Ogólne > Przepisy Kuchni Duńskiej
Lasania - dunski sposob
rikardo87:
Witam nigdy nie jadłem lazani ale chętnie bym spróbował słyszałem że to dobre
Jomir:
mieso wolowe podsmazasz z Cebula i duza iloscia oregano;
Moj maz czesto dodaje rowniez tarta marchew, czasem kukurydze, albo posiekane pieczarki; czasem papryke - co akurat mamy - w en sposob przemycamy warzywa dla dzieciakow;
przecier pomidorowy; przyprawy
wszystko tak jakbys robil sos do spagetti;
Wykladasz na blache sos, przekladasz gotowymi plytkami lasagne oraz sosem beszamelowym (kilka warstw) - znaczy mieso, plytka sos, mieso, plytka, sos itd. ;
Jako ostatnia warstwe kladziesz tarty ser mozarella;
Zapiekasz w piekarniku,... i o to musze zapytac, ale bodajze 50 min w 190 stopniach;
vordingborg:
Mira ma być duński nie włoski sposób >:(
Duński jest taki Frikadeler zawijamy w plaster żółtego sera i wkładamy na 45 minut do piekarnika.
można też podawać na zimno*
Od znajomego tubylca słyszałem że najlepsze na świecie ??? nie wiem nie próbowałem :P
Nawigacja
Idź do wersji pełnej