Ogólne > Przepisy Kuchni Duńskiej

Lasania - dunski sposob

<< < (4/4)

rikardo87:
Witam nigdy nie jadłem lazani ale chętnie bym spróbował słyszałem że to dobre

Jomir:
mieso wolowe podsmazasz z Cebula i duza iloscia oregano;
Moj maz czesto dodaje rowniez tarta marchew, czasem kukurydze, albo posiekane pieczarki; czasem papryke - co akurat mamy - w en sposob przemycamy warzywa dla dzieciakow;
przecier pomidorowy; przyprawy
wszystko tak jakbys robil sos do spagetti;

Wykladasz na blache sos, przekladasz gotowymi plytkami lasagne oraz sosem beszamelowym (kilka warstw) - znaczy mieso, plytka sos, mieso, plytka, sos itd. ;

Jako ostatnia warstwe kladziesz tarty ser mozarella;

Zapiekasz w piekarniku,... i o to musze zapytac, ale bodajze 50 min w 190 stopniach;

vordingborg:
Mira ma być duński nie włoski sposób  >:(
Duński jest taki Frikadeler zawijamy w plaster żółtego sera i wkładamy na 45 minut do piekarnika.
można też podawać na zimno*

Od znajomego tubylca słyszałem że najlepsze na świecie  ??? nie wiem nie próbowałem  :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej