Ogólne > Przepisy Kuchni Duńskiej

Lasania - dunski sposob

<< < (3/4) > >>

Tula:

--- Cytat: Bonzur w 18 Maj 2009, 18:23:00 ---lasagne*

--- Koniec cytatu ---
Lasagne con bechamel ;D

EwaKamila:
Jejku jaki odzew na ta moja dunska- niedunska lasanie-lasagne ;)

Przepis jak przepis - kazdy ma swoj ulubiony :) Ten jest po prostu dobry, sprawdzony i b.szybki :)

Gotowy morney sauce zastepuje robienie sosu beszamelowego (ktory nie wszystkim wychodzi no i zajmuje te kilka minut dluzej), a miekkie plastry sa po prostu latwiejsze w obsludze ;) (oszczedzaja nam czas - nie trzeba czekac az zmiekna - i wg mnie maja wiecej smaku).

Wielu Dunczykow robi ta potrawe w ten sposob, tutaj tez sie jej nauczylam (w pl nie ma morney sauce chyba?).

Jak macie jakies lepsze patenty to z checia poczytam i wyprobuje bo tak jak Garfield kocham lasanie :)

mawi:
a ja już parę razy robiłam  sama lasagne  dużo pracy a i tak najlepiej nam smakuje  lasagne z Aldi  (tylko nie ta mrożona) , z garmażerki duża ,  jak nie chce mi się gotować obiadu kupuje lasagne do tego  bagietkę z czosnkiem i robię sałatkę ,dzieci uwielbiają ten obiad ,a ja mam dzień wony od gotowania , polecam

Jomir:
U mnie lasanie robi maz... ja zasuwam wtedy na zmywaku :)

Bulinka:

--- Cytat: mawi w 23 Maj 2009, 20:19:45 ---a ja już parę razy robiłam  sama lasagne  dużo pracy
--- Koniec cytatu ---
tylko na poczatku, jak sie czlowiek wprawi to nie jest zle. Ja uzywam platow nie wymagajacych gotowania co na pewno ulatwia sprawe. Wczoraj robilam i poszlo mi jak z platka.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej