poloniainfo.dk

*
Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Jazda na polskich blachach  (Przeczytany 76620 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

gosc73

• Gość
Odp: Uwaga na granicy od 21 tego miesiąca
« Odpowiedź #180 dnia: 18 Wrz 2009, 17:34:01 »
Zeby wylapac ziomali wcale nie musza byc zmasowane lapanki,w skacie jest oddzial celny i wystarczy ze jeden czy drugi podczas rozliczania ze skatem zwrotow kosztow za paliwo moze zostac na miejscu udupiony,bylem raz tego swiadkiem w skacie w Herning.Tak jak wiec ktos chce byc cwanym gapa to niech dalej jedzi na blaszkach PL,ja nie stety tez zostalem zmuszony przez skat do zakupu auta na dunskich tablicach.Bylem w Skacie sie dowiedziec ile bym placil podatku za auto a oni mi na dzien dobry ze dowala mi kare 50 kola za to ze zglosilem sie po dwoch latach dopabuse zeby auto przerejstrowac i dali mi dwa tygodnie na zalatwienie tej sprawy,tak wiec sprzedalem samochod na pl.tablicach i kupilem tu na miejscu,cale koszta z przerejestrowaniem staly by mnie ok.93tyskoron auto to passat 2003r.
że dowalą ci piszesz 50 koła wnioskuje że nie dowalili i mogłeś sprzedać autko jakieś konsekwencje poniosłeś w takim razie prócz tego że kupiłeś strego klamota zapewne

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
Odp: Jazda na polskich blachach
« Odpowiedź #181 dnia: 18 Wrz 2009, 18:02:52 »
A moze by zamknac ten watek???
Aneta co miala do powiedzenia powiedziala... a dyskusja toczy sie od nowa....
Szkoda serwer zapychac.
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline leo1

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 23
  • Reputacja: +7/-1
« Odpowiedź #182 dnia: 18 Wrz 2009, 20:16:32 »
Do Gosc73 nie zaplacilem kary bo dali mi dwa tygodnie na przerejestrowanie lub wywozka,wolalem wywozke,a jesli chodzi o auto to do twojej wiadomosci mam auto za ok.190 tys koron co prawda w kredycie ale jest na dunskich blachach i mam w dupie teraz te cale lapanki.W swoim zyciu nauczylem sie jednego zeby nie dziadowac i zerowac na wszystkim i wszystkich,oraz byc kozakiem jak niektorzy tutaj, ciagna kase na maksa z podadkow,kupia strupa w polsce,jezdza na polskich tablicach i sa panami calego swiata,oraz chwala sie ze jezdza po iles tam lat i nikt ich nie tyka.Pamietajcie o jednym ze jeden bedzie jezdzil 2 lata a drugiego dupna po miesiacu,nie ma reguly kazdy przypadek moze byc inny.

DemonicznyDemon

• Gość
« Odpowiedź #183 dnia: 18 Wrz 2009, 20:39:03 »
leo1 sprzedales samochod wart 60 000 koron, zeby kupic taki sam (badz gorszy) za 190 000 koron, to juz mogles go zarejestrowac ;) Nie ma to jak interes zycia. Po jaka choinke Ty sie w ogole pytales w skacie o przerejestrowanie?

No i dobitnie widac, ze oplaca sie jezdzic na polskich blachach. Jak Cie zlapia to albo przerejestrujesz, albo samochod wywieziesz. Zatem po co kupowac dunskie auto teraz, jak mozna spokojnie jezdzic na PL blachach, a odpowiednie kroki poczynic wowczas, gdy bedzie trzeba.

Ja jezdze na PL blachach, ale w razie czego bede przerejestrowywal - szkoda mi puscic autko :) Ale po co mam to robic teraz i wydawac pieniadze jak moge jezdzic na PL - a jak mnie kiedys tam zlapia (a moze nigdy) to wowczas przerejestruje.

gosc73

• Gość
« Odpowiedź #184 dnia: 18 Wrz 2009, 21:28:26 »
Do Gosc73 nie zaplacilem kary bo dali mi dwa tygodnie na przerejestrowanie lub wywozka,wolalem wywozke,a jesli chodzi o auto to do twojej wiadomosci mam auto za ok.190 tys koron co prawda w kredycie ale jest na dunskich blachach i mam w dupie teraz te cale lapanki.W swoim zyciu nauczylem sie jednego zeby nie dziadowac i zerowac na wszystkim i wszystkich,oraz byc kozakiem jak niektorzy tutaj, ciagna kase na maksa z podadkow,kupia strupa w polsce,jezdza na polskich tablicach i sa panami calego swiata,oraz chwala sie ze jezdza po iles tam lat i nikt ich nie tyka.Pamietajcie o jednym ze jeden bedzie jezdzil 2 lata a drugiego dupna po miesiacu,nie ma reguly kazdy przypadek moze byc inny.
słuchaj drogi rodaku z tego co się orientuje to Ty piszesz bzdury bo jeśli Cie zatrzymali i piszesz, że wywiozłeś auto  ale ze nie zapłaciłeś to bujda bo wtedy się płaci podatek wstecz +kara i nie pisz takich bajek ciamajdo a swoja drogą extra wóz za 190tys koron nabyłeś  ;D

Offline leo1

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #185 dnia: 18 Wrz 2009, 22:54:28 »
Panowie nie napisalem nigdzie ze mnie zlapali tylko ze bylem w skacie spytac sie ile bym zaplacil podadku,  oni wyliczyli wartosc auta na 193 tys.koron i musialbym zaplaci im podatku prawie 90 kola gotowka,tak wiec wolalem auto wywiezsc i sprzedac a tu kupic drugie na dunskich numerach.Tak dla scislosci moglem kupic fure nowa nawet i za 400 tys. i nie odczul bym rat bo pracuje tu razem z zona ale po co dla szpanu?dla mnie wystarczy to co mam tez pasek tylko ze 2004  w kombi, i napewno te samochody nie kosztuja jak ktos wyzej napisal 60 kola.Akcja miala miejsce dwa lata temu wiec ceny aut uzywanych byly dalece odmienne od obecnych.

DemonicznyDemon

• Gość
« Odpowiedź #186 dnia: 19 Wrz 2009, 00:29:39 »
Mogles kupic i za milion koron. Nie o to tutaj chodzi. Pozbyles sie passata rocznik 2003 o wartosci ok. 60 000 koron, zeby kupic passata rocznik 2004 za 190 000 koron.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #186 dnia: 19 Wrz 2009, 00:29:39 »

rgefrg

• Gość
« Odpowiedź #187 dnia: 19 Wrz 2009, 01:32:44 »

Ja jezdze na PL blachach, ale w razie czego bede przerejestrowywal - szkoda mi puscic autko :) Ale po co mam to robic teraz i wydawac pieniadze jak moge jezdzic na PL - a jak mnie kiedys tam zlapia (a moze nigdy) to wowczas przerejestruje.
[/quote]

jak cie zlapia to oprocz drobiazgow jak holowanie i postoj pojzadu na parkingu, placi sie reg.afgift plus mandat 2x reg.afg gdy suma przekracza 100 tys kr. to kara moze byc wiezienie i nici z ren straffeattest'u

asd

• Gość
« Odpowiedź #188 dnia: 19 Wrz 2009, 01:36:56 »
Mogles kupic i za milion koron. Nie o to tutaj chodzi. Pozbyles sie passata rocznik 2003 o wartosci ok. 60 000 koron, zeby kupic passata rocznik 2004 za 190 000 koron.

Jemu pewnie chodzilo o to, ze jego passat na PL blachach byl wart w Polsce 60.000 DKK.

Offline leo1

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #189 dnia: 19 Wrz 2009, 13:54:56 »
Dokladnie w polsce on byl wart ok.60 tys.koron to po pierwsze po drugie kupujac tu auto na raty skat zwiekszyl mi i zonie wolna kwote podadkowa z 4200 do 8600 w calym okresie kredytowania tj.6 lat,tak wiec czesc auta splaci mi skat.

zenion

• Gość
« Odpowiedź #190 dnia: 19 Wrz 2009, 14:04:47 »
Dokladnie w polsce on byl wart ok.60 tys.koron to po pierwsze po drugie kupujac tu auto na raty skat zwiekszyl mi i zonie wolna kwote podadkowa z 4200 do 8600 w calym okresie kredytowania tj.6 lat,tak wiec czesc auta splaci mi skat.
Tak ale tylko 33% od tych odsetek a kredycik tez ma swoje %

gosc73

• Gość
« Odpowiedź #191 dnia: 19 Wrz 2009, 14:09:51 »
tak czy siak masz duże plecy i w dalszym ciągu śmigasz starym autem jak już kolega wczesniej wspomniał interes zycia

guniek

• Gość
« Odpowiedź #192 dnia: 19 Wrz 2009, 14:45:56 »
Co wyscie sie tak na chlopaka uwzieli - dobrze zrobil a jak ma auto na kredyt to znaczy ze chce tu dluzej zostac i nie ma innej opcji bo wczesniej czy pøzniej skat by go i tak dopadl a auto z 2004 to wcale nie jest stare auto.
Ceny sa tu wyzsze ale wasze zarobki są tez wyzsze wiec czego ten wrzask. Poza tym jakby chcial wyjechac do pl na stale to skat mu zwróci częsc podatku rejstracyjnego.
Rozumiem jak ktos tu przyjechal na troche zeby zgarnąc kase i wywiezc do pl to sie bedzie migał a tak po kiego te nerwy

Offline leo1

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #193 dnia: 19 Wrz 2009, 15:07:12 »
Dokladnie uwazam temat z moim autem za zamkniety zrobilem tak bo mamy tutaj dobra prace i niezamierzamy z tad za szybko wyjezdzac,tak wiec to jaki i czy dobry interes zrobilem nie ma dla mnie znaczenie poprostu staram sie zyc na prawie danego kraju a nie tylko kasa i kasa,rozumiem ludzi ktorzy chca szybko sie dorobic bo maja jakis cel w zyciu, typu odlozenie na mieszkanie czy jakis start w polsce, ale zanam tez sporo takich co tylko rzna skat aby miec na rozrywki.No ale kazdy jest panem swego zycia i robi jak uwaza.

Klingon2

• Gość
« Odpowiedź #194 dnia: 19 Wrz 2009, 20:11:27 »
Wsrod Dunczykow trzeba byloby sie tlumaczyc dlaczego nie zaplacilo sie oplaty rejestracyjnej a wsrod Polakow odwrotnie. Taka drobna roznica w mentalnosci.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #194 dnia: 19 Wrz 2009, 20:11:27 »

samochód na Polskich numerach

Zaczęty przez zuzaDział Podatki

Odpowiedzi: 106
Wyświetleń: 85230
Ostatnia wiadomość 23 Maj 2011, 21:43:32
wysłana przez charly
Opodatkowanie polskich oszczędności

Zaczęty przez liliaDział Podatki

Odpowiedzi: 18
Wyświetleń: 28759
Ostatnia wiadomość 24 Cze 2010, 07:45:51
wysłana przez neletop
o polskich dzieciach deportowanych do Rosji

Zaczęty przez neletopDział Kultura

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 11045
Ostatnia wiadomość 13 Lut 2010, 15:28:30
wysłana przez neletop
Praca na POLSKICH warunkach w Danii - Co to jest ??

Zaczęty przez willyDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 84
Wyświetleń: 53818
Ostatnia wiadomość 12 Kwi 2010, 21:00:42
wysłana przez turbo
Motocykle na polskich numerach-przepisy

Zaczęty przez wincentDział Hydepark

Odpowiedzi: 32
Wyświetleń: 129902
Ostatnia wiadomość 23 Lis 2018, 11:54:20
wysłana przez lesoleil