Regionalne > Århus, Aalborg ...
nalot na polskie blachy w Aulum
lilianka22:
z doswiadzcenia wiem ze nie jest to za dobry pomysł mieszkajc tu ... ale kazdy robi to co uwaza. u mojego chłopaka z pracy wylecieli tylko Ci Polacy którzy nie mieli cpru, meldunku w Danii. taki dostali powód, ze nie potzrebuja pracownika na chwile. zas znajomy, nie chce sie tu meldowac, bo tak mu wygodniej, ma ulgi itd, ale kontrakt ma na czas okreslony i powiedzieli mu otwarcie ze jak tylko nadazy im sie okazja przyjecia kogos na stałe to to zrobia a on straci prace ...
gac:
ale wtedy bym nie mial problemu z jazda polskim samochodem?? co o prace to sie nie obawiam
felis:
lilianka22 - tylko, że jest dużo prac których Duńczycy albo nie chcą wykonywać albo nie mają kwalifikacji.
W każdym razie to prawda, że lepiej mieć kogoś na stałe.
gac - to że będziesz co rok miał nową umowę na czas określony nie upoważnia Cię do jazdy na polskich tablicach.
gac:
po przemysleniu sprawy wpadlem na pomysl przeprowadzenia sie do malme i wynajecia tam mieszkania wtedy mysle ze problem z samochodem mialbym rozwiazany tylko teraz pytanie jak to wszystko dziala czyli mieszkam w szwecji pracuje w danii musialbym zlikwidowac swoj numer cpr itp itd zeby dostac szwedzki czy jak... moze ktos kto mieszka w szwecji i pracuje w danii moglby mi pomoc bo szukalem na internecie ale poki co niczego nie znalalzem
felis:
Na pewno nie musisz likwidować duńskiego CPR. To nie jest konieczne.
Co do reszty to proszę zobaczyć na http://www.poloniainfo.se/dzis.php
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej