludzi ) oczywiście niech sobie dalej tak myśla :)

zaczyna sie juz o polskich autach a chodzilo o dunska rejestracje

cruela

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 03 Cze 2009, 17:33:02 »
no ale tak jest zawsze :))))))))

lala

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 03 Cze 2009, 20:38:45 »
do zarejstrowania samochodu zakupionego w danii jest potrzebna zółta karta .Ja podałam cpr przy spisywaniu umowy i całosc dokumentow tzn .dowód rejstracyjny ,podatek ,otrzymałam poczta w ciagu 2 tygodni.Nie wiem czy wszystkie komisy załatwiaja takie formalnosci ale w tym w którym kupiłam samochod załatwił to i ja tylko czekałam na listy .Jak cos to moge podac namiary na komis-obsługa ok ,wymiana oleju i td...gratis

cruealas

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 06 Cze 2009, 23:04:09 »
do zarejstrowania samochodu zakupionego w danii jest potrzebna zółta karta .Ja podałam cpr przy spisywaniu umowy i całosc dokumentow tzn .dowód rejstracyjny ,podatek ,otrzymałam poczta w ciagu 2 tygodni.Nie wiem czy wszystkie komisy załatwiaja takie formalnosci ale w tym w którym kupiłam samochod załatwił to i ja tylko czekałam na listy .Jak cos to moge podac namiary na komis-obsługa ok ,wymiana oleju i td...gratis
a bylas zameldowana w dk

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #44 dnia: 06 Cze 2009, 23:04:09 »

Urlop rodzicielski w Danii

Zaczęty przez RybkaWillegoDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 105
Wyświetleń: 308819
Ostatnia wiadomość 10 Cze 2016, 20:01:31
wysłana przez aneczka.k
uczelnie w Danii?

Zaczęty przez Mateusz199Dział Edukacja

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 16756
Ostatnia wiadomość 18 Kwi 2024, 10:49:09
wysłana przez Mateusz199
Czy przeglady techniczne aut sa obowiazkowe w Danii ?

Zaczęty przez KierowcaDział Hydepark

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 39565
Ostatnia wiadomość 27 Paź 2009, 22:39:26
wysłana przez Manior
Nastepny punkt do podniesienia naszej "popularnosci" w Danii...

Zaczęty przez MartynaMDział Hydepark

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 45719
Ostatnia wiadomość 16 Cze 2014, 17:07:43
wysłana przez natalaa
tanie rozmowy na stacjonarne i komórki do Danii z Polski

Zaczęty przez bazakbalDział Pomoc!

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 42589
Ostatnia wiadomość 17 Cze 2010, 13:19:35
wysłana przez jamjurand