Ogólne > Edukacja
Studiuj w języku polskim w Danii
kuku4:
Oczywiście, że najlepszym wyjściem byłoby mieć dyplom z dobrej uczelni.
Ale one nie organizują jeszcze studiów on-line.
Jedyną jaką spotkałam to Uniwersytet Warszawki, ale studia podyplomowe.
Być może słabo szukałam... i człowiek może sobie zadać pytanie, czy w ogóle nie zaczynać studiów, bo uczelnia jest kiepska...czy mieć dyplom ukończenia studiów, nawet z kiepskiej uczelni.
Ważniejszym pytaniem, jest raczej to, czy za 2 lata nie zlikwidują tych kierunków i właśnie dlatego trzeba się zastanowić na podjęciem nauki w tej szkole.
O co chodzi z tym "dziwolągiem"? ::)
Proszę o wyjaśnienie?
lilia:
Słabo, albo nawet wcale nie szukałaś.
Blisko- choćby i Zachodniopomorska Szkoła Biznesu, nieco dalej : Wyższa Szkoła Biznesu -National-Louis Univerity w Nowym Sączu (ta ostatnia stoi w rankingach wyżej niż wieeele szkół państwowych),
Czy choćby- prężnie działająca Wyższa Szkoła Biznesu- Polish Open Uuniversity ( www.pou.pl) ( ma trzy oddziały w Polsce
... i wiele więcej szkół...
A co do tego "dziwoląga"- zastanów się sama ;)
kuku4:
To rzeczywiście słabo szukałam.
A Ty chyba nie potrafisz prowadzić dyskusji nie używając epitetów mniej lub bardziej obraźliwych.
Hmm ciekawe czy Ty skończyłaś dobrą uczelnię, bo ja zapewne jestem młodsza od Ciebie i nie mam jeszcze ukończonych studiów, ale posiadam przynajmniej kulturę.
Tylko, że to nie kwestia wykształcenia, ale wychowania...
Jeżeli nie potrafisz wymieniać swoich opinii w grzeczny sposób, to ze mną po prostu nie dyskutuj.
marysha:
Dyskusja zmierza donikąd...Szkoda. Poza niewielkimi wyjatkami, dyplomy polskich uczelni nie otwierają tu wszytskich drzwi...
Ukończenie reklamowanej uczelni uważam za bezcelowe. Jesli juz chcemy poświęcić czas i pieniądze na naukę, proponuję nauczyć sie dobrze języka i ukończyć duńskie studia. Dyplom stworzy możliwość starania się o dobra pracę tutaj, a jesli ktos wróci kiedyś do Polski, również bedzie posiadał asa w rękawie.
lilia:
Kompletnie nie rozumiem :o
Człowiek pokazuje Ci inne możliwości, podaje gotowe strony, a TY CZUJESZ SIĘ OBRAŻANA :o :o ???
To już jest chamstwo.
[Posted on: 11 Lipiec 2009, 15:07:20]
PS . Pytanie za sto punktów: GDZIE w mojej wcześniejszej wypowiedzi znajduje się EPITET ::) ;D
Coś się ciśnie na usta, ale odpuszczę.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej