Regionalne > Århus, Aalborg ...

nalot na polskie blachy w Aulum

<< < (10/15) > >>

max_maniak:
ja mieszkam i pracuje w Danii dwa i pól roku, legalnie, od samego poczatku mialem zolta karte itp. Dwa miesiace temu wyslalem do skata formularz odnosnie jazdy samochodem na polskich blachach i po miesiacu dostalem odpowiedz - pozytywna, ale "teoretycznie" powinienem dwa razy w miesiacu odwiedzic Polske, napisalem teoretycznie poniewaz w pozwoleniu nawet jednym slowem nie napisano nic o sprawdzeniu tego w jakikolwiek sposob. Musze jednak przyznac, ze specjalnie w tym celu poprosilem w mojej firmie aby zmieniono mi kontrakt z nieokreslonego na czasowy.

gesto:
A co ma kontrakt do pozwlenia na pobyt jaka to roznica

felis:
Rodzaj kontaktu jest bardzo ważny.
Rodzaj na czas nieokreślony pozwala Ci się ubiegać o np: ulgę na dwa domy, możliwość używania polskich blach itp. Jest to traktowane jako praca tymczasowa.
Praca na czas nieokreślony...  jesteś na zasadach obywatela duńskiego.

Może za bardzo uogólniam tą sprawę ale powiedzmy, że można to tak określić.

ae:
a co jesli przyjechal do mnie ojciec, samochod jest na niego i jezdze tym samochodem do pracy i powiedzmy ze ojciec przyjezdza do mnie 4 razy w miesiacu na odwiedziny i czesto jezdze tym samochodem ale nie jest on moj...

gac:
mam takie pytanie czy jesli jestem zameldowany w danii od roku a samochod kupilem 2tyg temu i przyjechalem nim do danii to tez moge przez rok nim jezdzic czy to juz wtedy nie obowiazuje i musze zmienc na dunskie blachy??

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej